Planinarenje

Planinarenje

Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Goriško, Notranjsko i Snežniško hribovjeJama Pečinka / Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka
   Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka (mimo Borojevićevega prestola)  
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Kostanjevica na Krasu (259 m)
Cilj: Jama Pečinka (295 m)
Visinska razlika: 36 m
Visinska razlika (po putu): 85 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Goriška - izletniška karta 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od glavne ceste se usmerimo na makadamsko pot v smeri Lokvice in Cerja, cesta po kateri hodimo pa se sprva lahkotno spušča. Pot nas z izjemo nekaj ovinkov vodi proti severozahodu, kjer hodimo po kraškem svetu, občasno pa ob poti opazimo rove iz časa prve svetovne vojne. V nadaljevanju se v levo odcepi pot, kjer je bil v času prve svetovne vojne tabor Segeti, mi pa nadaljujemo naravnost po širši makadamski cesti. Pot naprej nas vodi še mimo manjšega znamenja, nato pa se nam z desne priključi še pot mimo Ruske jame.
Od razpotja naprej se cesta zmerno vzpne, ko se položi pa že prispemo do Borojevićevega prestola, kjer stoji več spominskih obeležij.
Le malo naprej zapustimo cesto in nadaljujemo levo v smeri jame Pečinka (naravnost Cerje). Ko zapustimo cesto nas steza hitro pripelje do očiščenega vojaškega rova, po katerem nadaljujemo do bližine jame, do jame pa sledi krajši spust.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja 2020.
Pristup do ishodišta:
a) Hitro cesto skozi Vipavsko dolino zapustimo na izvozu za Šempeter in Novo Gorico, nato pa iz bližnjega križišča nadaljujemo naravnost proti industrijski coni in Italiji. Nekoliko naprej zavijemo levo proti Vrtojbi in Mirnu, v nadaljevanju pa sledimo oznakam za Miren, Komen in Opatje Selo. Ko se naselje Miren konča se v nekaj serpentinah vzpnemo na Kraško planoto, mi pa cesti sledimo do naselja Kostanjevica na Krasu, kjer se na začetku vasi v levo odcepi makadamska cesta, kjer se prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
b) Zapeljemo se v Novo Gorico, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Šempetru pri Gorici ter dalje Vrtojbi in Mirnu, v nadaljevanju pa sledimo oznakam za Miren, Komen in Opatje Selo. Ko se naselje Miren konča se v nekaj serpentinah vzpnemo na Kraško planoto, mi pa cesti sledimo do naselja Kostanjevica na Krasu, kjer se na začetku vasi v levo odcepi makadamska cesta, kjer se prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
Pokraj puta:
Borojevićev prestol (281m)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Kostanjevica na Krasu - Jama Pečinka
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje