Planinarenje

Planinarenje

Sveta Gora - Frančiškov hrib

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Sveta Gora - Frančiškov hrib   
Vrijeme hodanja: 0 h 10 min
Ishodište: Sveta Gora (670 m)
Cilj: Frančiškov hrib (632 m)
Visinska razlika: -38 m
Visinska razlika (po putu): 15 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Goriška - izletniška karta 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se sprehodimo do bližnjih stopnic, po katerih se ob lepih razgledih vzpnemo do ceste, ki vodi na vrh Svete Gore. Ko dosežemo cesto ji sledimo v levo, le ta pa nas vodi mimo bližnje gostilne in cerkve. Za cerkvijo se cesta prične lahkotno spuščati ter nas pripelje do bližnjega pokopališča, kjer se le ta konča. Nadaljujemo po široki grebenski poti v smeri bližnjega Frančiškovega hriba, katerega dosežemo po nekaj minutah zmernega spusta.
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se v Novo Gorico, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Tolminu in Kobaridu. Glavni cesti proti Tolminu sledimo le do Solkana, kjer v semaforiziranem križišču nadaljujemo desno v smeri Svete Gore in Grgarja. Vzpenjajoča cesta nas v nadaljevanju vodi mimo kamnoloma Solkan, nato pa nekoliko višje zavije ostro v desno ter nas pripelje do gostilne Skalnica, za katero nadaljujemo rahlo levo v smeri Svete Gore. V nadaljevanju se peljemo po ožji asfaltni cesti, kateri sledimo do označenega parkirišča nekaj 10 metrov pod vrhom Svete Gore.
b) Iz Tolmina ali Mosta na Soči se peljemo po glavni cesti proti Novi Gorici, nato pa le malo pred Novo Gorico, točneje v semaforiziranem križišču v Solkanu zavijemo levo v smeri Svete Gore in Grgarja. Vzpenjajoča cesta nas v nadaljevanju vodi mimo kamnoloma Solkan, nato pa nekoliko višje zavije ostro v desno ter nas pripelje do gostilne Skalnica, za katero nadaljujemo rahlo levo v smeri Svete Gore. V nadaljevanju se peljemo po ožji asfaltni cesti, kateri sledimo do označenega parkirišča nekaj 10 metrov pod vrhom Svete Gore.
c) Iz Goriških Brd se zapeljemo v Solkan, kjer v prvem križišču za novim Solkanskim mostom nadaljujemo naravnost v smeri Svete Gore. Vzpenjajoča cesta nas v nadaljevanju vodi mimo kamnoloma Solkan, nato pa nekoliko višje zavije ostro v desno ter nas pripelje do gostilne Skalnica, za katero nadaljujemo rahlo levo v smeri Svete Gore. V nadaljevanju se peljemo po ožji asfaltni cesti, kateri sledimo do označenega parkirišča nekaj 10 metrov pod vrhom Svete Gore.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Vodice, Sveta Gora
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib Sveta Gora - Frančiškov hrib
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Sveta Gora - Frančiškov hrib
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje