Planinarenje

Planinarenje

Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu   
Vrijeme hodanja: 2 h 30 min
Ishodište: Kamnje (250 m)
Cilj: Koča Antona Bavčerja na Čavnu (1242 m)
Visinska razlika: 992 m
Visinska razlika (po putu): 1000 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: djelomično zahtjevno
Zemljovid: Goriška 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki se počasi spreminja v kolovoz. Po približno pol ure hoje pa zapustimo kolovoz, saj nas markacije za Čaven usmerijo desno na pešpot. Pot nadaljujemo po poti, ki se zložno vzpenja skozi gozd. Dobro označena pot pa nas nekoliko višje pripelje do počivališča Šija (klop in miza). Pot naprej pa se postopoma začne vse strmeje vzpenjati in nas višje pripelje do lepega razgledišča imenovanega Kopice.
Naprej se še nekaj časa vzpenjamo skozi gozd, nato pa preidemo na neporaščena pobočja Male gore, kjer tudi strmina popusti. Po nadaljnjih nekaj korakih pa pridemo do Koče na Mali gori, od katere nadaljujemo naravnost v smeri Kuclja in Čavna. Nekaj korakov naprej pa se nam z leve priključi kolovoz, ki pride od lovske koče. Pot naprej nadaljujemo po kolovozu, s katerega se kmalu desno odcepi pot h Koči na Čavnu.
Tu nadaljujemo desno in po krajšem vzponu pridemo na naslednje razpotje, kjer stopimo na pot Koča na Čavnu - Kucelj. Ponovno nadaljujemo desno in pot nadaljujemo po zložnem kolovozu, ki nas po dobrih 15 minutah nadaljnje hoje pripelje do Koče na Čavnu.
Pristup do ishodišta:
a) S hitre ceste Razdrto - Nova Gorica se usmerimo na izvoz Ajdovščina, nato pa v križišču zavijemo levo v smeri Nove Gorice. Naprej se po regionalni cesti proti Novi Gorici peljemo do vasi Potoče, kjer zavijemo desno v smeri vasi Kamnje. Cesta nas nato kmalu pripelje v omenjeno vas, kjer se peljemo mimo cerkve in čez most do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri Kuclja, Čavna in Male gore. Le malo naprej pa pri oznakah za Kucelj in Čaven zapustimo asfaltirano cesto in parkiramo na manjšem parkirišču ob cesti.
b) Z avtoceste Nova Gorica - Razdrto se usmerimo na izvoz Selo, nato pa, ko zapeljemo na staro cesto Nova Gorica - Ajdovščina nadaljujemo desno proti Novi Gorici. Po regionalni cesti proti Ajdovščini se peljemo do vasi Potoče, kjer zavijemo levo v smeri vasi Kamnje. Cesta nas nato kmalu pripelje v omenjeno vas, kjer se peljemo mimo cerkve in čez most do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri Kuclja, Čavna in Male gore. Le malo naprej pa pri oznakah za Kucelj in Čaven zapustimo asfaltirano cesto in parkiramo na manjšem parkirišču ob cesti.
Pokraj puta:
Mala gora (1034m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Veliki Rob, Kucelj na Čavnu, Veliki Rob, Kucelj na Čavnu, Mali Modrasovec, Veliki Modrasovec
Prosječna ocjena izleta: 8,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Kamnje - Koča Antona Bavčerja na Čavnu
mt     
4.3.2010
Dober opis!
di     
20.3.2017
Pot ni zadovoljivo markirana (veliko je tudi novih kolovozov). jezen
BT88     
21.3.2017
di bale same bale najboljse,da ti spago napeljemo do kocejezen
gvodopivec     
23.3.2017
Pozdravljen "dj"!

Nikakor se ne morem strinjati z vašo trditvijo, da je planinska pot iz Kamenj na Malo goro in naprej h koči na Čavnu slabo označena. Iz Kamenj vodi planinska pot, ki se prične pri kapelici, kjer stoji tudi velika info tabla na kateri so izrisane in opisane poti in ture v čavenskem "pogorju". Nekako vzporedno s planinsko potjo in deloma po njej poteka tudi tematska pot - Pot koscev in grabljic, ki je zelo dobro uhojena in označena. Ste mogoče zgrešili že v samem štartu? Drži pa, da je med potjo (v bližini požarne ceste)trenutno sečnja in zaradi tega, so rahlo spremenjeni kolovozi (nove krajše gozdne ceste...
V želji, da spremenite mnenje o označenosti poti, vas vabim, da vzpon opravite še enkrat, mogoče tudi, da se udeležite Velikonočnega pohoda na Malo goro nasmeh
Lep planinski pozdrav mežikanje
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje