Planinarenje

Planinarenje

Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Lavanttalske AlpeWastl am Eck (Seetaler Alpe) / Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe)
   Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe)   
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Ishodište: Maria Buch (717 m)
Cilj: Wastl am Eck (Seetaler Alpe) (960 m)
Visinska razlika: 243 m
Visinska razlika (po putu): 243 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: WK 212 (Seetaler & Seckauer Alpen 1:50.000)
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po cesti ob kateri smo parkirali naprej. Po približno 15 minutah hoje po asfaltirani cesti po ravnem mimo vasi pridemo do kapelice, kjer zavijemo levo navzgor. Po nekaj deset metrih se asfalt konča in hojo nadaljujemo po za promet zaprti cesti. Že po nekaj minutah vzpona se levo odcepi slabša cesta. Tu nadaljujemo naravnost, v naslednjem križišču pa zavijemo levo. Naprej cesti sledimo do mesta, kjer markirana pot zapusti to cesto in se usmeri levo po pobočju navzgor. Markirana a mestoma zaraščena steza nas po petih minutah hoje po gozdu pripelje na gozdno cesto, ki pride z druge strani gore. Nadaljujemo desno po cesti, ki nas kmalu pripelje na pašnik pred kmetijo. Sledi le še nekaj hoje do kmetije, kjer stoji manjši planinski dom.
Pristup do ishodišta:
Z Gorenjske strani gremo čez mejni prehod Ljubelj do Celovca / Klagenfurt ali čez Karavanke do Beljaka / Villach. Naprej se usmerimo na avtocesto v smeri oznak za Gradec / Graz. Avtocesto zapustimo za približno 2km dolgim tunelom v smeri Bad St. Leonhard. Naprej se peljemo mimo vasi St. Peter in manjšega mesteca Obdach. Nekaj kilometrov za tunelom pri Obdach-u nas cesta pripelje na krožišče, kjer se usmerimo na izvoz Judenburg. Sedaj nas cesta pelje po ravnem delu, kjer nas pripelje do oznak Maria Buch levo. Zavijemo levo in se peljemo do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno in po nekaj metrih na desni strani opazimo večje parkirišče, kjer parkiramo.
S Koroške se najprej zapeljemo v Dravograd in naprej v Avstrijo. Cesti naprej sledimo proti St. Paulu, St. Andri in Wolfsbergu. V Wolfsbergu se usmerimo proti Bad St. Leonhardu in naprej proti St. Petru. Naprej sledi opisu z Gorenjske.
S Štajerske strani se zapeljemo v Maribor in naprej čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Avtocesti sledimo v smeri Celovca / Klagenfurt. Avtocesto zapustimo v smeri izvoza Bad St. Leonhard. Naprej sledi opisu z Gorenjske.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Liechtensteinberg (Seetaler Alpe)
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe) Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe)
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti,
Diskusija o izletu Maria Buch - Wastl am Eck (Seetaler Alpe)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje