Planinarenje

Planinarenje

Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Goriško, Notranjsko i Snežniško hribovjeStjenkova koča na Trstelju / Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju
   Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju   
Vrijeme hodanja: 0 h 30 min
Ishodište: Železna vrata (445 m)
Cilj: Stjenkova koča na Trstelju (610 m)
Visinska razlika: 165 m
Visinska razlika (po putu): 165 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Goriška - izletniška karta 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze
Opis puta:
Od Železnih vrat nadaljujemo po makadamski cesti v smeri Trstelja, mi pa po njej hodimo do daljnovoda. Takoj za daljnovodom zapustimo cesto in vzpon nadaljujemo levo po markirani poti, katera se prične strmeje vzpenjati. Po nekaj minutah se pot položi in preide na razgledna ter razmeroma zložna osojna pobočja. Pot se hitro vrne v gozd in z desne se nam priključi pot iz Renč.
Nadaljujemo levo v smeri koče, po poti, katera se že kmalu razcepi na dva dela. Nadaljujemo rahlo desno po markirani bližnjici, nato pa se priključimo slabši gozdni cesti, kateri sledimo do bližnje Stjenkove koče na Trstelju.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste oz. hitre ceste Razdrto - Vrtojba se usmerimo na izvoz Selo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Selu, Batujam in Dornberku. V Dornberku nadaljujemo levo v smeri Branika, nato pa le malo naprej desno v smeri Trstelja. V nadaljevanju se peljemo po vzpenjajoči cesti, po kateri se peljemo do prevala Železna vrata, kjer na primernem prostoru parkiramo.
b) Iz Nove Gorice ali njene okolice se zapeljemo v Dornberk, od tam pa z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Trstelja. V nadaljevanju se peljemo po vzpenjajoči cesti, po kateri se peljemo do prevala Železna vrata, kjer na primernem prostoru parkiramo.
c) Najprej se zapeljemo v Sežano, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Komnu. Iz Komna se peljemo proti vasi Škrbina in zaselku Šibelji, nato pa proti Dornberku. Cesti proti Dornberku pa sledimo le do prevala Železna vrata, kjer na primernem mestu parkiramo.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Trstelj
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Železna vrata - Stjenkova koča na Trstelju
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje