Planinarenje

Planinarenje

Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Goriško, Notranjsko i Snežniško hribovjeStjenkova koča na Trstelju / Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju
   Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju   
Vrijeme hodanja: 2 h 5 min
Ishodište: Črni hribi (400 m)
Cilj: Stjenkova koča na Trstelju (610 m)
Visinska razlika: 210 m
Visinska razlika (po putu): 400 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Goriška 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od table v bližini katere smo parkirali, nadaljujemo po asfaltirani cesti še približno 50m, nato pa nas oznake za Trstelj usmerijo levo v gozd. Kar precej zaraščena pot, pa nas po prvem vzponu pripelje na Vrtovko. Z vrha se pot spusti, nato pa nas vodi deloma po peš poteh, kolovozih in cestah.
Dobro označena pot, ki večinoma poteka skozi gozd nas čez že omenjeno Vrtovko, Lešenjak, Stolovec in Stol, z nekaj spusti in vzponi po dveh urah hoje pripelje na Trstelj, s katerega se nam odpre lep razgled.
Z vrha se spustimo po cesti, katero pa po nekaj korakih zapustimo in pot nadaljujemo desno navzdol po peš poti, ki nas po dveh minutah spusta pripelje do koče.
Pristup do ishodišta:
S hitre ceste Razdrto - Nova Gorica se usmerimo na izvoz Vogrsko in vožnjo nadaljujemo proti vasi Volčja Draga. Iz Volčje Drage pa nadaljujemo proti vasi Bilje, a le do vasi Bukovica, kjer zavijemo levo proti Renčam. V Renčah za cerkvijo zavijemo desno, nato pa se peljemo naravnost proti vasi Temnica. Ko se cesta neha vzpenjati, bomo na levi strani opazili informativno tablo občine Miren - Kostanjevica. Parkiramo na parkirišču v bližini omenjene table.
Iz novogoriške strani, lahko do vasi Volčja Draga pridemo tudi mimo Šempetra.
Pokraj puta:
Vrtovka (502m), Lešenjak (545m), Stolovec (563m), Stol (629m), Trstelj (643m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Trstelj
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Črni hribi - Stjenkova koča na Trstelju
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje