Planinarenje

Planinarenje

Nova Štifta - Dom na Travni Gori

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Nova Štifta - Dom na Travni Gori   
Vrijeme hodanja: 0 h 45 min
Ishodište: Nova Štifta (624 m)
Cilj: Dom na Travni Gori (906 m)
Visinska razlika: 282 m
Visinska razlika (po putu): 300 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča v bližini cerkve nadaljujemo po cesti v smeri doma na Travni gori. Že po nekaj deset korakih hoje nas cesta pripelje na prvo križišče, kjer nadaljujemo naravnost (levo navzdol, vas Ravni Dol). S hojo nadaljujemo po zložni makadamski cesti, ki nas mimo kamnoloma pripelje do naslednjega križišča, kjer pa nadaljujemo naravnost na peš pot (peš pot se nahaja med obema cestama). Pot se naprej sprva zmerno, nato pa razmeroma strmo vzpenja skozi strnjen gozd. Pot višje preči gozdno cesto in se ji čez krajši vzpon ponovno priključi. Tu nadaljujemo levo po cesti, katero po nekaj deset korakih zapustimo, saj nas markacije usmerijo levo na kolovoz. Kolovoz se najprej zložno vzpne čez deloma zaraščen travnik, nato pa nas pripelje do kapelice in spomenika NOB. Sledi kratek rahel spust in pot nas ponovno pripelje do makadamske ceste, kateri sledimo v levo. Le malo naprej se cesta razcepi, mi pa nadaljujemo levo po spodnji cesti, ki nas v dveh minutah hoje pripelje do Doma na Travni Gori.
Pristup do ishodišta:
Peljemo se po regionalni cesti iz Ljubljane proti Kočevju ali obratno. Pri vasi Žlebič pa bomo opazili oznake za Novo Štifto in Sodražico, ki nas usmerijo desno (iz Kočevja in Ribnice pa levo). Naprej se peljemo do vasi Lipovščica, kjer nas oznaka za Novo Štifto usmeri levo navzgor na vzpenjajočo cesto. Tej cesti nato sledimo do parkirišča v bližini cerkve v Novi Štifti.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Koča na Kamnem griču
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori Nova Štifta - Dom na Travni Gori
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Nova Štifta - Dom na Travni Gori
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje