Planinarenje

Planinarenje

Štore - Vrunčev dom na Svetini

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Posavsko hribovje i DolenjskaVrunčev dom na Svetini / Štore - Vrunčev dom na Svetini
   Štore - Vrunčev dom na Svetini (čez Žlajfo)  
Autor opisa:bruny
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Štore (240 m)
Cilj: Vrunčev dom na Svetini (780 m)
Visinska razlika: 540 m
Visinska razlika (po putu): 580 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Začetek poti je pri železniški postaji v Štorah. Napotimo se preko Voglajne, kjer nas smerna tabla takoj napoti desno in kmalu zatem naravnost praktično skozi območje stare štorske železarne. Po asfaltni cesti nadaljujemo v spodnjem delu ob Bojanskem jarku do novega razcepa poti, ki nas usmeri ostro na levo po asfaltni podlagi višje v hrib do Žlajfe, kjer cesta končno preide v gozdno pot, ki je solidno markirana. Nadaljujemo po planinski poti med Malim in Velikim Bojanskim vrhom. Z desne strani se priključi po izhodu iz gozda, po kolovozu pot skozi Bojanski graben.
Nadaljujemo višje delno po asfaltu, nadaljujemo skozi kratek odsek v gozdu in skozi dvorišče domačije med stolpnim silosom, hišo in hlevom. Sledi nadaljevanje v pašniško-travniškem delu, tudi ob izrazitem drevesu kot pomembnem orientirju in gozdnem delu. Lahko sledljivo, ravno prav shojeno in kmalu dosežemo razpotje poti imenovano Ramanca. Nadaljujemo ostro levo, to je sedaj tudi pot XIV. divizije, v smeri Vrunčev dom oziroma Resevna, desno vodi pot proti Alminemu domu na Svetini. Kmalu dosežemo asfaltno cesto, naselje hiš in vikendov ob cesti ter levo od poti Vrunčev, danes Lovski dom na Svetini.
Pristup do ishodišta:
Štore dosegljive idealno s pomočjo železnice. Po cesti...zapustite avtocestni križ v Celju/center in se praktično v centru Celja usmerite proti Štoram oziroma Šentjurju. Avtomobil parkirate v bližini železniške postaje Štore, kjer je na voljo dovolj varnih parkirnih mest in tudi začetek označene planinske poti.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Turn (Sv. Janez Krstnik), Babni vrh, Almin dom na Svetini
Prosječna ocjena izleta: 9,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini Štore - Vrunčev dom na Svetini
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Štore - Vrunčev dom na Svetini
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje