Planinarenje

Planinarenje

Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev (po cesti)  
Vrijeme hodanja: 0 h 45 min
Ishodište: Smrečje (708 m)
Cilj: Vrh Svetih Treh Kraljev (884 m)
Visinska razlika: 176 m
Visinska razlika (po putu): 176 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z manjšega parkirišča ob cesti gremo do križišča, kjer se usmerimo na zgornjo cesto v smeri Vrh-a Sv. treh kraljev. Cesta nas po nekaj metrih pripelje iz gozda, kjer nadaljujemo naravnost. Cesta nato v rahlem vzponu preči travnike ob posameznih hišah in nas kmalu ponovno pripelje v gozd. Tu se cesta nekoliko bolj vzpne in nas pripelje do naslednjega križišča, ki se nahaja na travnatih pobočjih. Usmerimo se levo in tej cesti sledimo čez del vasi za katerim pridemo do vojaškega rova Rupnikove linije. Za ogled rovov priporočam svetilke, za nadaljevanje poti po jami pa moramo biti izurjeni jamarji (spremstvo vodiča) saj vojaški rov preide v naravno jamo. Od vhoda v jamo do koče pa imamo le še minuto hoje.
Pri koči se usmerimo na levo cesto, ki nas po krajšem vzponu pripelje iz gozda. Sledi le še nekaj minut hoje po vse bolj razglednem pobočju gore. Vrh na katerem stoji cerkev dosežemo brez težav v približno desetih minutah rahlega vzpona od planinske koče.
Pristup do ishodišta:
Dostop iz Horjula: Iz Horjula se mimo Vrzdenca peljemo proti Gorenji vasi. V prvem ostrem desnem ovinku se levo odcepi cesta v vas Šentjošt nad Horjulom. Usmerimo se na to cesto in ji sledimo do naslednjega križišča, kjer zavijemo desno. Cesta nas nato kmalu pripelje v vas Smrečje. Mi ji sledimo čez vas in nato na enem od manjših parkirišč ob cesti parkiramo.
Dostop iz Žirov: V Žireh se usmerimo na cesto, ki gre ob reki Račevi navzgor v smeri vasi Smrečje in Žirovski vrh. Cesti naprej sledimo v smeri Smrečja in Vrha svetih Treh Kraljev. Še preden pridemo v vas Smrečje se ostro desno odcepi cesta proti Vrhu Svetih Treh kraljev. Parkiramo na enem od parkirišč ob cesti v bližini križišča.
Pokraj puta:
Rupnikova linija (812m), Koča na Vrhu Svetih Treh kraljev (823m)
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Smrečje - Vrh Svetih Treh Kraljev
Gost     
2.9.2007
Prijeten nedeljski popoldanski sprehod,in veliko okoliških hribov za še malo bolj zahtevne.Priporočam tudi za manjše otroke.
Mojcanasmeh
Gost     
2.1.2008
Če imate še kak prost dan je tale izlet primeren za te dni. Svetujem, da s seboj vzamete svetilko, da si ogledate vojaški rov.
Gost     
3.1.2008
Ta vojaški rov oziroma Rupnikova linija ni bila dokončana saj so med kopanjem prišli do naravne podzemne kraške jame.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje