Planinarenje

Planinarenje

Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Posavsko hribovje i DolenjskaPlaninski dom na Brnici / Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici
   Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici (iz SV smeri)  
Autor opisa:zdejan
Vrijeme hodanja: 0 h 40 min
Ishodište: Celje (viseči most) (240 m)
Cilj: Planinski dom na Brnici (457 m)
Visinska razlika: 217 m
Visinska razlika (po putu): 217 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Celjska kotlina, 1:50000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo ob levem bregu Savinje proti 500 metrov oddaljenemu svetlo modremu visečemu mostu proti zahodu. Na podpornem stebru mostu opazimo markacijo in puščico "Planinski dom Brnica". Prečimo Savinjo in stopimo na asfaltno cesto. Pot je v celoti markirana in označena. Na prvem asfaltiranem križišču pojdemo naravnost po hribu navzgor. Ko se strmina izravna, naletimo na križišče, kjer ob križu zavijemo v levo. Takoj nato pa se proti gozdu na levo odcepi makadamska cesta, kamor nas vodi naša pot. Nekaj korakov po makadamski cesti, nato pa malo naprej stopimo desno na gozdno pot. Nadaljujemo po gozdni poti skladno z markacijami, puščicami in smernimi tablami. Kmalu ponovno stopimo na asfalt, kjer nadaljujemo rahlo levo navzgor. Ko se pot položi, naletimo na novo križišče, kjer nadaljujemo naravnost, ob poti pa naletimo celo na poštni nabiralnik. Kmalu naletimo na odcep na makadamsko cesto, kjer nadaljujemo po slednji (rahlo desno) in kmalu naletimo celo na prometni znak z jasno usmeritvijo. Nadaljujemo po gozdni poti skladno z markacijami, puščicami in smernimi tablami. Nato pa zopet stopimo na asfaltno cesto, kjer iz leve priključi pot iz visečega mostu na Brnico po grebenu. Nadaljujemo desno po asfaltu, kjer se nam kmalu pred našim ciljem priključi še pot iz Kasaz (Petrovč). Še nekaj korakov naprej pa se nam pri kapelici priključi še cesta iz Kasaz (Liboj). Zavijemo levo navzgor in po cca 200 metrih prispemo na naš cilj.
Pristup do ishodišta:
V Celju poiščemo Ljubljansko ulico, kjer na križišču pri Šoli za Hortikulturo in vizualne umetnosti Celje zavijemo proti industrijski coni na jug v smeri Savinje (kjer so locirana podjetja Kamen, Sint, Mizar, Skladišče Lesnina itd.). Parkiramo ob Savinji na parkirišču nasproti velikih silosov gradbenega podjetja, 500 metrov vzhodneje od visečega mostu čez Savinjo.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Celje (viseči most) - Planinski dom na Brnici
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje