Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Planinski venci / Posavsko hribovje i Dolenjska / Koča pri Jelenovem studencu / Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu (Kalanova pot)

Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu (Kalanova pot)

Print
Ishodište: Kočevje (464 m)
Širina/Dužina: 45,633°N 14,8585°E
Ime puta: Kalanova pot
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Zahtijevnost: laki označeni put
Visinska razlika: 386 m
Visinska razlika po putu: 400 m
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze
Pogleda: 7.244
 1 osoba voli ovu objavu
Broj slika: 17
Broj komentara: 1
Pristup do ishodišta:
Prvo se vozimo do Kočevja, a zatim tražimo Podgorsku ulicu (koja se s glavne ceste odvaja desno - smjer vožnje prema Delnicama). Na kraju navedene ulice uočit ćemo putokaze i uz njih lijepo uređeno parkiralište.
Opis puta:
Sa parkirališta hodamo do dobro označenog križanja, a zatim nastavljamo desno u smjeru staze Kalanova pot (lijevo staza Grajska pot). Markirana staza koja u početku vodi po cesti, ubrzo je napušta i nastavlja lijevo kroz šumu. Dalje se uspinjemo stazom na kojoj je strmina sve veća, te nekoliko puta presijeca šumski put. Više strmina opada i staza se spaja sa šumskom cestom kojom nastavljamo uspon. Cesta se ubrzo počinje spuštati te nas u nekoliko koraka dovodi do označenog križanja, gdje nastavljamo ravno u smjeru vikendice Koča pri Jelenovem studencu (lijevo Mestni vrh, desno Ledenik).
Od križanja do vikendice imamo svega nekoliko minuta laganog hoda.
zemljovid puta - Koča pri Jelenovem studencu
Možemo produžiti putovanje na sljedeće destinacije: Ledena jama na Stojni ( 30 min), Požgani hrib ( 45 min)
Preporučujemo: izleti s istog polazišta, slični izleti, panorama
Slike:
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu1
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu2
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu3
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu4
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu5
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu6
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu7
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu8
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu9
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu10
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu11
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu12
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu13
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu14
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu15
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu16
Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu17
Rasprava o izletu Kočevje - Koča pri Jelenovem studencu (Kalanova pot)
potpodnoge1. 10. 2017 00:00:00
Danes sva se odpravila do koče. Vreme nama je šlo na roko, sončno, ozračje pa kar malček hladno. Kalanova pot je bila mokra, vendar se je lepo hodilo. Na žalost sva pustila gojzarice doma in se odpravila v adidaskah - napaka. Rekla sva si, saj je nizko in ne bova potrebovala dobre obutve, ampak kaže, da je le treba skrbeti za svoje zdravje tudi na nižjih lokacijah in obuti gojzarice ali dobre pohodne čevlje. Zanimiva in dokaj strma pot. Kar ni ovira za mlajše obiskovalce, ki veselo lezejo v hrib in ne delajo problemov. Srečala sva očeta z dvema otrokoma in vsa pohvala za skrb, stalno razpolago otrokoma in predvsem vzgled marsikomu, kako se naj bi otroci obnašali na poti in pri koči. Pri koči sva poiskala klopco ob koči, na katero je sijal sonček tako, da naju je istočasno tudi grel. Zelo prijazen oskrbnik, ki si vzame čas za kratek prijeten klepet in hitra postrežba. Ker je ravno delil že pripravljeno kosilo, se je opravičil, da bo treba malček počakati na pijačo, vendar nista minili niti 2 minuti, že sva dobila naročeno. Je pa normalno, da pijača lahko počaka, kosilo, ki se postreže, pa se lahko hitro pohladi in ga je treba hitro servirati, nama pa se tako ali tako ni nikamor mudilo. Pa vseeno, smo se vse v prijetnem tonu malce s šaljivimi besedami zmenili po krajšem počitku pa poslovili v dobrem vzdušju. Cene glede na ponudbo po drugih kočah pa zelo ugodne. Hrane nisva naročila, ker sva imela namen jesti drugje, pa tudi prezgodaj je bilo za jedačo. Izlet priporočam vsem generacijam, možen dostop po cesti, pred kočo pa krasen travnat teren in mize na sončku ali v senčici pod drevesi.
Samo na kratko. Ustavila sva se v gostilni in pizeriji Harlekin v Ribnici. Ponovno prijazni čeprav so bile vse mize polne čakajočih ali že na delu jedcev, hitra in solidna postrežba, hrane dovolj še za v nahrbtnik, cene zmerne. Tako, da sva za Kočevce dobila kar zelo dober vtis. Slike poti do koče in koče so že v fotkiču in jih ob priliki prilepim, ker jih moram pomanjšati, da ne pokvarim furma spletne strani. Zelo prijetna in lepa nedelja!
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići