Planinarenje

Planinarenje

Vanganel - Vanganelsko jezero

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Vanganel - Vanganelsko jezero   
Vrijeme hodanja: 0 h 25 min
Ishodište: Vanganel (22 m)
Cilj: Vanganelsko jezero (55 m)
Visinska razlika: 33 m
Visinska razlika (po putu): 45 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča, ob katerem opazimo oznake za Pot za srce in dušo, se vrnemo do glavne ceste, katero na prehodu za pešce previdno prečimo, nato pa nadaljujemo levo proti Marezigam. Glavno cesto po nekaj korakih zapustimo in nadaljujemo desno na stransko cesto, ki se vzpne med nekaj hišami. V nadaljevanju sledimo oznakam, ki so v obliki rdeče in modre črte, le te pa nas malo naprej usmerijo levo na kolovoz, ki se hitro spremeni v stezico, po stezi pa dosežemo asfaltno cesto, po kateri se spustimo do glavne ceste Vanganel - Marezige (do sem lahko tudi po glavni cesti), katero pa previdno prečimo in pot nadaljujemo po stranski cesti do bližnjega Bavškega potoka, kjer se pot razcepi.
Nadaljujemo po desni poti, ki se nadaljuje preko privatnega zemljišča, nato pa preide med grmičevje, kjer je občasno steza precej zaraščena. Višje se vrnemo do glavne ceste, ob kateri nadaljujemo do Vanganelskega jezera.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april).
Pristup do ishodišta:
Obalno hitro cesto zapustimo na izvozu za Pulj, Poreč in Šmarje. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Šmarju, v krožišču ob OMV bencinski črpalki pa jo zapustimo in zapeljemo na izvoz v smeri proti Marezigam in Vanganelu. V Vanganelu za športnim igriščem zavijemo levo in nato parkiramo na parkirišču ob športnem igrišču. Parkiranje na parkirišču Gostilne Ninis Vanganel je dovoljeno le obiskovalcem gostilne.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Marezige
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero Vanganel - Vanganelsko jezero
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Vanganel - Vanganelsko jezero
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje