Planinarenje

Planinarenje

Trbovlje - Tabor

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Trbovlje - Tabor   
Autor opisa:Rudi26
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Ishodište: Trbovlje (310 m)
Cilj: Tabor (697 m)
Visinska razlika: 387 m
Visinska razlika (po putu): 387 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Pot nas vodi čez travnik in skozi gozd, ter nas kmalu pripelje nazaj na cesto, ki ji nekaj časa sledimo. Pred večjim ovinkom je na levi strani strma bližnjica. Bližnjica nas pripelje nazaj na cesto, naravnost pred nami pa je še ena kratka bližnjica, ki nam prihrani ovinek. Cesti nato sledimo vse do naselja Klek. Kmalu na začetku naselja je na desni strani ceste gostilna, mi pa nadaljujemo do prvega manjšega križišča, kjer se napotimo desno v smeri Planinske vasi. Na levi strani ceste kmalu opazimo začetek markirane planinske poti, ki vodi na Sveto planino.
Pot naprej je na začetku strma, nato pa postane položnejša. Pot poteka skozi gozd in je markirana. Pot nas višje pripelje na travnik, kjer se takoj razcepi na tri smeri. Napotimo se takoj na levo in nato še enkrat na levo (po poti naravnost čez travnik bi nadaljevali z vzponom na Sveto planino in Javor). Na desni strani opazimo nedokončano hišo in počitniško prikolico. Napotimo se navzgor v gozd, kjer na drevesih ob poti najdemo označbe poti. Pot je označena z nekaj plastičnimi oznakami. Lahkotna pot nas kmalu pripelje na vrh, kjer se nam odpre razgled na Trbovlje.
Na vrhu je tudi klopca, kjer si lahko odpočijemo.
Z vrha se mimo večjih skal nadaljuje pot, ki se spušča mimo manjšega razgledišča strmo navzdol. Po tej poti nisem nadaljeval zato ne vem kam vodi.
Na izhodišče se lahko vrnemo po isti poti po kateri smo prišli.
Lahko pa izberemo krožno pot, ki se takoj po začetku spusta odcepi v desno stran in nas pripelje do naravne votline v skalni steni, ki leži neposredno pod vrhom. Pot se nato nadaljuje po gozdu. Paziti moramo, da se ves čas držimo odcepov poti, ki vodijo levo, saj pot ni označena. Čez čas prispemo do velike skale zanimive oblike, na kateri je narisana markacija. Napotimo se levo in nato spet sledimo poti ves čas v levo. Pot nas pripelje na cesto v naselju Klek, po kateri se vrnemo v Trbovlje.
Pristup do ishodišta:
V Trbovljah se najprej napotimo do bolnice, nato pa na krožišču pri bolnici zavijemo v hrib v smeri naselja Klek. Po nekaj deset metrih prispemo do otroškega vrtca na levi strani ceste. Malo naprej je prehod čez cesto do kratkih stopnic, kjer se začenja pot čez travnik proti gozdu.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor Trbovlje - Tabor
Preporučujemo:
slični izleti,
Diskusija o izletu Trbovlje - Tabor
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje