Planinarenje

Planinarenje

V Tracu - Iški morost

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   V Tracu - Iški morost   
Vrijeme hodanja: 0 h 20 min
Ishodište: V Tracu (294 m)
Cilj: Iški morost (289 m)
Visinska razlika: -5 m
Visinska razlika (po putu): 1 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po cesti, ob kateri smo parkirali, z nje pa se nam občasno odpre lep pogled na del Ljubljanskega barja in hribovje, ki obdaja omenjeno pokrajino. Po slabih 15 minutah prispemo do prve table krožne učne poti Naravnega rezervata Iški morost, kako minuto naprej pa še do druge. Pri drugi, malo večji informativni tabli zapustimo cesto in pot nadaljujemo po lepo urejeni stezi, ki se nadaljuje ob reki Iški. Malo naprej, na manjšem razpotju nadaljujemo naravnost po tlakovani poti (levo krožna učna pot), po kateri nato hitro dosežemo opazovalnico na Iškem morostu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (oktober).
Pristup do ishodišta:
a) Najprej se zapeljemo v Podpeč, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Igu. Ko se Tomišelj konča postanemo pozorni, saj takoj za mostom preko reke Iške zavijemo levo in parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Zapeljemo se na Ig, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Podpeči. Za naseljem Brest postanemo pozorni, saj pred mostom preko reke Iške zavijemo desno na makadamsko cesto, ob kateri parkiramo.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost V Tracu - Iški morost
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu V Tracu - Iški morost
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje