Planinarenje

Planinarenje

Ankaran - Debeli rtič

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Ankaran - Debeli rtič   
Vrijeme hodanja: 0 h 45 min
Ishodište: Ankaran (18 m)
Cilj: Debeli rtič (28 m)
Visinska razlika: 10 m
Visinska razlika (po putu): 55 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Primorje in Kras 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se sprehodimo do bližnjega krožišča, od tam pa nadaljujemo v smeri Italije. V nadaljevanju hodimo po pločniku, mi pa ob glavni cesti hodimo do Ortopedske bolnišnice Valdoltra, kjer nadaljujemo rahlo desno na Vinogradniško pot. V nadaljevanju se vzpenjamo po asfaltni cesti, ob kateri nas spremljajo markacije, višje pa gremo levo in asfalt se za zadnjo hišo konča. Pot naprej nas vodi med vinogradi, mi pa po desni strani obidemo antene na Gaželu.
Z omenjenega dela je lep pogled na Koprski in Tržaški zaliv, pot pa se prične spuščati in po nekaj minutah dosežemo glavno cesto. Pot naprej nas vodi med cesto in vinogradi, ko pa prispemo do križišča, kjer se z glavne ceste v levo odcepi cesta proti Zdravilišču Debeli rtič, pa cesto previdno prečimo, nadaljujemo pa po makadamski cesti, ki se nadaljuje skozi vinograd. Zložna pot nas v nekaj minutah pripelje do starega opazovalnega stolpa, od koder imamo do informativne table na robu Debelega rtiča le še minuto hoje. Če od table nadaljujemo desno, bomo v nekaj korakih prišli do zadnje markacije, ob njej pa napis SPP.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april in julij).
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v Ankaran, nato pa iz krožišča zavijemo na Regentovo ulico. Preden se cesta prične vzpenjati (po 10 metrih), pa pred pošto zavijemo desno, kjer na plačljivem parkirišču v središču Ankarana parkiramo.
Pokraj puta:
Gažel (71m), Stari opazovalni stolp (28m)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič Ankaran - Debeli rtič
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Ankaran - Debeli rtič
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje