Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj

Lokve - Stanov rob

Print
Ishodište: Lokve (1060 m)
Širina/Dužina: 46,016°N 13,805°E
Vrijeme hodanja: 35 min
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Visinska razlika: 131 m
Visinska razlika po putu: 131 m
Zemljovid: Goriška 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Pogleda: 8.083
 2 osobe voli ovu objavu
Broj slika: 15
Broj komentara: 6
Pristup do ishodišta:
Prvo se vozimo do Lokva (do ovdje iz Nove Gorice, Mosta na Soči ili Predmeje), a zatim nastavljamo vožnju u smjeru naselja Lazna. Nakon kraćeg uspona cesta nas dovodi do raskrižja gdje se desno odvaja cesta koja vodi prema Poldanovcu. Parkiramo na parkingu odmah do raskrižja.
Opis puta:
Sa parkirališta krećemo makadamskom cestom u smjeru Poldanovca. Cesta koja se počinje uspinjati, već nakon nekoliko koraka prelazi vrata i samo nekoliko koraka dalje nas dovodi do raskrižja.
Idemo oštro lijevo (ravno Poldanovec) i nastavljamo uspon nemarkiranom cestom koja se umjereno uspinje zapadnim padinama Velikog Češevika. Cesta se više lagano spušta, a zatim skreće desno, gdje se počinje malo strmiji uspon.
Kada već dolazimo na sjevernu stranu prethodno spomenutog vrha, sa lijeve strane se priključuje markirana staza od Lazne. I dalje nastavljamo cestom koja tek nešto više, na manjoj čistini završava.
Ovdje ćemo s lijeve strane uočiti najprije široku nemarkiranu stazu koja nas više dovodi na greben i postupno se sužava. Slijedi tek nekoliko koraka uspona pješačkom stazom koja se djelomično izloženim grebenom uspinje do vrha Stanov rob.
zemljovid puta - Stanov rob
Preporučujemo: izleti s istog polazišta, slični izleti, panorama
Slike:
Lokve - Stanov rob1
Lokve - Stanov rob2
Lokve - Stanov rob3
Lokve - Stanov rob4
Lokve - Stanov rob5
Lokve - Stanov rob6
Lokve - Stanov rob7
Lokve - Stanov rob8
Lokve - Stanov rob9
Lokve - Stanov rob10
Lokve - Stanov rob11
Lokve - Stanov rob12
Lokve - Stanov rob13
Lokve - Stanov rob14
Lokve - Stanov rob15
Rasprava o izletu Lokve - Stanov rob
volkci19. 04. 2009 00:00:00
Lep izlet za družine, predvsem tiste, ki imajo male otroke. Mi smo uživali v lepem, toplem in sončnem vremenu. Previdnost na samem vrhu, kjer je strmo in prepadno pobočje z lepim razgledom.
vican6. 12. 2011 00:00:00
Ali morda kdo ve, če se da povezati v zanko pot Lokve-Stanov Rob-Poldanovec. Hvala
wolphgang6. 12. 2011 00:00:00
obstaja varianta. je sicer markirana samo je ob veliki količini padlega listja kar spolzka. Če smo na tisti krožni jasi pred stanovim robom(konec ceste) se dvignemo na sedelce in namesto levo proti stanovem robu, gremo levo po bočni poti. Celotna pot je bočna, položna, a marsikje je teren strm. Priporočam spomladi ob stalitvi snega. Če potrebujete še kako pojasnilo pa kar, z veseljem bom odgovoril
anka 6. 12. 2011 00:00:00
Kako iz Stanovega robu do Poldanovca je opisal že @wolphgang. Do izhodišča pa uporabimo opis poti Lokve - Poldanovec.Hoje je za tri ure.
otiv6. 12. 2011 00:00:00
@vican pa pojdi ob lepi vidljivosti,namreč z vrha Poldanoveca je čudovit pogled na Julijce,nekaj nepozabnega,še posebno sedaj,ko so zopet pobeljene.
Pa veliko sreče z razgledom.nasmeh
Zvonček6. 04. 2017 00:00:00
V tem mesecu nameravamo prehoditi pot Lokve-Stanov rob-Poldanovec-Lokve. Tudi nas zanima, kako je s potjo od Stanovega roba do Poldanovca. Razlago @wolphganga ne razumem najbolje. Najprej bi se povzpeli na Stanov rob, po razlagi naj bi se potem vrnili na sedelce in nadaljevali proti Poldanovcu. No, če je pot označena, naj ne bi bilo problema. Dobrodošel vsak komentar. Hvala v naprej.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići