Planinarenje

Planinarenje

Ankaran - Jurjev hrib

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Ankaran - Jurjev hrib   
Vrijeme hodanja: 0 h 35 min
Ishodište: Ankaran (18 m)
Cilj: Jurjev hrib (109 m)
Visinska razlika: 91 m
Visinska razlika (po putu): 91 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se sprehodimo do bližnjega krožišča, od tam pa nadaljujemo v smeri Italije. V nadaljevanju hodimo po pločniku, mi pa ob glavni cesti hodimo do Ortopedske bolnišnice Valdoltra, kjer nadaljujemo rahlo desno na Vinogradniško pot. V nadaljevanju se vzpenjamo po asfaltni cesti, ob kateri so sprva še markacije, nato pa ob večji betonski škarpi nadaljujemo po desni cesti (markirana pot se nadaljuje po levi strani škarpe). Cesta se tu položi, nekoliko naprej pa se prehodno rahlo spusti. Na nekaj manjših križiščih nadaljujemo naravnost, na križišču dveh enakovrednih cest pa izberemo rahlo desno, ki se vzpne med nasade oljk. Ko zapustimo nasad, se v levo odcepi cesta, ki vodi do bližnje hiše, mi pa nadaljujemo naravnost v gozd (desna cesta vodi do naselja Barižoni).
Ko zapustimo cesto nadaljujemo naravnost po širši gozdni poti (desna pot, ki se nadaljuje vzporedno s cesto je naravoslovna učna pot), ki se prične zmerno vzpenjati. Višje se pot položi in na najvišji točki dosežemo neizrazit Jurjev hrib.
Z vrha lahko sestopimo po isti poti, lahko pa nadaljujemo naravnost in nato na razpotju v bližini katerega se nahaja informativna tabla za Resslov gaj - Barižoni, nadaljujemo ostro desno in se do asfaltne ceste vrnemo po naravoslovno-učni poti.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april).
Pristup do ishodišta:
S primorske avtoceste, pri razcepu Srmin sledimo oznakam za Škofije in Ankaran, nato pa zapeljemo na izvoz Škofije. Iz bližnjega krožišča zapeljemo v smeri Ankarana, nato pa se peljemo do središča kraja, kjer na plačljivem parkirišču parkiramo.
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib Ankaran - Jurjev hrib
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Ankaran - Jurjev hrib
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje