Planinarenje

Planinarenje

Senožeti - Murovica

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Senožeti - Murovica (mimo kmetije Buven)  
Vrijeme hodanja: 1 h 55 min
Ishodište: Senožeti (275 m)
Cilj: Murovica (743 m)
Visinska razlika: 468 m
Visinska razlika (po putu): 510 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki nas čez potoček pripelje do križišča iz katerega nadaljujemo levo. Cesta nas nato že po nekaj metrih pripelje do naslednjega križišča, kjer nas markacije usmerijo levo, na pešpot, ki se nadaljuje levo od kapelice. Pot po stezi je kratka, saj se že po nekaj metrih vrnemo na cesto. S hojo po cesti nadaljujemo nekaj minut, nato pa nas oznake za Miklavža usmerijo levo, strmo navzgor. Naprej sledimo poti, ki se vzpenja skozi gozd in nas nekoliko višje pripelje do večje jase, za katero se priključimo cesti. Cesta nas nato pripelje do križišča v Veliki vasi, kjer pa nadaljujemo levo v smeri Križevske vasi (desno sv. Miklavž). Strnjen del naselja se hitro konča, mi pa se v nadaljevanju prečno vzpenjamo proti levi. Ob lepih pogledih dosežemo manjši preval, kjer na levi opazimo lovsko opazovalnico, na desni pa začetek lovske poti na Cicelj.
Nadaljujemo naravnost, po cesti, ki nas vodi mimo obeležja NOB, nato pa že prispemo v Križevsko vas in po krajšem vzponu še do cerkve Sv. Križa.
Pri cerkvi asfaltna cesta zavije levo, mi pa nadaljujemo rahlo levo na makadamsko cesto, ki se prične prečno vzpenjati proti levi. Sledi nekoliko bolj strm vzpon, nato pa dosežemo preval nad kmetijo Buven, kjer se nahajata dve kapelici.
Nadaljujemo levo (naravnost kmetija Buven, desno Cicelj), po nekaj 10 korakih pa zapustimo cesto in nadaljujemo rahlo levo na pešpot v smeri Murovice. Sledi kratek vzpon, nato pa se pot položi in sledi hoja z nekaj krajšimi vzponi in spusti, kjer na razpotjih sledimo markacijam. Po približno 10 minutah nadaljnje hoje prispemo do označenega razpotja, kjer se nam z leve priključi pot iz Dolskega, mi pa nadaljujemo desno in v slabih 10 minutah zmernega vzpona dosežemo vrh Murovice.
Senožeti - Velika vas 40 minut, Velika vas - Križevska vas 30 minut, Križevska vas - Murovica 45 minut.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Šentjakob in cesti naprej sledimo proti Litiji. Nekaj kilometrov za Dolskim pa nas cesta pripelje v krožišče, kjer se usmerimo proti vasi Senožete. Cesta nas nato takoj pripelje v vas, kjer v križišču zavijemo desno in se peljemo še približno 100 m do večjega parkirišča v bližini šolskih igrišč.
b) Iz Litije se peljemo proti Ljubljani a le do krožišča, kjer nas oznake usmerijo proti vasi Senožete. Cesta nas nato takoj pripelje v vas, kjer v križišču zavijemo desno in se peljemo še približno 100 m do večjega parkirišča v bližini šolskih igrišč.
Pokraj puta:
Velika vas (510m), Križevska vas (584m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Cicelj
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=3)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica Senožeti - Murovica
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Senožeti - Murovica
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje