Planinarenje

Planinarenje

Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Lavanttalske AlpeZirbitzkogel (Seetaler Alpe) / Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe)
   Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) (direktna pot)  
Vrijeme hodanja: 2 h 2 min
Ishodište: Waldheim Hütte (1614 m)
Cilj: Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) (2396 m)
Visinska razlika: 782 m
Visinska razlika (po putu): 782 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: WK 212 (Seetaler & Seckauer Alpen 1:50.000)
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
S parkirišča se usmerimo na kolovoz, ki se začne zmerno vzpenjati po travnatem pobočju, ki ga obdaja gozd. Po nekaj minutah hoje se travnik in kolovoz obrneta rahlo desno. Na tem mestu se pot za krajši čas nekoliko bolj vzpne, nato pa strmina popusti. Sledi nekaj minut hoje skoraj po ravnem, nato pa nas kolovozna pot v rahlem vzponu pripelje iz gozda na povsem neporaščena pobočja. Ker pot po večini poteka po pašnih območjih, nekajkrat prečimo pašno ograjo. Pot nas nato pripelje na dve zaporedni razpotji, kjer nadaljujemo naravnost v smeri Zirbitzkogla.
Pot naprej se še vedno vzpenja po zložnih travnatih pobočjih in poteka po kolovozu. Ko kolovoz zavije desno, nadaljujemo naravnost po označeni peš poti. Pot naprej je nekoliko bolj strma in po približno 15 minutah hoje ponovno preide na kolovoz katerega smo zapustili. Sledi nekaj hoje po ravnem, nato pa se kolovoz začne v ključih (cik-cak) vzpenjati. Kočo dosežemo po 20 minutah vzpona po vršnem pobočju gore.
Pri koči se usmerimo levo, rahlo navzgor. Pot, ki se vzpne mimo kapelice nas v dveh minutah hoje od koče pripelje na vrh.
Pristup do ishodišta:
Z Gorenjske strani gremo čez mejni prehod Ljubelj do Celovca / Klagenfurt ali čez Karavanke do Beljaka / Villach. Naprej se usmerimo na avtocesto v smeri oznak za Gradec / Graz. Avtocesto zapustimo za približno 2km dolgim tunelom v smeri Bad St. Leonhard. Naprej se peljemo mimo vasi St. Peter in malo naprej zavijemo levo proti vasi St. Anna. V naslednjih križiščih cesti sledimo v smeri Waldheim Hütte. Parkiramo na plačljivem parkirišču ob koči.
S Koroške se najprej zapeljemo v Dravograd in naprej v Avstrijo. Cesti naprej sledimo proti St. Paulu, St. Andri in Wolfsbergu. V Wolfsbergu se usmerimo proti Bad St. Leonhardu in naprej proti St. Petru. Naprej sledi opisu z Gorenjske.
S Štajerske strani se zapeljemo v Maribor in naprej čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Avtocesti sledimo v smeri Celovca / Klagenfurt. Avtocesto zapustimo v smeri izvoza Bad St. Leonhard. Naprej sledi opisu z Gorenjske.
Pokraj puta:
Zirbitzkogel Hütte (Seetaler Alpe) (2376m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Scharfes Eck (Seetaler Alpe)
Prosječna ocjena izleta: 8,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe) Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe)
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Waldheim Hütte - Zirbitzkogel (Seetaler Alpe)
Nickster     
22.7.2008
Podobno kot na Stoluzmedenvelik nasmeh
Lenko     
26.12.2010
Navdušujoča tura, sam sem jo opravil v začetku novembra. Zelo primerena tudi kot zimski vzpon. Čeprav se je v višjem snegu, po mojem mnenju, bolje umaknit takoj za gozdom levo na greben. Razgledi pa....nepozabni nasmeh
smatjaz     
26.8.2015
GPS sled: http://www.hribi.net/gps.asp?sledid=549
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje