Planinarenje

Planinarenje

Lading - Velika Svinja / Ladinger Spitze (Svinška planina / Saualpe)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Lavanttalske AlpeLadinger Spitze (Saualpe) / Lading - Ladinger Spitze (Saualpe)
   Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) (via Wolfsberger Hütte)  
Vrijeme hodanja: 2 h 45 min
Ishodište: Lading (1350 m)
Cilj: Ladinger Spitze (Saualpe) (2079 m)
Visinska razlika: 729 m
Visinska razlika (po putu): 729 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: WK 237 Saualpe-Lavanttal-Koralpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po kolovozu v smeri Wolfsberger Hütte. Že po nekaj korakih pa zapustimo kolovoz in vzpon nadaljujemo po prijetni gozdni poti, ki višje preči gozdno cesto in za njo še širok kolovoz. Naprej se zložno vzpenjamo skozi smrekov gozd, med potjo pa prečimo pašno ograjo in obidemo lovsko opazovalnico. Dobro označena pot, nas čez čas pripelje na makadamsko cesto, kateri sledimo v desno. Vse bolj razgledna pot nas vodi čez travnata pobočja proti koči, ki jo vidimo na vrhu hriba. Po 20 minutah hoje po cesti pridemo do parkirišča (do sem lahko z avtom), kjer opazimo informativno tablo na kateri je nazorno narisan potek poti.
Nadaljujemo po cesti, ki nas hitro pripelje do neoznačenega, kjer nadaljujemo naravnost (rahlo levo). Cesta, ki postaja vse slabša in postopoma bolj strma nas ob vse lepših razgledih pripelje do koče Wolfsberger Hütte.
Od koče nadaljujemo v smeri "Ladinger Spitze" po poti, ki se zložno vzpenja po obširnem travnatem pobočju. Prijetna razgledna pot, nas kmalu pripelje do žičnate ograje, ob kateri se nato vzpenjamo. Tej zelo razgledni in lahki poti sledimo do vrha, katerega dosežemo po dobri uri hoje od planinske koče Wolfsberger Hütte.
Pristup do ishodišta:
Iz Dravograda se čez mejni prehod Vič zapeljemo do St. Andre. Cesti naprej sledimo do mesta Wolfsberg, kjer nas oznake za St. Michael usmerijo levo. Od vasi St. Michael pa cesti sledimo v smeri vasi Lading. Vzpenjajoča cesta nas višje pripelje na slabše označeno križišče, kjer nadaljujemo levo. Razmeroma strma cesta pa nas nato skozi vas Lading pripelje do večjega parkirišča, ki se nahaja nekoliko nad vasjo.
Pokraj puta:
Wolfsberger Hütte (Svinja/Saualpe) (1827m)
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe) Lading - Ladinger Spitze (Saualpe)
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Lading - Ladinger Spitze (Saualpe)
VanSims     
5.9.2009
Morda ne bi bilo slabo napisati, da je za pohodnike iz severozahodne in severne Slovenije bližja pot čez Jezersko, Velikovec(Völkermarkt) in od tam po zvezni cesti do Wolfsberga, če nimate vinjete. Če pa jo imate pa greste čez Ljubelj in pri Celovcu na avtocesto in pri Wolfsbergu ven. V obeh primerih potem naprej kot piše zgoraj.

Kar se ture tiče je za začetnike z manj kondicije morda primernejša ta pot čez Wolfsberger Hütte. Je tudi bolje označena. kot čez Laddinger Hütte.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje