Planinarenje

Planinarenje

Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Goriško, Notranjsko i Snežniško hribovjeRazgledna točka Široko / Postaja (Most na Soči)  - Razgledna točka Široko
   Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko   
Autor opisa:zwbgr
Vrijeme hodanja: 1 h 40 min
Ishodište: Postaja (Most na Soči) (175 m)
Cilj: Razgledna točka Široko (755 m)
Visinska razlika: 580 m
Visinska razlika (po putu): 580 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Pot je dobro označena z usmerjevalnimi tablami in nezahtevna, vendar na nekaj odsekih kar strma. V prvem delu vodi po makadamski cesti z betoniranimi odseki, v drugem delu pa po kolovozu čez pašnike, zaradi česar je občasno pregrajena z žico.
Orientacijsko ni zahtevna.
Od železniške postaje se odpravimo naprej po asfaltni cesti po levem bregu Idrijce v smeri Čepovana, po 400 metrih sledimo cesti v ovinku pod železniškim mostom. Čez 200 metrov nas na desni strani ceste usmerjevalna tabla pri pipi s tekočo vodo usmeri proti razgledni točki na makadamsko cesto. Nadaljujemo pot po makadamski cesti do naslednjega odcepa, kjer nas tabla usmeri skrajno levo, desno je pešpot do Mosta na Soči. Kmalu se pričnemo vzpenjati, cesta je na najbolj strmih delih betonirana, brez težav ji sledimo do zaselka Klohi. Pri zadnji hiši zavijemo okoli vogala na ožji kolovoz, ki vodi čez pašnike in travnike, s katerih se začne odpirati pogled proti tolminskim hribom. Po dveh serpentinah smo pozorni, da v bukovi ogradi ne nadaljujemo poti naprej, ampak ostro v desno, kakor kaže tabla. Ko pridemo do zaselka Široko, stopimo naravnost proti objektu turistične kmetije in med hišo in hlevom mimo informativne table na greben, kjer se nam odkrije prekrasen razgled na več strani.
Pristup do ishodišta:
Izhodišče je pri železniški postaji Most na Soči v kraju Postaja. Opisan je možen dostop iz dveh smeri, tretji dostop je čez Čepovan.
a) Iz Nove Gorice sledimo oznakam za Bovec in Tolmin, se zapeljemo skozi Kanal in smo nato pozorni na odcep za Most na Soči v smeri Idrije in Ljubljane. Z vožnjo nadaljujemo skozi vas Kozaršče, v središču Mosta na Soči nadaljujemo z vožnjo v smeri Ljubljane in Idrije. Po kilometru in pol na svoji desni opazimo most in usmerjevalno tablo za Lokve, Čepovan in Postajo. Prečkamo most in v bližini železniške postaje poiščemo parkirno mesto.
b) Iz smeri Idrije sledimo oznakam za Tolmin. 500 metrov za naseljem Bača pri Modreju (pred naseljem železniški viadukt prečka cesto) na svoji levi opazimo most in usmerjevalno tablo za Lokve, Čepovan in Postajo. Prečkamo most in v bližini železniške postaje poiščemo parkirno mesto.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Veliki vrh (nad Lomom)
Prosječna ocjena izleta: 8,8/10  (br. glasova=4)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko
Preporučujemo:
GPS trag, slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Postaja (Most na Soči) - Razgledna točka Široko
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje