Planinarenje

Planinarenje

Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami   
Vrijeme hodanja: 0 h 40 min
Ishodište: Rjavi bg (547 m)
Cilj: Sv. Katarina nad Novokračinami (675 m)
Visinska razlika: 128 m
Visinska razlika (po putu): 140 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Snežnik 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Če smo parkirali na začetku levega ovinka se po cesti vrnemo nekoliko nazaj, nato pa nadaljujemo levo (smer jug do jugozahod) na makadamsko cesto, po kateri hitro prispemo do bližnjega čebelnjaka. Malo naprej se cesta razcepi na tri dele, mi pa nadaljujemo po srednji, katera nas nato vodi ob desnem robu večje jase. Cesta se hitro vrne v gozd, skozi katerega se zložno do zmerno vzpenja. Nekoliko višje se rahlo v levo odcepi še ena cesta, mi pa nadaljujemo rahlo desno, po cesti, ki se postopoma obrača vse bolj v desno. V nadaljevanju nas cesta vodi čez nekoliko bolj kamnit svet, od koder se nam prehodno odpre nekaj razgleda. Dokaj položna pot se nato obrne še bolj v desno ter se pri križu (11. postaja križevega pota) priključi poti iz Jelšan (v opisu izhodišče Branček).
Nadaljujemo po nekoliko širši cesti, ki nas nekoliko naprej pripelje iz gozda. Sledi nekoliko bolj položna in deloma razgledna pot, katera nas hitro pripelje do lovske koče.
Od lovske koče sledi le še kratek vzpon po cesti ali po bližnji stezici in že dosežemo kapelo sv. Katarine, ki se nahaja na razglednem vrhu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2014 (september).
Pristup do ishodišta:
Najprej se zapeljemo v Ilirsko Bistrici, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti MP Jelšane. Za naseljem Jelšane zapustimo glavno cesto proti Hrvaški in z vožnjo nadaljujemo levo v smeri naselja Novokračine. Sledi nekaj več kot 1,5 km vožnje po asfaltirani in vzpenjajoči se cesti, nato pa prispemo na manjši prelaz, kjer opazimo oznake za Sv. Katarino. Od tu nadaljujemo po cesti, ki se prične spuščati, mi pa se po njej peljemo še dobrih 500 m, nato pa se v desno odcepi gozdna cesta. Tudi tu gremo še naravnost, nato pa nekaj 10 m naprej, na začetku levega ovinka parkiramo na primernem mestu ob cesti.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Rjavi bg - Sv. Katarina nad Novokračinami
jokos     
8.4.2015
Nekaj slik Sv.Katarine

Slike Sv.Katarina 1
Slike Sv.Katarina 2
ana     
30.1.2019
Na zemljevidu je označena Koča na Sv.Katarini,zraven je znak za prenočišča. Prosim, če mi kdo lahko pomaga, ali se da v koči prespati,ker načrtujem poleti večdnevno potepanje po teh krajih.Za odgovor se iskreno zahvaljujem.
marco     
31.1.2019
Koča trenutno nima še možnosti prenočevanja, se pa dela na temu.
Več informacij pa dobiš pri lokalnem turističnem društvu ŠTEK.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje