Planinarenje

Planinarenje

Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Goriško, Notranjsko i Snežniško hribovjePartizanska bolnica Krvavice / Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice
   Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice   
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Dom v Iškem Vintgarju (360 m)
Cilj: Partizanska bolnica Krvavice (620 m)
Visinska razlika: 260 m
Visinska razlika (po putu): 315 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem
Preporučljiva oprema (zima): šljem, cepin, dereze
Opis puta:
S parkirišča se sprehodimo do doma v Iškem Vintgarju, nato pa takoj za domom nadaljujemo desno po vzpenjajočem kolovozu v smeri Krima in Bercetove partizanske bolnice v Krvavicah. Kolovoz gre takoj v strnjen gozd, ob njem pa opazimo obvestilo, da vstopamo v območje medveda. Naprej se vzpenjamo po markiranem kolovozu (kolovoz ima kar nekaj razpotij, zato pazljivo sledimo markacijam), ki nas na višini 650 m pripelje do mesta, kjer se v levo (naravnost) odcepi markirana pot proti partizanski bolnici Krvavice (odcep ni označen).
Nadaljujemo po občutno ožji stezici, ki se začne prečno spuščati proti desni. Po nekaj minutah spusta se pot za kratek čas vzpne, nato pa se začne še strmeje spuščati po strmih in predvsem v mokrem za zdrs nevarnih pobočjih. Med spustom kmalu pridemo do ruševin, le nekoliko naprej pa tudi do koč še razmeroma dobro ohranjene partizanske bolnice.
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se na južno ljubljansko obvoznico in se usmerimo na izvoz Ig. Cesti nato v križiščih sledimo v smeri Iga. Na Igu pa nadaljujemo proti Iški vasi (do sem lahko pridemo tudi iz Podpeči ali Škofljice). Dobro označeni cesti nato sledimo do velikega parkirišča v bližini doma v Iškem Vintgarju.
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Dom v Iškem Vintgarju - Partizanska bolnica Krvavice
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje