Planinarenje

Planinarenje

Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Posavsko hribovje i DolenjskaSveti Peter (Selo pri Mirni) / Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni)
   Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni)   
Vrijeme hodanja: 0 h 15 min
Ishodište: Selo pri Mirni (340 m)
Cilj: Sveti Peter (Selo pri Mirni) (445 m)
Visinska razlika: 105 m
Visinska razlika (po putu): 105 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z izhodišča se usmerimo na makadamsko cesto, ob kateri opazimo oznake za pohodno pot Speča lepotica. Cesta najprej poteka med mrežasto ograjo na levi in travnikom, pozneje grmičevjem na desni. Ko se makadamska cesta oz. kolovoz razcepi, pa nadaljujemo desno v gozd, kjer ob poti opazimo tudi markacije. Postopoma vse boljša makadamska cesta se kmalu spremeni v asfalt in zavije nekoliko v levo. Sledi še nekaj minut hoje skozi vas in na nekaj metih razgledna cesta nas pripelje do cerkve sv. Petra.
Opis se nanaša na staje leta 2014 (september).
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Obrežje se usmerimo na izvoz Trebnje zahod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mirni. V Mirni nadaljujemo levo v smeri Gabrovke, mi pa se po cesti peljemo do naselja Selo pri Mirni, oz. še nekoliko naprej do prvega manjšega križišča, kjer se v desno odcepi slabša makadamska cesta. Ob omenjenem križišču se nahajajo oznake za pohodno pot Speča lepotica ter tabla, ki označuje začetek občine Litija. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
b) Z avtoceste Obrežje - Ljubljana se usmerimo na izvoz Trebnje vzhod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mirni. V Mirni nadaljujemo levo v smeri Gabrovke, mi pa se po cesti peljemo do naselja Selo pri Mirni, oz. še nekoliko naprej do prvega manjšega križišča, kjer se v desno odcepi slabša makadamska cesta. Ob omenjenem križišču se nahajajo oznake za pohodno pot Speča lepotica ter tabla, ki označuje začetek občine Litija. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
c) Iz Radeč ali Sevnice se zapeljemo v Mirno, od tam pa z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Gabrovke, mi pa se po cesti peljemo do naselja Selo pri Mirni, oz. še nekoliko naprej do prvega manjšega križišča, kjer se v desno odcepi slabša makadamska cesta. Ob omenjenem križišču se nahajajo oznake za pohodno pot Speča lepotica ter tabla, ki označuje začetek občine Litija. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
d) Najprej se zapeljemo v Litijo, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti naselju Šmartno pri Litiji in dalje proti Gabrovki in Mirni. Pri tabli za konec občine Litija se v levo odcepi slabša makadamska cesta, ob kateri se nahaja še tabla za pohodno pot Speča lepotica. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
Prosječna ocjena izleta: 8,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni) Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Selo pri Mirni - Sveti Peter (Selo pri Mirni)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje