Planinarenje

Planinarenje

Tremerje - Hom nad Celjem

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Posavsko hribovje i DolenjskaHom nad Celjem / Tremerje - Hom nad Celjem
   Tremerje - Hom nad Celjem (čez razpotje Slomnik)  
Autor opisa:bruny
Vrijeme hodanja: 2 h 20 min
Ishodište: Tremerje (242 m)
Cilj: Hom nad Celjem (570 m)
Visinska razlika: 328 m
Visinska razlika (po putu): 590 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirnega mesta se odpravimo proti središču naselja, kjer je verjetno najbolj pomembna točka cerkev sv. Luka. Do odcepa za Veliki Slomnik lahko nadaljujemo po asfaltni cesti, kjer je pot označena ali pa morda zavijemo nekoliko nižje na dobro utrjeno gramozirano cesto ob poljih in travnikih, ki se še pred odcepom za Veliki Slomnik ponovno priključi. Za odcepom za Veliki Slomnik v gozd sledimo širši utrjeni gozdni cesti, ki se strmo vzpne in višje na manjši jasi z vikendom preide v gozdno pot. Z desne se kmalu priključi planinska pot, ki se prične pri križu na odcepu za Košnico in po kratkem nadaljevanju dosežemo vmesno točko poti razpotje Slomnik z mizo in klopmi.
Z razpotja Slomnik lahko nadaljujemo še na vrh Veliki Slomnik, ki ga dosežemo po kilometru hoje navzgor in 160 višinskih metrih in še kratek podaljšek do Libojske stene, odličnega razgledišča.
Po povratku iz Velikega Slomnika oziroma, če ni bil dodan nadaljujemo z razpotja Slomnik navzdol po prijetni gozdni poti. Kmalu dosežemo kolovoz, kjer nas oznake usmerijo levo. Kolovoz kmalu preide v travniški kolovoz in v nadaljevanju dosežemo naselje Košnica, kjer je novo razpotje poti.
Po asfaltni cesti nadaljujemo v smeri Hom oziroma Brnica. Asfalt kmalu preide v široko in dobro utrjeno gozdno cesto. Kmalu se odcepi v levo pot za Brnico, medtem ko mi nadaljujemo rahlo v desno in navzgor. Na vrhu vzpona še en odcep v levo za Brnico, mi pa nadaljujemo desno nekoliko navzdol do domačije (po virih imenovane Ojsteršek), kjer se gozdna cesta zaključi.
Nadaljujemo po široki planinski poti v delno mešanem gozdu listavcev in iglavcev navzgor in v prijetnem zaključnem vzponu dosežemo cilj poti...Hom nad Celjem.
Skupna dolžina poti iz naselja Tremerje, brez eventuelnega dodatka na Veliki Slomnik in Libojske stene je okoli 5300 metrov, 590 pozitivnih višinskih metrov in 260 negativnih višinskih metrov.
Pristup do ishodišta:
Tremerje je naselje med Celjem in Laškim oz. Zidanim Mostom.
a) Iz smeri Celja zavijemo desno in v bližini table z napisom kraja so na voljo parkirna mesta. V nasprotno smer je most preko Savinje.
b) Iz smeri Zidanega Mosta oziroma Laškega zavijemo levo in v bližini table z napisom kraja so na voljo parkirna mesta.
c) Avtobusno postajališče v neposredni bližini izhodišča omogoča prihod tudi z javnim prevozom.
Pokraj puta:
Veliki Slomnik (609m)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem Tremerje - Hom nad Celjem
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Tremerje - Hom nad Celjem
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje