Planinarenje

Planinarenje

Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Goriško, Notranjsko i Snežniško hribovjeLeskovica (nad Stražiščem) / Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem)
   Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem)   
Vrijeme hodanja: 0 h 20 min
Ishodište: Stražišče (865 m)
Cilj: Leskovica (nad Stražiščem) (947 m)
Visinska razlika: 82 m
Visinska razlika (po putu): 82 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Snežnik 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se po asfaltni cesti vrnemo do avtobusne postaje, kjer se odcepi cesta, ki vodi v naselje, mi pa nadaljujemo po levi cesti, ki obide naselje. Že kmalu prispemo do mesta, kjer se v levo odcepi kolovoz, ki se prične vzpenjati po manjši dolinici. Sprva hodimo skozi ožji pas gozda, višje pa po prostranih pašnikih. Ko se kolovoz prične izgubljati, pred seboj na vrhu Leskovice že opazimo steber visokonapetostnega daljnovoda, ki nam v nadaljevanju kaže pravo pot. Do vrha, ki se nahaja nekaj metrov pred omenjenim stebrom in na katerem se nahaja trigonometrična točka, nas loči le še nekaj minut lahkotnega brezpotja ob lepih razgledih na Snežnik, Javornike, Nanos in Kamniško Savinjske Alpe.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (december).
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se na Rakitno, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Cerknici. Za naseljem Pikovnik se cesta prične strmeje spuščati, nato pa sledi vožnja skozi naselja Kržišče, Beč, Župeno in Gorenje Otave. Še nekoliko naprej zapustimo glavno cesto, ki vodi proti Begunjam pri Cerknici in z vožnjo nadaljujemo naravnost na stransko cesto v smeri naselja Stražišče. Stražišče obidemo po obvozni desni cesti, nato pa, ko se obe cesti ponovno združita, nadaljujemo naravnost ter po nekaj 10 metrih parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Zapeljemo se v Cerknico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Begunj pri Cerknici in dalje Rakitni. Z dokaj ovinkaste ceste proti Rakitni, višje zavijemo levo v smeri naselja Stražišče. Stražišče obidemo po obvozni desni cesti, nato pa, ko se obe cesti ponovno združita, nadaljujemo naravnost ter po nekaj 10 metrih parkiramo na primernem mestu ob cesti.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem) Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Stražišče - Leskovica (nad Stražiščem)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje