Planinarenje

Planinarenje

Mali Log - Koča na Kamnem griču

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Mali Log - Koča na Kamnem griču   
Vrijeme hodanja: 0 h 50 min
Ishodište: Mali Log (810 m)
Cilj: Koča na Kamnem griču (1016 m)
Visinska razlika: 206 m
Visinska razlika (po putu): 250 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od smernih tabel nadaljujemo v smeri travne Gore in Kamnega griča, po cesti, ki nas že po nekaj 10 metrih pripelje do manjšega križišča, kjer nadaljujemo desno. Ko se travnik, po katerem poteka cesta konča, preidemo v gozd in se pričnemo zmerno vzpenjati. Po krajšem vzponu se cesta razcepi, mi pa nadaljujemo po desni, ob kateri se nadaljujejo tudi dokaj pogoste markacije. Višje se cesta položi, nekoliko naprej pa se prične strmeje spuščati. Ko se cesta položi, na še enem manjšem križišču nadaljujemo naravnost, nato pa previdno prečimo glavno cesto Sodražica - Hrib-Loški Potok, kjer tudi opazimo oznake za Kočo na Kamnem griču.
Na drugi strani ceste se cesta najprej rahlo spusti, nato pa se prične zmerno vzpenjati skozi gozd. Višje nas cesta vodi mimo spominskega obeležja, znamenja in manjše koče, nato pa po nadaljnjem krajšem vzponu prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri Koče na Kamnem griču (naravnost Koča na Travni Gori, Nova Štifta... desno Hrib-Loški Potok...).
Slabša cesta nas v nadaljevanju vodi skozi vse bolj redek gozd, višje pa čez dokaj razgledno travnato pobočje. Kočo, katero v zadnjem delu že vidimo pred seboj, dosežemo v dobrih 5 minutah vzpona od razpotja s številnimi planinskimi tablami.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (avgust).
Pristup do ishodišta:
a) Najprej se zapeljemo v Sodražico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri naselja Hrib-Loški Potok. Še preden prispemo v omenjeno naselje, pa nas oznake za Mali Log in istoimensko industrijsko cono usmerijo desno, na malenkost ožjo cesto, po kateri hitro prispemo do omenjenega naselja. Nadaljujemo skozi industrijsko cono, nato pa pri večji kapelici nadaljujemo desno. Z vožnjo nadaljujemo mimo nekaj hiš, nato pa za hišno št. Mali Log 14 nadaljujemo desno na cesto, po kateri po krajšem vzponu prispemo nad vas, kjer opazimo planinske smerne table. Parkiramo na primernem mestu v bližini smernih tabel, nižje v vasi ni urejenih parkirnih mest.
b) Najprej se zapeljemo v Novo vas na blokah, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti naselju Hrib-Loški Potok. Še preden prispemo v omenjeno naselje pa nas oznake za Mali Log usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Ko prispemo v Mali Log, pri hiši s hišno št. Mali Log 15 zavijemo levo na cesto, po kateri po krajšem vzponu prispemo nad vas, kjer opazimo planinske smerne table. Parkiramo na primernem mestu v bližini smernih tabel, nižje v vasi ni urejenih parkirnih mest.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču Mali Log - Koča na Kamnem griču
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Mali Log - Koča na Kamnem griču
Janez Seliškar     
15.10.2018
Iz Malega Loga po planinski poti do koče in potem sestop v Travnik. Pot iz Malega Loga je lepo označena, a žal se markacije začno šele nad vasjo. V primeru, da tega ne veš, je potrebno vprašati domačine. Pot brez posebnosti, treba je upoštevati le to, da smo na področju medveda.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje