Planinarenje

Planinarenje

Lipica (Škibini) - Kokoš

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Goriško, Notranjsko i Snežniško hribovjeKokoš / Lipica (Škibini) - Kokoš
   Lipica (Škibini) - Kokoš   
Vrijeme hodanja: 0 h 50 min
Ishodište: Lipica (Škibini) (410 m)
Cilj: Kokoš (670 m)
Visinska razlika: 260 m
Visinska razlika (po putu): 260 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Primorje in Kras 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z manjšega parkirišča nadaljujemo po kolovozu, ki se sprva zložno vzpenja skozi gozd. Po nekaj minutah hoje pot preide iz gozda na nekoliko večjo jaso, kjer preči širši kolovoz. Nadaljujemo naravnost po deloma zaraščeni planinski stezi, ki se postopoma začne vse strmeje vzpenjati. Po približno pol ure hoje pa se priključimo široki in dobro uhojeni stezi, kjer nadaljujemo levo v smeri »Kokoš 15 minut«. Pot naprej nekaj časa preči pobočja proti levi, nato pa se postopoma začne vzpenjati. Pot, ki poteka skozi gozd pa nas nato po krajšem vzponu pripelje iz gozda, kjer pred seboj zagledamo planinski dom na Kokoši.
Od planinskega doma pa se lahko v nekaj 10 korakih povzpnemo še na vrh, sredi katerega se nahaja oddajnik.
Pristup do ishodišta:
Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Divača in cesti naprej sledimo v smeri vasi Lokev in Lipica. Naprej se peljemo skozi vas Lokev za katero kmalu pridemo do križišča, kjer se desno odcepi cesta proti vasi Lipica. Le nekaj metrov pred križiščem pa opazimo ozko cesto, ki zavije levo in se po nekaj 10 metrih konča. Usmerimo se na to cesto in ji sledimo do manjšega parkirišča na koncu ceste.
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš Lipica (Škibini) - Kokoš
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Lipica (Škibini) - Kokoš
grantica     
22.4.2011
S kolegico sva pred 14 dnevi šle na izlet na Kokoš po tej poti. Pot je dobro označena in popolnoma nezahtevna, na koncu je krajši vzpon v gozdu, ki pa ni zahteven ker je ves čas gost gozd in je prav prijetno hladno. Medve sva rekreativke in z nekaj postanki potrebovali okrog 60 minut.
darh     
17.1.2012
V nedeljo smo se v okviru krožne poti izpred jame Vilenica po tej poti povzpeli na Kokoš in nato nadaljevali proti Velikemu Gradišču, od koder se ponuja prav lep razgled. Pot je zares lepo markirana, pravzprav to velja kar za celotno krožno traso, ki smo jo opravili. Nekaj več vtisov z izleta.
rogi     
17.1.2012
darh, koliko časa traja ta krožna tura. Namreč v novembru nameravamo z društvom, okrog 40 pohodnikov, prehoditi to pot.
Hvala za odgovor in Lp Igor
Karletto     
18.1.2012
Tisti del od Vilenice do Lipice traja okoli 1,5h. Potem Lipica-Kokoš = 45min, Kokoš-Veliko Gradišče = maks. 45min + vrnitev v Lokev... cel krog traja vsaj 3 ure. mežikanje Pa da vidimo, kolko sem sfalil.
bruny     
18.1.2012
Modrujete in sprašujete mežikanje o časih, medtem ko vam je @ darh tako in tako pripel na koncu zemljevid z obiljem podatkov - GPS...Odličen opis ture kot vedno na osebnem blogu in vzorčen primer kako naj bo tura pisana. Čestitke.
Karletto     
19.1.2012
Joj, bunny... full cool si.
B2     
22.1.2012
Ne, tisti, ki smo pot trasirali in markirali pa ne vemo nič... Vilenica(skrinjica z žigom, KT poti MDO Primorsko- Notranjskih PD)- Škibini 1,30 ure (pot zanimiva,rudniki, jame,kraški teren, v bližini kamnolom Lipica)..., Škibini - Kokoš je 1 ura, Kokoš - Veliko Gradišče (1ura). Veliko Gradišče - Prelože _ lokev - Vilenica (1,30 ure)... Ej, Karletto cel krog ob zmerni hoji in ogledih zanimivosti traja celih pet ur! Si domačin, bodi pošten in priskoči na pomoč, ko bomo delali na planinskih poteh... Šele potem boš drugim dajal informacije in napotke!!!
Karletto     
25.4.2012
To pot so menda prejšnji teden urejali z markacijami na višini, verjetno tudi dodali kakšno stopnico in še kaj.
Grem pogledat enkrat ta teden. zavijanje z očmicool
B2     
25.4.2012
Vse planinske poti na Kokoš, so bile na novo zmarkirane lansko poletje... V soboto, 21. aprila,pa je bilo na Kokoši licenčno izpopolnjevanje markacistov v okviru katerega smo urejali strmo in položno planinsko pot na Kokoš, ter planinsko pot mimo stražarskega stolpa. Urejena so odvodnjavanja in erozijske zaščite ter na novo narejene stopnice po kočo... Le sprehodi se Karletto in si oglej naše delo... Tudi robido ob planinski poti iz Škibinov, do priključka na položno pot smo porezali in očistili okolico koče...
bruny     
27.4.2012
27.4.2012 skupaj s kolegom Vinkotom pohodniško opravila širšo krožno povezavo iz Lokev med Velikim Gradiščem in Starim Taborom in dodatkoma Krvavi Potok in Povir za še nekoliko širši vpogled v prostor...
Trasa:Veliko Gradišče - Stari Tabor, 27.04.2012
Lp bruny


Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje