Planinarenje

Planinarenje

Šentjur - Resevna

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Šentjur - Resevna   
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Šentjur (280 m)
Cilj: Resevna (682 m)
Visinska razlika: 402 m
Visinska razlika (po putu): 402 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po stranski cesti, ki preko mostu preči reko Kozarico. Pot nas nato mimo nekaj hiš pripelje do kapelice, pri kateri vse slabša cesta naredi desni ovinek. Sredi ovinka pa se levo navzgor odcepi markirana pot na Resevno. Sledi prečni vzpon skozi pas gozda, nato pa nas pot ponovno pripelje na travnata pobočja. Pot, ki gre nato v gozd, pa nas po nekaj minutah pripelje do manjšega zaselka, kjer stopimo na cesto. Cesta se rahlo spusti in nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo desno navzgor. Vzpon nadaljujemo po makadamski cesti, ki se višje spremeni v kolovoz, le ta pa nas pripelje na razpotje poti, kjer nadaljujemo desno, po peš poti strmo navzgor. Po krajšem strmem vzponu, ponovno stopimo na cesto, kateri sledimo v smeri Resevne. Po nekaj deset korakih hoje po cesti, pa nas markirana peš pot usmeri desno navzgor. Tudi ta vzpon ne traja dolgo, pa smo ponovno na cesti. Naprej nadaljujemo mimo križa, po za promet zaprti cesti, ki se zmerno vzpne in nas po nekaj minutah hoje pripelje do planinskega doma.
Od doma nadaljujemo po zložni poti, ki nas po nekaj korakih pripelje na vrh, sredi katerega je postavljen 20m visok razgledni stolp.
Pristup do ishodišta:
Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Dramlje in cesti naprej sledimo v smeri Šentjurja. V Šentjurju, pri semaforju nadaljujemo naravnost v podvoz pod železniško progo in cesti naprej sledimo v smeri Šentruperta. Le malo za tablo konec Šentjurja, pa na desni strani ceste opazimo parkirišče in planinske oznake za Resevno.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Resje nad Štorami, Celjska koča, Almin dom na Svetini, Vrunčev dom na Svetini, Veliki vrh nad Svetino, Tolsti vrh
Prosječna ocjena izleta: 8,3/10  (br. glasova=3)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna Šentjur - Resevna
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Šentjur - Resevna
pohodnica53     
2.4.2009
Zanima me ali kdo ve, če je planinski dom na Rasevni v tem času odprt, npr: to soboto 4.4.09zmeden
andymann     
2.4.2009
malo klikanja in odgovor je na dlani:
http://www.planinskodrustvo-sentjur.si/ODrustvu.htm
http://www.pzs.si/index.php?stran=Seznam%20ko%E8&koca_id=130
pohodnica53     
2.4.2009
Super! Hvala in LP
pohodnica53     
5.4.2009
čeprav sem Savinjčanka, sem bila danes prvič na Resevni; nikoli se nisem poglabljala, kje to je, k sreči pa imamo ta forum, da človek najde kaj pametnega, pa še pot ima lepo opisano; moram reči, da je čudovita planinska pot (ca 1 uro hoda), vseskozi vzorno označena, prijetna koča in klopce zunaj ter prijazna oskrbnica; tudi sto je zelo O.K. in ti daje možnost širšega razgleda; žal mi je le, da je že prej nisem odkrila, saj se bom še rada vračala; vsi, ki jo še niste obiskali, storite to čimprej, ne bo vam žal, sploh če bo sonček, tako kot danes;nasmeh prijazno mežikanjepa pozdravljam tudi simpatične planince iz Ljutomera in jim želim še veliko prijetnih planinskih poti in užitkov ob tem;lp
jozo     
25.4.2009
Lep sončen dopoldan sem izkoristil za pohod na Resevno. Prijeten sprehod iz Šentjurja in prijazna oskrbnica v domu, ti še tako polepša dan. Jutri pa malo više, seveda, če bo vreme dopuščalo. Pozdrav vsem…
uhan1     
10.8.2011
Zanima me, kje se dobi žig med tednom, ker je koča odprta samo med prazniki in vikendi? Hvala
primoza     
10.8.2011
Kolikor se spomnim, je žig od Resevne pri stolpu.
uhan1     
11.8.2011
Hvala
Kokta     
22.1.2012
Zdravo...lepa turica od mlina do vrha. Žal žiga ni pri stolpu, ker ga je nekdo odrezal. Pozdrav zelo prijaznemu oskrbniku koče.
artur     
3.3.2012
Smo bili danes z družino na Resevni.
Nobenega snega več, pa tudi blata ni.
Prijazen oskrbnik. Baje je odprto vsako soboto in nedeljo.Škoda da je bilo megleno, drugač je baje lep razgled.
Verjamem, da je poleti, ko je topljše, Šentjurčani radi zasedejo klopi okoli Planinskega doma.
Pa še mogoče kdaj.
nietka     
19.2.2015
Pri hiši na sliki št. 6 je zdaj tabla ''privatno zemljišče, prehod prepovedan''. Ve kdo, kako obiti to hišo oz. kako priti na cesto tako, da ne greš čez njihovo zemljišče? Kar nerodna zadeva mrk pogled
bruny     
22.2.2015
Privatno zemljišče je bilo itak verjetno skozi celoten čas kar vodi tukaj pot. Ne vem, če lahko kar tako prepovedo prehod. Prehod v širini najmanj enega metra morajo omogočiti. Morda pa prebere kdo iz PD Šentjur, predvidavam da oni upravljajo s potjo in zapiše kako in kaj je na stvari!?.
marchy     
1.3.2015
Zavedamo se tega problema, ki je nastal, ko smo registrirali Gaberškovo pot na PZS. Trenutno potekajo intenzivni pogovori z lastnikom omenjene parcele in upamo, da bomo ta problem v najkrajšem možnem času rešili. Za nastalo situacijo se v imenu PD Šentjur vsem pohodnikom iskreno opravičujem in predlagan, da za vzpon na Resevno uporabijo kakšno drugo pot. V našem planinskem domu na Resevni pa uživajte v kulinaričnih dobrotah in čudovitem razgledu na bližnjo in daljno okolico, ki se ponuja iz našega razglednega stolpa. M.R. član UO PD Šentjur
Janiel74     
4.6.2016
In ste se kaj zmenili? 15 mesecev je že od tega. Je pot normalno prehodna? Hvala za info.
slavkoo     
16.6.2016
Halo!!? A nobeden ne ve odgovora? Je lastnik parcele na položajih s fračo al ne?
Janiel74     
16.6.2016
Kolikor mi je omenila lastnica Planinskega doma na Resevni naj bi se letos pot tam speljala malo naokoli, da ne bo več zapletov.
jvali     
10.9.2016
Lepa pot. Odlični štruklji in jabolčni kompot, dobra kava in prijazno oskrbnica. Lepi razgledi s stolpa in prijetna družba gor-dol. Specialke smo zakon!
slavkoo     
8.6.2018
Janiel 74....Pot je res speljana malo naokoli žal pa brez markacija. Zadnja vidna je nekaj metrov od izhodišča pri kapelci, potem pa šele ko prideš do manjšega naselja. Precej nerodno, ker je kopica poti na vse strani. Če ne bi šel nazaj s prijaznim domačinom, ki se je čudil da ni markacij, bi kdo ve kje prišel do vznožja. Sicer pa v koči prijazni, lep razgled s stolpa.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje