Planinarenje

Planinarenje

Kozje - Koča na Bohorju

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Kozje - Koča na Bohorju (čez Vetrnik)  
Autor opisa:bruny
Vrijeme hodanja: 2 h 10 min
Ishodište: Kozje (276 m)
Cilj: Koča na Bohorju (896 m)
Visinska razlika: 620 m
Visinska razlika (po putu): 680 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Po kratkem ogledu naselja Kozje se napotite iz centra v smeri Bistriškega grabna po asfaltni cesti do odcepa levo za Vetrnik. V delu do odcepa za Vetrnik je pot tudi Marijina romarska pot in označena z oznakami te poti. Pot višje za Vetrnik je dobro utrjena gozdna cesta, ki se dokaj strmo vije višje in je lahko sledljiva. Ko dosežete asfalt, ki vodi nekje po vršnem grebenu, zavijete desno in stopite tudi na Zasavsko planinsko pot, ki je dodatno označena ob markacijah s ,,Z,,. Sledite oznakam in pod manj znanimi vrhovi Raskože, Pokojni vrh, Zajčja gorca in Vrh preidete na gozdno cesto. V naselju Jelše se z leve priključi v bližini spomenika NOB planinska pot iz Senovega preko Reštanja. Nadaljujete strmo v breg po gozdni cesti ob edini domačiji na tem delu poti in kmalu za odcepom za Oslico dosežete 808 metrov visoki Brest, kjer se z desne priključi pot iz Lesičnega.
Pot je v nadaljevanju skupna pot Zasavske planinske poti in XIV. divizije. Do koče na Bohorju je še pol ure hoje v prijetnem zavetju gozda in rahlem vzponu.
Pristup do ishodišta:
a) Izvoz Dramlje na avtocesti in preko Šentjurja in Lesičnega v Kozje.
b) Iz smeri Podčetrtek desno v naselju Prelasko preko Buč v Kozje.
c) Iz smeri Bistrica ob Sotli levo v naselju Prelasko preko Buč v Kozje.
d) Iz smeri Brestanice, Senovega in Podsrede v Kozje.
Kozje je osrednje naselje Kozjanskega in relativno ugodno dostopno iz več smeri.
Pokraj puta:
Raskože (Bohor) (650m), Pokojni vrh (Bohor) (711m), Zajčja gorca (Bohor) (676m), Vrh (Bohor) (782m), Oslica (Bohor) (860m), Brest (Bohor) (808m), Debeli vrh (Bohor) (921m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Koprivnik (Bohor), Veliki Javornik (Bohor)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju Kozje - Koča na Bohorju
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Kozje - Koča na Bohorju
marinka67     
24.7.2015
Otroci so ozdraveli, kljub temu je trajalo 3 leta, da smo končno pristali v Podčetrtku (glej diskusijo
http://www.hribi.net/izlet/jablance_veliki_javornik_bohor_cez_koprivnik/25/888/1567

Krenili smo od sl.8, pa nam je bilo žal, da nismo šli vsaj do sl. 11 ali 15, saj je do tja eno samo lazenje po (vročem ) asfaltu. Zato smo pririnili le do koče, hodili pa vsaj 2 uri. Domačin s kmetije sl 9 je zatrdil, da je s Kozjega vsaj 3 ure do koče, tako da Bruny, spoštovanje, če prideš v 2 urah.
Kljub temu smo veseli novega žiga v SPP, Brunyu pa hvala za trud!
bruny     
25.7.2015
Lepo opravili in Bravo še posebno za prehojeno pot v tem rekordno vročem juliju 2015. Poteka res izrazito na odprtem razen v zaključnem delu. Od slike 8 je pot tudi Zasavska planinska pot...res bi pa bilo v tem vročem času bolj primerno od slike 15 dalje. Bolj primerno izhodišče v tem času bi bilo naselje Lesično ker je manj izpostavljeno soncu, več je planinske tipične poti oziroma vsaj gozdne ceste, tudi nekoliko bližje je Podčetrtku. Tudi ta pot ima uradni opis in poteka po trasi 14. divizije. Ja domačin je podal nekje bolj realen čas...3 ure. Osebno sva hodila s kolegom to pot dve uri in tri četrt ampak bila sva tudi na vseh sedmih vrhovih ob poti...Raskože, Pokojni vrh, Zajčja gorca, Vrh, Oslica, Brest in Debeli vrh. Oslica in Debeli vrh kar nekaj oddaljena iz trase poti, ostali nekoliko manj...Iz Kozjega je razdalja nekje dobrih deset kilometrov. Dve uri povsem realni za moj tempo hoje. Je pa ta trasa tudi zelo primerna za turno kolo. Hvala za pohvalo...to je bil eden mojih prvih uradnih opisov poti na forumu in sem se še nekoliko ,,učil,,.
Želim vam še v nadalje lepo število opravljenih poti in varen korak. Lp
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje