Planinarenje

Planinarenje

Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Goriško, Notranjsko i Snežniško hribovjeKoča na Kamnem griču / Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču
   Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču   
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Ishodište: Hrib-Loški Potok (755 m)
Cilj: Koča na Kamnem griču (1016 m)
Visinska razlika: 261 m
Visinska razlika (po putu): 300 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki se vzpne nad glavno cesto, nato pa malo višje v križišču nadaljujemo levo ter se sprehodimo do križišča, ob katerem se nahaja kapelica. Pri kapelici gremo desno, nato pa na nekaj manjših križiščih nadaljujemo naravnost. Višje se cesta položi ter nas vodi še mimo nekaj hiš, nato pa za tablo, ki označuje konec naselja, nadaljujemo rahlo levo, po cesti v smeri Kamnega griča in Travne Gore. Cesta po kateri nadaljujemo pot se nekoliko naprej postopoma prične spuščati, nato pa nas pripelje do mesta, kjer se pot razcepi na dva dela. Nadaljujemo lahko po markirani cesti (markacije so redke), ali pa levo na kolovoz, ki seka precej dolg (približno 3 km) U ovinek. Lepše je nadaljevati po približno polovico krajšem kolovozu, kjer pa je orientacija nekoliko težja, a če na razpotjih sledimo severnim oz. severovzhodnim smerem, potem bomo dosegli cesto v bližini označenega razpotja.
Če smo se odločili za hojo po kolovozu, potem ko dosežemo cesto nadaljujemo desno, s ceste pa nato po nekaj 10 metrih rahlo levo, sicer pa ostro desno, na markiran kolovoz v smeri Koče na Kamnem griču.
Od mesta, kjer zapustimo cesto nadaljujemo v smeri Koče na Kamnem griču, oznako pa opazimo na drevesu ob cesti nekaj 10 korakov zahodno od začetka kolovoza. Kolovoz se najprej zložno vzpne v pas gozda, nato pa se nadaljuje brez večjih sprememb višine, deloma skozi gozd, deloma pa čez pokošene travnike. V nadaljevanju se kolovoz prične zmerno vzpenjati, višje pa nas pripelje do travnika, kjer se steza izgubi. Tu nadaljujemo naravnost navzgor, ko pa ponovno stopimo v gozd, se pojavi tudi steza. Preden stopimo v gozd se je vredno obrniti nazaj, saj se nam odpre lep pogled, ki seže vse do Snežnika. V gozdu poleg markacij opazimo še napis KG (Kamni grič), ki nam potrdi, da smo na pravi poti. Ko ponovno stopimo iz gozda prispemo na naslednjo senožet, kjer ponovno slabše vidna stezica zavije levo. Sledi zmeren vzpon, nato pa se pot vrne v gozd, kjer nas pot vodi skozi krajši pas, kjer je steza nekoliko bolj zaraščena, a lepo sledljiva. Za tem delom sledi kratek spust, nato pa dosežemo širši kolovoz in označeno razpotje.
Z razpotja nadaljujemo naravnost v smeri Koče na Kamnem griču do katere imamo še 5 minut zmernega vzpona po večinoma travnatem pobočju.
Od koče se lahko v nekaj korakih povzpnemo še na bližnji vrh, s katerega se nam odpre lep razgled, ki seže vse do Alp.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (avgust).
Pristup do ishodišta:
Iz Sodražice, Nove vasi na Blokah ali Loške doline se zapeljemo do naselja Hrib-Loški Potok, kjer na označenem parkirišču sredi naselja, nasproti Kulturno turističnega centra tudi parkiramo.
Do izhodišča lahko prispemo tudi iz smeri Starega Kota in Drage.
Prosječna ocjena izleta: 9,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Hrib-Loški Potok - Koča na Kamnem griču
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje