Planinarenje

Planinarenje

Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Zasavsko - Posavsko hribovje i DolenjskaVeliko Kozje / Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje
   Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje   
Vrijeme hodanja: 2 h 30 min
Ishodište: Zidani Most (Sušin) (201 m)
Cilj: Veliko Kozje (993 m)
Visinska razlika: 792 m
Visinska razlika (po putu): 820 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z manjšega parkirišča nadaljujemo po cesti, ob kateri smo parkirali, naprej. Pot nas na začetku pelje mimo kapelice, studenčka, hiš in umetno narejene jame v kateri je polno smeti. Naprej se cesta, s katere se nam občasno odpre pogled proti reki Savi, kar strmo vzpenja. Višje nas cesta pripelje na travnata pobočja, kjer zavije desno in nas po nadaljnjih nekaj minutah pripelje do manjšega zaselka. Cesta, ki gre mimo hiš pa nas le malo naprej pripelje do križišča, kjer nadaljujemo levo navzgor v smeri "gojitev jelenov Žibert". Pot naprej nas kmalu pripelje do pašne ograje ob kateri se vzpenjamo do kmetije Žibert.
Pri kmetiji, kjer se cesta konča, opazimo markacijo in ta nas usmeri na kolovoz, ki se vzpenja ob ograji. Za kmetijo pridemo na razpotje dveh kolovoz. Nadaljujemo po levem slabšem, ki se še naprej vzpenja ob pašni ograji. Kolovoz nato zavije nekoliko desno in nas iz gozda pripelje na travnata pobočja po katerih se vzpenjamo do Mrzle planine.
Na Mrzli planini, kjer ponovno pridemo na cesto opazimo nekaj hiš, za katerimi se cesta začne spuščati. Po nekaj minutah spusta pridemo do dveh zaporednih križišč, kjer obakrat nadaljujemo levo (tu se nam priključi markirana pot iz Radeč). Cesta se nato vzpne in nas kmalu pripelje do označenega razpotja poti. Nadaljujemo levo čez travnik v smeri Velikega Kozjega. Kolovoz po katerem hodimo pa nas kmalu pripelje v gozd, kjer se nam priključi markirana pot iz Zidanega Mosta. Od tu do vrha pa imamo še dobrih 20 minut hoje po lepi, zmerno strmi gozdni poti.
Pristup do ishodišta:
Iz Zasavja ali Celja se zapeljemo v Zidani Most in cesti naprej sledimo proti Radečam in Sevnici. Približno 100m za koncem občine Laško (tabla ob cesti) pa zavijemo levo pod železnico (podvoz). Naprej se peljemo po cesti do enega od manjših parkirišč ob cesti.
Iz Trebnjega ali Krškega se zapeljemo v Sevnico in cesti naprej sledimo proti Zidanem Mostu. Na koncu občine Radeče pa zavijemo v podvoz železniške proge (podvoz se nahaja dobrih 100m pred sotočjem Save in Savinje). Naprej sledi zgornjemu opisu.
Pokraj puta:
Mrzla planina (825m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Lisca
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Zidani Most (Sušin) - Veliko Kozje
karibu     
17.8.2018
Danes prehodil omenjeno pot. Smerokaza na sliki 9 ni več. Na kmetiji kjer "gojijo" jelene pa je nov lastnik iz tujine zavijanje z očmi
Lep pozdrav in srečno pot!
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje