Planinarenje

Planinarenje

Zagorje ob Savi - Kum

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Posavsko hribovje i DolenjskaKum / Zagorje ob Savi  - Kum
   Zagorje ob Savi - Kum (čez Završje in Čebulovo dolino)  
Autor opisa:docepe2
Vrijeme hodanja: 3 h
Ishodište: Zagorje ob Savi (220 m)
Cilj: Kum (1220 m)
Visinska razlika: 1000 m
Visinska razlika (po putu): 1000 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze
Opis puta:
Na koncu parkirišča bomo opazili klopco, opisno tablo za območje Prusnika in usmeritveno tablo za Kum čez Završje. Usmerimo se na ta kolovoz, ki se višje izgubi in spremeni v pešpot. Pešpot vodi vodi stalno navzgor, na nekaterih delih precej strmo. Po približno 1 uri pridemo iz gozda na rob planote pod vasjo Završje. Tu so bili prijazni lovci, ki so nam naredili nekakšno klopco. Tu nas oznake za Kum usmerijo desno ob gozdu in po približno 100 m levo na kolovoz, ki vodi proti hišam v vasi. Ko pridemo na asfaltirano cesto nas oznake usmerijo desno navzgor v smeri cerkvice Sv. Mihaela. Ko zmanjka asfalta, na sedlu (križišče cest), nas oznake usmerijo desno na kolovoz, ki poteka nad cesto v smeri Čebulove doline. Vmes je travnik, ki ga prečimo ob spodnjem robu saj ni markacij, le na koncu travnika je usmeritvena tabla.
Kmalu se nam z leve priključi pot iz Trbovelj. Tu sledimo oznakam in prečimo travnik do križišča cest. Desno gre cesta na Kozlovo goro, mi pa se držimo leve gozdne ceste (dobro vzdrževana) v Čebulovo dolino. Tu se držimo vseskozi ceste (ni opaziti markacij, a nimamo kam skreniti) do zatrepa doline, kjer imajo lovci prostor za druženje. Tu nas oznake usmerijo levo v hrib in nato kmalu desno (levo Lontovž) na pešpot, ki v vzponu preči pobočje hriba, dokler ne pridemo do makadamske ceste ki vodi na Kum. Vmes je še enkrat odcep za Lontovž, kjer se pot čisto približa cesti. Tu nadaljujemo desno, po cesti, kjer nas kmalu oznake usmerijo direktno čez travnik na sedlo med obema vrhovoma Kuma. Ko pridemo do zapornice na cesti gremo par korakov desno in smo pred kočo.
Pristup do ishodišta:
Z avtom zapustimo avtocesto na priključku Trojane in se zapeljemo skozi naselje Zagorje ob Savi do mosta čez Savo, kjer zavijemo levo proti Trbovljam. Po cesti se peljemo približno 1 km do bencinske črpalke, kjer na ustreznem mestu parkiramo.
Do izhodišča lahko prispemo tudi iz smeri Trbovelj in Litije.
Prosječna ocjena izleta: 10/10  (br. glasova=4)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum Zagorje ob Savi - Kum
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Zagorje ob Savi - Kum
Najed     
24.9.2022 19:05:17
Vidim da nihče ni komentiral še te poti,ki je sicer lepa...mogoče ker so te slike in opisi že precej stari...drugače je pa pot lepo markirana in je dosti smerokazov...če se jih držite ni problema...jaz sem bil gor v 2:15 h
Skoz je po gozdu razen dela po makadamu cca. 15-20 min...vmes kak travnik...uglavnem super
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje