Planinarenje

Planinarenje

Kambreško - Globočak

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Kambreško - Globočak   
Vrijeme hodanja: 0 h 50 min
Ishodište: Kambreško (538 m)
Cilj: Globočak (809 m)
Visinska razlika: 271 m
Visinska razlika (po putu): 285 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze
Opis puta:
V bližini spomenika NOB opazimo oznake za pot na Globočak, ki nas usmerijo na stransko cesto, ki se vzpne skozi vas. Nad vasjo se cesta konča, mi pa nadaljujemo po travnatem kolovozu, po katerem hitro prispemo do lepo urejene planinske table za Globočak (tabla se nahaja na manjšem kozolcu, a žal kaže napačno smer).
Od table ne nadaljujemo desno kakor kaže puščica, ampak vzpon nadaljujemo naravnost navzgor ob robu gozda. Precej zaraščena stezica, nato preide v gozd skozi katerega se zložno vzpenja. Nekoliko višje stopimo na star kolovoz, po katerem se v zmernem vzponu povzpnemo do drugega širšega kolovoza, le temu pa sledimo v levo. Kratek čas nadaljujemo po omenjenem kolovozu, nato pa nas oznake za Globočak usmerijo levo na postopoma vse bolj strmo pešpot. Višje se vzpnemo mimo manjše kaverne, nato pa nas pot vodi čez kratko zelo strmo pobočje, kjer je predvsem v ledu nevarnost zdrsa. Pot naprej se hitro položi in nas pripelje na gozdnat greben Globočaka, kjer se nam priključi pot iz Srednjega. Tu nadaljujemo desno ter po minuti nadaljnje hoje prispemo na z gozdom poraščen vrh.
Z vrha se lahko v nekaj minutah spustimo do dveh bližnjih kavern.
Pristup do ishodišta:
Iz Nove Gorice se peljemo proti Tolminu ali obratno, mi pa cesti sledimo do kraja Ročinj, kjer nas oznake za Kambreško usmerijo levo (iz smeri Tolmina pa desno). Po 4 km pridemo na Kambreško, mi pa v križišču sredi vasi zavijemo desno proti Srednjemu in Livku. Le nekaj metrov naprej parkiramo na primernem prostoru ob spomeniku NOB. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak Kambreško - Globočak
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Kambreško - Globočak
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje