Planinarenje

Planinarenje

Stara Žaga - Koča na Bohorju

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Posavsko hribovje i DolenjskaKoča na Bohorju / Stara Žaga - Koča na Bohorju
   Stara Žaga - Koča na Bohorju (preko Skalice in V. Javornika)  
Autor opisa:zdejan
Vrijeme hodanja: 3 h 10 min
Ishodište: Stara Žaga (518 m)
Cilj: Koča na Bohorju (896 m)
Visinska razlika: 378 m
Visinska razlika (po putu): 378 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Celjska kotlina, 1:50000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z izhodišča Stara Žaga začnemo skladno s kažipoti proti Skalici po asfaltni cesti proti Bohorju. Že kakšnih 100 metrov pozneje cesto za hišami zapustimo v desno in se po prijetni gozdni poti povzpnemo do jase z lovsko opazovalnico in krmilnico. Nato nas zopet sprejme gozd. Višje dosežemo makadamsko cesto, ki je sprva prečimo, nato pa sledimo, v zadnjem delu tudi rahlo navzdol. Prispemo do Lovskega doma Bohor, ki stoji na sedlu pod Vrhom Možnice. Po gozdni cesti skladno s kažipoti nadaljujemo proti Skalici. Pred njo pridemo na večje razpotje. Desna pot vodi na prepadni vrh Skalice, mi pa jo uberemo po levi poti proti Velikemu Javorniku (in naprej do Koče na Bohorju).
Nadaljujemo proti vzhodu. Kmalu stopimo na cesto in pridemo do razpotja pod Velikim Javornikom, na katerega se povzpnemo po kolovozu in strmi stezi. Na vrhu nas pozdravi velik travnik, kjer je na najvišji točki postavljen betonski steber s vpisno skrinjico in žigom. Vrh žal ni razgleden, v ta namen je vredno prečiti travnik proti zahodu, kjer se odpre odlična razgledna točka s klopco in razgledom proti zahodu.
Z najvišje točke Bohorja nadaljujemo skladno s kažipoti navzdol v gozd proti vzhodu. Kmalu stopimo na cesto, po kateri skladno s kažipoti prispemo do Koče na Bohorju.
Pristup do ishodišta:
Na Kočo na Bohorju se lahko povzpnemo tudi s Planine pri Sevnici oziroma iz zaselka Stara Žaga pod njo, kjer je ob avtobusni postaji večje parkirišče z nameščenimi kažipoti proti Skalici, Koči na Bohorju in Lisci. Sem se lahko pripeljemo iz Sevnice, Šentjurja ali iz Rimskih Toplic skozi dolino Gračnice.
Pokraj puta:
Vrh Možnice (926m), Lovski dom Bohor (842m), Skalica (Bohor) (951m), Mali Javornik (989m), Veliki Javornik (Bohor) (1023m), Koprivnik (982m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Koprivnik (Bohor), Veliki Javornik (Bohor)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju Stara Žaga - Koča na Bohorju
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Stara Žaga - Koča na Bohorju
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje