Planinarenje

Planinarenje

Širje - Dom v Gorah

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Širje - Dom v Gorah   
Vrijeme hodanja: 1 h 20 min
Ishodište: Širje (450 m)
Cilj: Dom v Gorah (762 m)
Visinska razlika: 312 m
Visinska razlika (po putu): 400 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: djelomično zahtjevno
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki nas čez obsežen travnik v petih minutah pripelje do cerkve v vasi. Le nekaj korakov naprej od cerkve pa nas markacije usmerijo levo na pot, ki gre med hišami. Za hišami preidemo na kolovoz, ki nas po nekaj minutah pripelje do makadamske ceste. Tej cesti, ki se zmerno vzpenja in postaja vse slabša, sledimo do mesta, kjer le ta pride iz gozda. Tu nadaljujemo desno navzgor po kolovozu, ki nas pelje mimo dvojnega kozolca (toplar) in nas za njim pripelje na razpotje poti. Naprej nadaljujemo po označeni poti v smeri Gore. Pot naprej ponovno poteka skozi gozd, kjer se prečno vzpenja. Čez čas pot zavije desno in kmalu za tem preide iz gozda na travnata pobočja, kjer tudi strmina popusti. Sledi kratka hoja čez travnik za katerim pridemo na razpotje poti.
Tu nadaljujemo levo v smeri doma na Gorah (Gore) po kolovozni poti, ki nas v nekaj minutah pripelje do manjšega zaselka. Pot nas nato mimo hiš pripelje do asfaltirane ceste, kjer nadaljujemo levo. Naprej nekaj časa hodimo po cesti, ki se rahlo spušča. Hojo po cesti pa mestoma krajšajo bližnjice po katerih tudi poteka označena pot. Po nekaj minutah pa se pot ponovno začne vzpenjati in nas po cesti pripelje do doma v Gorah. Od doma lahko nadaljujemo še dve minuti do cerkve Svetega Jurija, ki se nahaja na manjši vzpetini v bližini doma.
Pristup do ishodišta:
Iz Sevnice ali Celja se zapeljemo v Zidani Most, kjer se usmerimo proti Hrastniku. Na koncu vasi Zidani Most pa nas oznake za cerkev Marije Širje usmerijo desno navzgor na ozko asfaltirano cesto, ki se strmo vzpenja. Ko strmina ceste popusti bomo na desni strani le te opazili parkirišče ob cesti, kjer parkiramo.
Iz Hrastnika se peljemo proti Zidanemu Mostu. Kmalu za vasjo Suhadol pa se ostro levo odcepi cesta k cerkvi Marije Širje. Naprej sledimo zgornjemu opisu.
Prosječna ocjena izleta: 5/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah Širje - Dom v Gorah
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Širje - Dom v Gorah
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje