Planinarenje

Planinarenje

Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Zasavsko - Posavsko hribovje i DolenjskaSv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom / Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom
   Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom   
Vrijeme hodanja: 0 h 35 min
Ishodište: Gorjuša (317 m)
Cilj: Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom (377 m)
Visinska razlika: 60 m
Visinska razlika (po putu): 120 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
V bližini znamenja opazimo markacije, ki nas usmerijo na kolovozno pot, ki se prične vzpenjati proti jugu. Zmerno strma pot nas v glavnem vodi skozi gozd, višje pa se nam priključi še nekaj neoznačenih poti z bližnjih izhodišč. Tej poti, kjer na razpotjih sledimo sicer redkim markacijam, nato sledimo vse do Velikega vrha, kjer se nahaja vpisna skrinjica z vpisno knjigo.
Z Velikega vrha nadaljujemo naravnost, po poti, ki se prične zmerno spuščati, na razpotjih pa sledimo sicer redkim markacijam. Nekoliko nižje prispemo iz gozda ter se lahkotno vzpnemo preko travnika do makadamske ceste, kjer je označeno razpotje.
Po markirani poti se nadaljuje pot proti Sv. Trojici, mi pa se po makadamski cesti v minuti ali dveh nadaljnje hoje povzpnemo do cerkve sv. Kunigunde.
Izhodišče - Veliki vrh 20 minut, Veliki vrh - Tabor 15 minut.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (januar).
Pristup do ishodišta:
Štajersko avtocesto zapustimo na izvozu Domžale, nato pa sledimo oznakam za grad Krumperk. Cesta nas nato vodi mimo skakalnic SSK Sam Ihan ter se nadaljuje ob visokonapetostnem daljnovodu. Sledi nekaj vzpona, nato pa prispemo do manjšega prevala, kjer prečimo markirano pot Domžale - Murovica. Tu parkiramo na primernem mestu ob lesenem znamenju. Parkiramo še pred gradom Krumperk in naseljem Gorjuša.
Pokraj puta:
Veliki vrh (Križentaver) (419m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Sv. Miklavž na Goropečah, Oklo nad Ihanom, Sveta Trojica (nad Dobom), Murovica
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=3)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje