Planinarenje

Planinarenje

Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Posavsko hribovje i DolenjskaMiklavžev hrib (Razgledni stolp) / Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp)
   Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) (Žerdonerjeva pot)  
Autor opisa:hribovje
Vrijeme hodanja: 0 h 20 min
Ishodište: Celje (241 m)
Cilj: Miklavžev hrib (Razgledni stolp) (376 m)
Visinska razlika: 135 m
Visinska razlika (po putu): 135 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od železniške postaje se odpravimo v smeri Laškega in prečkamo most preko reke Savinje. Takoj na drugi strani mostu zavijemo desno na cesto, ki vodi ob reki in po približno 100 metrih zavijemo levo po ozki cesti v hrib. Čez nekaj minut na levi strani ceste opazimo večjo tablo "Mestni gozd" z zemljevidom in oznako "Žerdonerjeva pot". (Na desni strani je na jasi za drevesi Herulovo svetišče). Vzpnemo se po stopnicah in pot nadaljujemo v gozd. Ves čas se vzpenjamo, gremo mimo (ne v njeno smer) table, ki kaže smer za "samostan", nato pa sledimo oznakam za "razgledni stolp". Iz gozda pridemo na jaso z manjšo ploščadjo ali tako imenovanim Razglednim stolpom, ki ponuja razgled na mesto Celje in Stari grad Celje.
Pristup do ishodišta:
Celje je preprosto dosegljivo iz več smeri. Parkirajte ob železniški postaji v bližini mostu čez Savinjo ali v neposredni bližini. Idealno izhodišče bodo imeli tudi tisti, ki bodo v mesto prišli z vlakom.
Prosječna ocjena izleta: 4,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje