Planinarenje

Planinarenje

Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem)   
Vrijeme hodanja: 0 h 30 min
Ishodište: Kožljek (792 m)
Cilj: Leskovica (nad Stražiščem) (947 m)
Visinska razlika: 155 m
Visinska razlika (po putu): 155 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Snežnik 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S križišča v Kožljeku nadaljujemo proti severu, kjer sprva hodimo po markirani poti, sprva cesti, ki vodi proti Pokojišču. Omenjeno markirano cesto zapustimo po približno 200 metrih, kjer v zaselku nekaj hiš nadaljujemo desno na dvorišče. Za dvoriščem se cesta spremeni v kolovoz, po njem pa sprva nadaljujemo čez travnik, nato pa, ko pot preide v gozd, se tudi pričnemo vzpenjati. Po nekaj minutah prispemo na prostrano jaso, sredi katere stoji lovska opazovalnica, mi pa malo naprej, na manjšem razpotju nadaljujemo desno navzgor. Sledi vzpon skozi gozd, ko pa kolovoz prispe pod traso visokonapetostnega daljnovoda Beričevo - Divača, kolovoz zapustimo in z vzponom nadaljujemo po slabši stezici, ki se nadaljuje ob daljnovodu. Sledi vzpon ob vse lepših razgledih, ko pa se vzpon konča, dosežemo vrh Leskovice, na vrhu katere se nahaja trigonometrična točka.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (december).
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se na Rakitno, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Cerknici. Za naseljem Pikovnik se cesta prične strmeje spuščati, nato pa sledi vožnja skozi naselja Kržišče, Beč, Župeno in Gorenje Otave. Še nekoliko naprej zapustimo glavno cesto, ki vodi proti Begunjam pri Cerknici in z vožnjo nadaljujemo naravnost na stransko cesto v smeri naselja Stražišče. Stražišče obidemo po obvozni desni cesti, nato pa se cesta ponovno prične spuščati. Ko se cesta položi hitro prispemo do naselja Kožljek, kjer se ob avtobusni postaji prične opisana pot. Parkiramo nekje v bližini na primernem mestu.
b) Zapeljemo se v Cerknico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Begunj pri Cerknici. V Begunjah nadaljujemo levo, nato pa se skozi naselji Bezuljak in Dobec, zapeljemo do naselja Kožljek, kjer se ob avtobusni postaji prične opisana pot. Parkiramo nekje v bližini na primernem mestu.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem) Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Kožljek - Leskovica (nad Stražiščem)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje