Planinarenje

Planinarenje

Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Goriško, Notranjsko i Snežniško hribovjeKoča na Vrhu Svetih Treh Kraljev / Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev
   Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev (po cesti)  
Vrijeme hodanja: 0 h 35 min
Ishodište: Smrečje (708 m)
Cilj: Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev (823 m)
Visinska razlika: 115 m
Visinska razlika (po putu): 115 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z manjšega parkirišča ob cesti gremo do križišča, kjer se usmerimo na zgornjo cesto v smeri Vrh-a Sv. treh kraljev. Cesta nas po nekaj metrih pripelje iz gozda, kjer nadaljujemo naravnost. Cesta nato v rahlem vzponu preči travnike ob posameznih hišah in nas kmalu ponovno pripelje v gozd. Tu se cesta nekoliko bolj vzpne in nas pripelje do naslednjega križišča, ki se nahaja na travnatih pobočjih. Usmerimo se levo in tej cesti sledimo čez del vasi za katerim pridemo do vojaškega rova Rupnikove linije. Za ogled rovov priporočam svetilke, za nadaljevanje poti po jami pa moramo biti izurjeni jamarji (spremstvo vodiča) saj vojaški rov preide v naravno jamo. Od vhoda v jamo do koče pa imamo le še minuto hoje.
Pristup do ishodišta:
Dostop iz Horjula: Iz Horjula se mimo Vrzdenca peljemo proti Gorenji vasi. V prvem ostrem desnem ovinku se levo odcepi cesta v vas Šentjošt nad Horjulom. Usmerimo se na to cesto in ji sledimo do naslednjega križišča, kjer zavijemo desno. Cesta nas nato kmalu pripelje v vas Smrečje. Mi ji sledimo čez vas in nato na enem od manjših parkirišč ob cesti parkiramo.
Dostop iz Žirov: V Žireh se usmerimo na cesto, ki gre ob reki Račevi navzgor v smeri vasi Smrečje in Žirovski vrh. Cesti naprej sledimo v smeri Smrečja in Vrha svetih Treh Kraljev. Še preden pridemo v vas Smrečje se ostro desno odcepi cesta proti Vrhu Svetih Treh kraljev. Parkiramo na enem od parkirišč ob cesti v bližini križišča.
Pokraj puta:
Rupnikova linija (812m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Vrh Svetih Treh Kraljev
Prosječna ocjena izleta: 6,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Smrečje - Koča na Vrhu Svetih Treh Kraljev
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje