Planinarenje

Planinarenje

Širje - Koča na Kopitniku

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Širje - Koča na Kopitniku   
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Širje (450 m)
Cilj: Koča na Kopitniku (865 m)
Visinska razlika: 415 m
Visinska razlika (po putu): 450 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: djelomično zahtjevno
Zemljovid: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki nas čez obsežen travnik v petih minutah pripelje do cerkve v vasi. Le nekaj korakov naprej od cerkve pa nas markacije usmerijo levo na pot, ki gre med hišami. Za hišami preidemo na kolovoz, ki nas po nekaj minutah pripelje do makadamske ceste. Tej cesti, ki se zmerno vzpenja in postaja vse slabša, sledimo do mesta, kjer le ta pride iz gozda. Tu nadaljujemo desno navzgor po kolovozu, ki nas pelje mimo dvojnega kozolca (toplar) in nas za njim pripelje na razpotje poti.
Naprej nadaljujemo po označeni poti v smeri Gore. Pot naprej ponovno poteka skozi gozd, kjer se prečno vzpenja. Čez čas pot zavije desno in kmalu za tem preide iz gozda na travnata pobočja, kjer tudi strmina popusti. Sledi kratka hoja čez travnik za katerim pridemo na razpotje poti. Tu nadaljujemo naravnost po neoznačenem kolovozu, ki nas hitro pripelje na cesto. Tu nadaljujemo po cesti levo rahlo navzdol do križišča, kjer opazimo oznake za Kopitnik. Nadaljujemo desno po cesti, ki se rahlo vzpenja. po nekaj minutah cesta postane makadamska in se občasno rahlo spušča. Po nadaljnji nekaj minutni hoji pa pridemo do trikotnega križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri Kopitnika. Le malo naprej pa se nam z leve priključi markirana pot od doma v Gorah. Mi tu še naprej nadaljujemo po cesti, ki nas v naslednjih nekaj korakih pripelje na naslednje križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri Kopitnik, koča. Ta cesta (lahko tudi po markirani bližnjici) pa nas nato v petih minutah pripelje do koče na Kopitniku.
Pristup do ishodišta:
Iz Sevnice ali Celja se zapeljemo v Zidani Most, kjer se usmerimo proti Hrastniku. Na koncu vasi Zidani Most pa nas oznake za cerkev Marije Širje usmerijo desno navzgor na ozko asfaltirano cesto, ki se strmo vzpenja. Ko strmina ceste popusti bomo na desni strani le te opazili parkirišče ob cesti, kjer parkiramo.
Iz Hrastnika se peljemo proti Zidanemu Mostu. Kmalu za vasjo Suhadol pa se ostro levo odcepi cesta k cerkvi Marije Širje. Naprej sledi zgornjemu opisu.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Kopitnik
Prosječna ocjena izleta: 5/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku Širje - Koča na Kopitniku
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Širje - Koča na Kopitniku
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje