Planinarenje

Planinarenje

Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Posavsko hribovje i DolenjskaStari grad (Volčji Potok) / Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok)
   Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) (strma pot)  
Vrijeme hodanja: 0 h 20 min
Ishodište: Volčji Potok (338 m)
Cilj: Stari grad (Volčji Potok) (398 m)
Visinska razlika: 60 m
Visinska razlika (po putu): 60 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se najprej sprehodimo do blagajne, kjer kupimo vstopnice, nato pa vstopimo v park Arboretum Volčji Potok. Sprva hodimo naravnost po širši sprehajalni poti, ki vodi ob potočku, z nje pa se nam odpirajo pogledi na urejen park in del Kamniško Savinjskih Alp. V nadaljevanju sledi več razpotij, mi pa se mimo Francoskega vrta sprehodimo do Letne kavarne. Od letne kavarne gremo nekoliko levo, nato pa na desni opazimo neoznačen odcep slabše uhojene poti, ki se prične vzpenjati. Sprva se še vzpenjamo po urejeni poti, nato pa se pot spremeni v gozdno stezo, po kateri se v nekaj minutah povzpnemo na 398 metrov visok vrh, na katerem se nahajajo obnovljene ruševine Starega gradu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (avgust).
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Domžale, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri naselja Vir in Arboretuma Volčji Potok. V nadaljevanju sledimo oznakam za Volčji Potok, peljemo pa se skozi Količevo, Škrjančevo, Radomlje in Hudo, nato pa prispemo do naselja Volčji Potok, kjer parkiramo na velikem parkirišču ob Arboretumu Volčji Potok.
b) Iz Mengša ali Domžal se zapeljemo v Radomlje, od tam pa sledimo oznakam za Volčji Potok. Ko prispemo v Volčji potok parkiramo na velikem parkirišču ob Arboretumu Volčji Potok.
c) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kamniku. Za Qlandio Kamnik najprej prečimo reko kamniško Bistrico, nato pa prispemo do krožišča, kjer nadaljujemo desno v smeri Volčjega Potoka. Ko prispemo v Volčji potok, parkiramo na velikem parkirišču ob Arboretumu Volčji Potok.
d) Iz Gorenjag Grada ali Luč se zapeljemo v Kamnik, nato pa se po kamniški obvoznici peljemo do krožišča, od koder z vožnjo nadaljujemo v smeri Volčjega Potoka. Ko prispemo v Volčji potok, parkiramo na velikem parkirišču ob Arboretumu Volčji Potok.
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok) Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Volčji Potok - Stari grad (Volčji Potok)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje