Planinarenje

Planinarenje

Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Zasavsko - Posavsko hribovje i DolenjskaPlaninski dom na Zasavski Sveti gori / Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori
   Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori (po gozdni stezi)  
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Vidrga (430 m)
Cilj: Planinski dom na Zasavski Sveti gori (822 m)
Visinska razlika: 392 m
Visinska razlika (po putu): 395 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti v smeri Zasavske Svete gore. Sprva gremo mimo informativne table območja Natura 2000 in smučišča Kandrše Vidrga, nato pa se pričnemo sprva lahkotno, pozneje pa zmerno vzpenjati. V nadaljevanju hodimo skozi naselje Kostrevnica, ko se naselje pri zaselku Razpotje konča, pa gremo pri kapelici desno na kolovoz, kamor nas usmerja tudi lesena tabla. Sledi vzpon čez travnik, kjer se nam ob pogledu nazaj odpre razgled, ki seže vse do Kamniško Savinjskih Alp, ko stopimo v gozd pa na razpotju kolovozov nadaljujemo rahlo levo. Sledi prečenje makadamske ceste, nato pa se vzpenjamo po kolovozu. Kolovoz višje zavije desno ter se nekaj minut višje konča. Od konca kolovoza gremo levo po uhojeni, a nenadelani stezici, po njej pa prečimo nekaj 10 korakov v desno in dosežemo drug kolovoz. Z omenjenega kolovoza gremo kmalu levo, kjer se nadaljuje lepo sledljiva pot. Sledi strm vzpon, na razpotjih pa sledimo zgornji oz. bolje uhojeni poti. Višje prečimo tudi nekaj kolovozov, za krajši čas pa na kolovozih tudi ostanemo. Za nekaj prečenji kolovozov, sledi hoja po uhojenem kolovozu, ko kolovoz zavije desno in se postopoma prične spuščati pa gremo naravnost na markirano pot Vače - Zasavska Sveta gora, kjer po nekaj korakih stopimo na označeno razpotje.
Nadaljujemo levo v smeri Koče na Zasavski Sveti gori (desno cerkev na Zasavski Sveti gori) in po krajšem prečenju strmega pobočja prispemo na asfaltno cesto, kateri sledimo v levo. Sledi še minuta lahkotne in razgledne hoje in prispemo do planinske koče.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca 2020.
Pristup do ishodišta:
S ceste Moravče - Zagorje ob Savi, v naselju Vidrga, ob gostišču s prenočišči pri Vidrgarju zavijemo desno (iz smeri Zagorja levo) v smeri Zasavske gore. Parkiramo na primernem parkirišču za križiščem, v bližini gostišča ali smučišča.
Pokraj puta:
Kostrevnica (484m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Zasavska Sveta gora, Pleše, Roviškovec
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje