Planinarenje

Planinarenje

Livek - Kuk (Kolovrat)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Livek - Kuk (Kolovrat)   
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Livek (692 m)
Cilj: Kuk (Kolovrat) (1243 m)
Visinska razlika: 551 m
Visinska razlika (po putu): 551 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Od obeležja NOB se sprehodimo do bližnjega križišča, iz katerega gremo levo v smeri nebes, doma CŠOD Kavka, Kambreškega, Kolovrata in Livških Raven (naravnost Italija in Avsa, desno pešpot na Matajur). Nadaljujemo po asfaltni cesti, ki nas sprva še vodi skozi naselje, med drugim gremo mimo manjšega vodnjaka in apartmaja Jazbec, nato pa se naselje konča, cesta pa se prične vzpenjati. V nekaj serpentinah se vzpnemo do turističnega naselja apartmaji Nebesa, katere obidemo po glavni cesti, nato pa malo za oznako ceste 17,5 km, nadaljujemo ostro levo na makadamsko cesto, po kateri se sprehodimo do nekdanjega smučišča Livek.
Ko dosežemo nekdanje smučišče, nadaljujemo desno ter se po slabšem kolovozu pričnemo vzpenjati. Višje se pot prehodno položi, nadaljevanja steze pa ni težko poiskati, saj je pot v nadaljevanju pokošena in orientacijsko lahka. Sledi bolj strm vzpon, po poti, s katere se nam odpirajo vedno lepši razgledi proti Kobaridu in okoliškim goram. Pot, ki sprva naredi nekaj serpentin, nato postane še bolj strma in se po pobočju prične vzpenjati naravnost navzgor, na razpotju pa izberemo pot, ki gre naravnost. Sledi nekaj minut precej strmega vzpona po severnem do severozahodnem pobočju, nato pa pot postopoma preide na greben, kjer tudi strmina prične popuščati. Po neizrazitem grebenu se vzpenjamo še nekaj minut, nato pa dosežemo oddajnike na vrhu Kuka, vpisna skrinjica pa se nahaja še nekaj korakov naprej.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (oktober).
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se v Tolmin, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kobaridu. Ko prispemo do naselja Idrsko, zavijemo levo v smeri naselja Livek. Ko se povzpnemo do Livka, parkiramo ob obeležju NOB in večnamenskem objektu.
b) Iz Kobarida se peljemo proti Tolminu, a le do naselja Idrsko, kjer zavijemo desno v smeri naselja Livek. Ko se povzpnemo do Livka, parkiramo ob obeležju NOB in večnamenskem objektu.
Pokraj puta:
Sv. Peter in Pavel (Perati) (812m)
Prosječna ocjena izleta: 10/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat) Livek - Kuk (Kolovrat)
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Livek - Kuk (Kolovrat)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje