Planinarenje

Planinarenje

Moravče - Limbarska gora

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Moravče - Limbarska gora (skozi Serjuče)  
Vrijeme hodanja: 1 h 25 min
Ishodište: Moravče (379 m)
Cilj: Limbarska gora (773 m)
Visinska razlika: 394 m
Visinska razlika (po putu): 410 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S križišča v bližini cerkve nadaljujemo po asfaltni cesti oz. pločniku v smeri Limbarske gore in Svetega Mohorja. Že kmalu prispemo na označeno križišče, kjer se markirana pot na Limbarsko goro razcepi na dva dela.
Po desni cesti se nadaljuje pot na Limbarsko goro skozi vas Gabrje, mi pa nadaljujemo levo v smeri Limbarske gore skozi Serjuče. Cesta nas v nadaljevanju vodi mimo OŠ Jurija Vege, kjer je ob šole prostih dnevih tudi možnost za parkiranje. Na začetku naselja Soteska se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Soteski in Pogledu, mi pa nadaljujemo desno po glavni cesti v smeri vasi Serjuče in Vinje. Po glavni cesti hodimo še nekaj minut, nato pa nas oznake za Serjuče usmerijo desno preko manjšega mostička čez potok Drtijščica. Ko nekoliko naprej prispemo do prvih hiš v vasi, postanemo pozorni na kamniti zid, na katerem opazimo oznake evropske pešpoti E6, ki nas usmerijo levo na stransko cesto, ki se prične vzpenjati med hišami. Cesta se kmalu konča, pot pa nas vodi skozi dvorišče dveh bližnjih hiš, nad njima pa za kapelico stopimo na markiran kolovoz, po katerem se hitro vrnemo na asfaltno cesto. Po asfaltni cesti nato prispemo do naslednje kapelice in manjšega zaselka, kjer za dvoriščem hiše cesta preide v širok kolovoz. Kolovoz višje preide v gozd, le ta pa se kmalu spremeni v gozdno planinsko pot. Na nekaj razpotjih sledimo markacijam, nato pa nas pot, ki se pri križu položi, pripelje do naslednje asfaltne ceste. Po cesti hodimo nekaj minut, nato pa markirana pot zavije levo in seka ovinek asfaltne ceste, na katero se hitro vrnemo. Tokrat po cesti hodimo do naslednje hiše, pred katero zavijemo desno, sprva na makadamsko cesto, po nekaj metrih pa na stezico, ki se vzpne ob ograji. Tudi tokrat se hitro vrnemo na cesto, le ta pa nas pripelje do manjšega križišča, kjer nadaljujemo rahlo levo (rahlo desno Ekološka kmetija pri Kosmač, Toman Limbarska gora 17).
Od križišča naprej vzpon nadaljujemo po ožji asfaltni cesti, kateri nato ob vse lepših razgledih, ki sežejo na bližnje Posavsko hribovje in nekoliko bolj oddaljene Alpe, sledimo vse do vrha Limbarske gore.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Krtina, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Moravč. V Moravčah nadaljujemo levo v smeri Limbarske gore in Svetega Mohorja, nato pa parkiramo na primernem mestu v bližini križišča. Večje parkirišče se nahaja na drugi strani križišča v bližini župnijske cerkve.
b) Iz smeri Zasavja se najprej zapeljemo v Izlake, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Moravčam. V Moravčah v križišču v bližini cerkve nadaljujemo desno v smeri Limbarske gore in Svetega Mohorja. Parkiramo na primernem mestu v bližini križišča. Večje parkirišče se nahaja na drugi strani križišča v bližini župnijske cerkve.
Prosječna ocjena izleta: 5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora Moravče - Limbarska gora
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Moravče - Limbarska gora
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje