Planinarenje

Planinarenje

Na Razpotju - Ojstrica

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeOjstrica / Na Razpotju - Ojstrica
   Na Razpotju - Ojstrica (Kopinškov put)  
Vrijeme hodanja: 4 h 10 min
Ishodište: Na Razpotju (770 m)
Cilj: Ojstrica (2350 m)
Visinska razlika: 1580 m
Visinska razlika (po putu): 1580 m
Zahtijevnost: veoma zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: veoma zahtjevno
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem, komplet za samoosiguranje
Preporučljiva oprema (zima): šljem, komplet za samoosiguranje, cepin, dereze
Opis puta:
S parkirišča se usmerimo na gozdno cesto v smeri Klemenče jame. Po nekaj minutah hoje se levo odcepi široka pot h Klemenči jami. Usmerimo se na to pot, ki se začne vzpenjati. Kar precej strma pot nas kmalu pripelje na strma pobočja, kjer s pomočjo jeklenice prečimo rahlo izpostavljeno grapo. Pot, ki se še naprej vzpenja nas kmalu pripelje do mesta, kjer nam stena zapre pot. Pred seboj zagledamo jamo in nad njo markacijo, ki nas usmeri v jamo. Ko stopimo v jamo vidimo, da ne gre za jamo, ampak lepo narejen predor po katerem nadaljujemo. V predoru nam je v pomoč jeklenica, ki pa jo bolj potrebujemo pri sestopu kot pri vzponu. Na drugi strani po široki poti v rahlem vzponu prečimo izpostavljeno polico. Pot naprej gre v gozd in se še naprej vzpenja po strmih pobočjih, ki so v mokrem nevarna za zdrs. Naprej preko mostička prečimo še eno grapo, nato pa nas pot pripelje na manj strm del poti, kjer se nam priključi pot od doma Planincev. Nadaljujemo rahlo navzgor po široki poti, ki nas kmalu pripelje iz gozda. Sledi le še krajši vzpon po travnatem pobočju do koče na Klemenči jami.
Od koče nadaljujemo naravnost v smeri Ojstrice po poti, ki gre po nekaj deset metrih v gozd. Pot, ki se zmerno do strmo vzpenja skozi gozd nas višje pripelje pod skalne pečine, ki pa niso pretirano krušljive. Pot se nato pečinam umakne v desno in nas pripelje do razpotja, kjer nadaljujemo levo v smeri Ojstrice po Kopinškovi poti (desno Škarje). Naprej preidemo iz gozda na razgledna z rušjem in posameznimi macesni porasla pobočja, s katerih se nam odpre lep pogled proti severni steni Ojstrice. Sledi še nekaj minut hoje in pot nas pripelje na drugo stran grebena (Škrbina 1800m).
Na Škrbini pot zavije v desno in nas ob prečenju strmih pobočij nad Robanovim kotom pripelje do prvih jeklenic na poti. Ob jeklenici se pot razmeroma strmo vzpne, nato pa ponovno sledi nekoliko manj strmo prečenje. Sledi nekaj lažjega plezanja s pomočjo klinov in nato krajši navpični vzpon po skobah. Pot se nato še naprej precej strmo vzpenja s pomočjo klinov in jeklenic ter nas pripelje do manjše škrbine, kjer zavije v desno. Tu se nato z lažjim plezanjem vzpenjamo proti zahodu in preko nekaj strmih prečenj pridemo na greben, kjer se nam ponovno odpre pogled v Logarsko dolino. Nadaljujemo rahlo v levo po izpostavljenem grebenu, kjer se pot ponovno strmo vzpne ob jeklenici. Pot se nato vzpenja po desni (severni) strani grebena nad prepadnimi stenami. Sledi prečenje dokaj strmega melišča na katerem je v zgodnjem poletju še možno snežišče. V primeru snežišča je obvezna uporaba cepina, saj se melišče konča s prepadom. Pot nato zavije v levo, se vzpne ob jeklenici in nato sledi še nekaj lažjega plezanja proti vrhu.
Na Razpotju - Klemenča jama 1:10, Klemenča jama - Ojstrica 2:50.
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali čez Kranjski rak) in naprej proti Logarski dolini. Kmalu za vasjo Solčava pridemo na križišče, kjer se levo odcepi cesta v Logarsko dolino. Zavijemo levo proti Logarski dolini (plačilo cestnine) in se peljemo po cesti do oznak za kočo na Klemenči jami. Parkiramo na parkirišču v bližini penziona Na Razpotju. Pred penzionom je dovoljeno parkiranje le gostom.
Pokraj puta:
Koča na Klemenči jami (1208m), Škrbina (1800m)
Prosječna ocjena izleta: 9,7/10  (br. glasova=6)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica Na Razpotju - Ojstrica
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Na Razpotju - Ojstrica
jersy     
24.8.2008
a bi mnogoce kdo vedel če se težavnost lahko primerja z hanzovo na mojstrovko. Hvala za odogovor!
LP
panda     
25.8.2008
Moje osebno mnenje je, če si zmogel Hanzovo pot na Mojstrovko, potem ne bi smel imeti težav po Kopinškovi na Ojstrico. Predvidnost, čelada in morebiti samovarovalni komplet, pa poskusi. nasmeh

PS: Če se boš vračal nazaj v Logarsko dolino, poskusi nazaj čez Škarje. Je malo izpostavljeno, vendar dobro zavarovano. Previdno.nasmeh
jersy     
26.8.2008
Hvala za nasvet bomo probali!nasmeh
geppo     
26.8.2008
Jersy!
Ali poznaš še katero drugo pot v Kamniško in Sav. Alpah??
Lp
geppo     
26.8.2008
Kopinškova pot ( moje osebno mnenje! )
Pot, ki izkušenemu ( klini/jeklenice )pohodniku, ne predstavlja težav. Dobro varovana, markacije so urejene - skratka pot, ki jo priporočam vsakemu izkušenemu pohodniku.
Če greš sam in ti pogled v prepadne stene ne povzroča težav potem le pojdi - če vas gre (bomo probali..) VEČ pa premislite!!
Vrtoglavi in nevajeni klinov si pa izberejo
lažji pristop na vrh te lepotice!
LP
zigc.     
10.10.2008
je kdo hodil gor ...zimske razmere?
grahlck     
29.1.2009
Mene pa zanima, kako je ta pot kaj zavarovana z jeklenico ter klini? Dobro ali slabo?nasmeh
geppo     
29.1.2009
Nazadnje ( pred zimo )je bilo vse vredu. Je kar nekaj jeklenic in klinov - so pa na mestih kjer je potrebno. Torej odgovor je - pot je dobro varovana in ti nudi lep razgled ( Robanov kot/Logarska ).
Lp
David Vrečko     
26.5.2009
Živjo,

če ni težav z vrtoglavco, je kopnškova super. Je pa treba pazit, ker so ponekod mesta, kjer sneg ostane dalj časa, zato je prehod preko teh mest tudi poleti lahko nevaren.

S sabo torej vzet cepin!

LP
MARTAV     
29.6.2009
ŽIVJO.
Sem že osvijila kar nekaj slov.dvatisočakov, med drugim tudi Prisank po Kopiščarjevi. Pa me zanima ali je primerjljiva z Ojstrico po Kopinškovi.Katera je težja.
Hvala.
lp m.
kindir     
29.6.2009
Po mom mišljenju je Kopinškova pot malo lakša jer je dio sa sajlama nešto kraći nego na Kopiščarjevoj poti. Ali ima jedno opasno snežišče pod samim vrhom na kojem dugo ostaje snijeg.
U svakom slučaju jako lijepa, dobro osigurana pot.

LP
skrajnik     
26.8.2009
Je bil kdo zadnje čase gor in je še kaj nevarnosti omenjenih snežišč?
gremo v petek..velik nasmeh
MBrando     
4.6.2010
Oj.Ve kdo kaksne so razmere do vrha? Se je kje poledenelo? Alp. suhi in dereze? Pri teh temp. ko bom pol v kratkih popoldne okoli hodo, mi je kar neugodno nositi 2kg alp. suhe poleg ker imam samo avto. dereze.
Lahko kdo pove kaj vec?
mvolk     
6.7.2010
Sicer bolj pozen odgovor, ker smo bili pretekli vikend gor, ampak vseeno odgovarjam - pod vrhom sta še vedno 2 snežišči. Čez so narejene stopinje, vendar smo se mi odločili za obhod snežišča - previdno po melišču. Zimska oprema ni potrebna.
brish     
6.7.2010
Za prave informacije o Kopinškovi poti na Ojstrico se obrnite na zelo prijaznega oskrbnika koče na Klemenči jami. Če vam zaradi snežišča to pot odsvetuje,raje izberite lažjo pot s Korošice.

Varen korak vsem!
uluruslo     
13.7.2010
V ponedeljek 12.7. sem prehodil pot čez Klemenčjo jamo in po Kopinškovi poti na Ojstrico.

Zelo lep vzpon mi je pokvarila izguba športnih sončnih očal znamke Adidas(a136). Nerodnost se mi je zgodila nek med Škrbino in vrhom Ojstrice(najverjetneje takoj za Škrbimo po prvi jeklenici pri nizkih borovcih ali nekje 15 do 10 minut pred vrhom, ko sem na zeleni zaplati slikal Klemenčjo jamo in Logarsko dolino).
Za nazaj sem tako jaz, kot še nekaj drugih planincev pregledal pot, vendar očal nisem našel.
Če slučajno kdo na poti na ta lep vrh naleti na očala, bi ga prosil, da mi to sporoči na mail ulurusl@yahoo.com in se zmeniva za predajo. Seveda sledi nagradanasmeh
Hvala in srečno pot.
uluruslo     
13.7.2010
Očala so srebrne barve.
mikk     
11.8.2010
Danes sem se sprehodil po tej poti, po predlogu kolegice:-)
Moram povedat, da je pot čudovita. Ampak ker so tla razmočena, je bila potrebna previdnost v gozdu po koreninah...
Plezanje je bilo pravšnje, ponekod brez zajl in klinov, skale so se zelo krušile, zato je bilo treba res paziti, še posebej pri sestopu!

Na samem vrhu pa že skoraj gužva, saj smo ob istem trenutku prilezli gor iz vseh strani...

..pa se že propravljamo na naslednji podvig..
šerpa     
23.8.2010
Bil v sredo 18.8.2010 gor. Vreme slabo, drgač pa varovala OK razen ene treh klinov, ki so mal majavi. Če kdo ve kdo so skrbniki te poti jih naj opozori, da jih prilepijo. Povratek čez škarje do Klemenče jame. Moram pohvalit oskrbnico na koči - zelo prijazna gospa.
Matjaz_65     
17.7.2011
še nekaj mojih fotk ... z izhodiščem pri domu planincev ... vzponom po kopinškovi ... sestopom čez škarje mežikanje
uhan1     
4.8.2011
Matjaz 65: Koliko časa si porabil za vzpon in sestop? Hvala
folpo     
30.8.2011
kdo ve, če je na kopinškovi poti tisto snežišče, ki je omenjeno v zgornjem opisu poti
geppo     
30.8.2011
Snežišče ti v tistem delu, sedaj ne bo povzročalo težav!
folpo     
30.8.2011
hvala za info
planika1     
3.10.2011
V soboto nič več snega, izredno lepa pot, tudi varovala dobro pritrjena. Res krasno
vik     
22.11.2011
Kdo ve kakšne so razmere te dni, glede snega predvsem?
garmont     
22.11.2011
Poglej pod temo trenutnih razmer " Ojstrica" pa ti bo vse jasno.
Lp
alesh74     
23.11.2011
"vik" obvezna zimska oprema....
jvali     
25.6.2012
v soboto sem slišala po pričevanju sorodnika, ki je obiskal sosednji vrh krofička, da so ljudje obiskali ojstrico po tej poti. vreme je sicer bilo manj primerno, ker so se podile meglice, po vseh visokih vrhovih logarske doline. sama sva ta dan bila na okrešlju. lahko kdo iz prve roke pove, koliko je še snega (na tistem prečenju) ali je še boljše malo počakati za vzpon po tej poti? hvala.val.
Padalka     
1.7.2012
Včeraj sva e z možem odpravila na Ojstrico preko Klemenče jame in potem po Kopinškovi poti. Snega ni nikjer več, razen na snežišču pod vrhom a le vzorec, tako da ne ovira prečenja. Sicer pa generalno ne hodite gor sedaj ko je tako vroče, saj je pot bolj ali manj izpostavljena soncu. Hkrati pa velja omeniti, da je na trenutke slabo označeno... marikacije so izprane, tako da je na določenih delih dobro, da je kdo pred vami, ki mu sledite.
jvali     
13.7.2012
padalka:hvala za informacije.lepi, a manj vroči dnevi zagotovo še pridejo, in z njimi tudi moj vzpon na ojstrico. po tej poti še nisem dosegla vrha. lp in varen korak, val.
grdksmrt     
11.8.2012
sem šel do Ojstrice po tej poti in nas je na žalost 15 minut pod vrhom ujela huda nevihta katera je poleg dežja vsebovala še sodro. Pot je dobro označena in dobro varovana. Tehnično pa se mi ni zdela zelo zahtevna, ker se ves čas počutiš varno zaradi dobrih skob in jeklenic.Morda bi bilo dobro na vrhu malce bolje označiti poti za sestop saj smo se odpravili po kocbekovi poti in potrebovali kar veliko časa do Kocbekove koče. Pot gre namreč okoli doline in nikakor ni priporočljiva za špancir v nevihtinasmeh.
Močno priporočam to pot saj je trud nagrajen z vsakim korakom. Razgledi med seboj kar tekmujejo kateri bo bolj fascinanten in vrtoglav.
sebasu     
16.8.2012
Zdravo. Ali je plezalni del kaj tezji od plezalne na Peco ali plezalne poti na Raduho. Samo za primerjavo.Oziroma katero bi priporocali po plezalni na Raduho. Hvala za odgovor.
garmont     
16.8.2012
Kopinškova pot je precej težja od obeh omenjenih poti.Vprašanja pa ne razumem .zavijanje z očmi
Keko     
16.8.2012
Če hočeš stopnjevati zahtevnost, bi lahko bile naslednje Veliki vrh(Košuta), Storžič skozi žrelo, nato Hanzova na M. Mojstrovko, Kopinškova na Ojstrico in potem se lahko lotiš Prisanka po Grebenski, po Kopiščarjevi in še ogromno jih je vmes.
jax     
16.8.2012
Precej podcenjuješ Veliki vrh. Moraš namreč vedet da pri vseh ostalih omenjenih poteh so sestopi neproblematični, tam pa je treba dol po isti.
Prisojnik po grebenski pa je po moje lažji tako od Hanzove kot od Kopinškove.
Z ostalim pa se nekako strinjam. Ne seže pa nobena od navedenih poti (razen morda Kopiščarjeve, te ne morem komentirat) na posebej visok težavnostni nivo.
jax     
16.8.2012
Kopinškova pa je sicer po mojem rahlo precenjena. Kolikor se je spomnim, imaš od težjih delov le tiste skobe kmalu po vstopu (lahko, ampak če imaš težave z višino, boš imel tu probleme) in en neroden kamin nekoliko višje, kjer se lahko zagozdiš z nahrbtnikom (pomaga če nisi sam, pa nekako v dveh pomagaš drug drugemu). Ob tem pa še ono prečenje nad steno, ki je lahko, ampak nevarno če je sneg. To je to. Recimo (od bližnjih zavarovanih poti) severni greben Križa se mi zdi opazno težji. Sicer je najbrž tisti kaminček težji od vseh mest na Križu, ampak je le eno mesto, na Križu pa se težave kar vrstijo, pot pa je mnogo manj varovana. Sicer pa vsakomur svoje ...
Keko     
16.8.2012
Pri Prisanku sem nekoliko nerodno zapisal. Mišljeno je bilo po Kopiščarjevi gor in nadaljevanje po grebenski. Sama grebenska je res lažja od teh dveh, ki jih omenjaš.
sebasu     
17.8.2012
Da, v mislih sem imel stopnjevanje zahtevnosti.

Hvala za odgovor.
panda     
17.8.2012
Težavna je lahko vsaka plezalna pot, če nisi dovolj psihofizično pripravljen. S stopnjevanjem zahtevnih tur dosežeš kar precej samozavesti. Vendar pravi pregovor: dokler je znanje večje od samozavesti, ni problema, ko postane samozavest večja od znanja, se kaj hitro zgodi nesreča. Pa varen korak. nasmeh
tina.cvetka     
17.8.2012
Pozdravljeni!

Zanima me, če mi kdo zna povedati, kako je kaj s snežiščem na poti v teh dneh. Ali je prehodno ali je potreben cepin? Hvala. nasmeh
jax     
17.8.2012
Naj odgovori kdo, ki je že bil, na pamet pa rečem: glede na letošnje vremenske razmere in siceršnje (ne)snežne razmere po hribih pa res močno dvomim, da bi bilo kaj snega ...
Keko     
17.8.2012
Če si pogledaš post nekoliko višje od Padalke s 1.7. 2012, že takrat sneg ni predstavljal nobenih ovir, tako da sedaj sigurno ne rabiš derez in cepina.
grdksmrt     
18.8.2012
Tina.Cvetka sem bil gor 9.8.2012 in se se spomnim nobenega snega. Zna biti, da je skopnel...bi si ga zagotovo vtisnil v spomin.
Le pogumno gor, ker pot ponuja veliko lepih razgledov...pa ne pozabit čelade doma!
upam,da sem pomagal...
juhejnaprej     
18.8.2012
Sem bil gor v sredo, 15.8., pa ni po poti o kakšnem snegu ne duha ne sluha.
tina.cvetka     
18.8.2012
Hvala nasmeh Tura je uspela mežikanje
katja87     
20.8.2012
Tudi mi smo se pred kratkim podali na to turo in ni več nikjer snega. Naredili smo krožno turo oz. se na vrh povzpeli čez Kopinškovo pot, nazaj dol pa čez Škarje.

Kopinškova pot je izredno lepa, čeprav ponekod izpostavljena. Je kar precej adrenalinska tura, predvsem grebenski del, ki ga je treba preplezat, vendar je lepo varovan.

Slike si lahko ogledate na spletni strani Planinskega društva Matica Murska Sobota: http://www.mojalbum.com/pdmaticams/20120812-ojstrica-po-kopinskovi/foto/19952231
jvali     
19.10.2012
je bil kdo te dni indijanskega poletja na vrhu te leeotice po tej poti? kqkšne so razmere? hvala za hiter odgovor. valerija
papez78     
5.7.2013

Zanima me, če mi kdo zna povedati, kako je kaj s snežiščem po Kopinškovi poti v teh dneh. Ali je prehodno ali je potreben cepin? Hvala. nasmeh
Sini     
21.7.2013
Papez78, če že ni prepozno, ti sporočam, da je na Kopinškovi eno snežišče malo pod vrhom. Široko je okoli 5 do 7 m in stopinje so dobro uhojene. Srečno!
pohodnik38     
5.8.2013
V soboto prehodil tole pot in mi je bila prav všeč.Začel sem pri domu planincev ostalo pa kot je opis zgoraj.Snežišče pod vrhom ne predstavlja več težave na poti.Spodaj nekaj video utrinkov z prehojene poti če komu kaj koristi pri lažji odločitvi da se povzpne po tej poti na vrh.

VIDEO-Kopinškova pot na Ojstrico 2350m
Domch     
6.8.2013
Lepi posnetki, začetek ni nič posebnega proti koncu je pa kar zračna, še posebej tam na grebenu proti ozkemu kaminu in potem tik pod vrhom. A si imel težave tam z nahrbtnikom skozi priti ali kako? LP
AndrejRibic     
6.8.2013
Pohodnik38 takih posnetkov še manjka na NET-u. Eni podoživimo kar smo preplezali, drugi pa vidijo ali zmorejo to pot ali ne.
Pohvalo, še več takih posnetkov. Lepo. Dosti sreče pri plezanju.
jocjoc     
6.8.2013
Čudovit posnetek Kopinškove poti;mislim,da se bo marsikdo laže odločil za,ali proti.
pohodnik38     
6.8.2013
@Domch ja tam je kar ozko ampak se povlečeš skozi...in malo pred tem je kar zračno ter naprej od kamina tudi vendar se hodi ob stenah,razgled pa je...super, moraš probat.
erikaleon     
15.8.2013
Mene pa zanima če kdo ve primerjavo med Kopinškovo na Ojstrico in Skozi žrelo na Storžič,ki sva jo že opravila z ženo.Že vnaprej hvala za komentarje in mnenja.
Betalord     
15.8.2013
Glede zahtevnosti ferate, ker so bila vmes neka vprašanja: ta ferata je zelo dobro zavarovana, tako da ni nič nevarna/adrenalinska. Recimo tista na Jalovec čez Jalovško škrbino je bolj "ornk", pa tudi tista iz Češke koče gor čez Mlinarjevo sedlo (pa pol naprej na Skuto recimo) je zahtevnejša.
pohodnik38     
19.8.2013
Še nekaj slik in vtisov z potinasmeh

Slike-Kopinškova pot na Ojstrico
miha86     
27.8.2013
Zdravo!

Gre kdo mogoče 30.8.2013 na Ojstrico, če bo vreme. Rajši bi šel v paru kot sam.
samsonite     
21.7.2014
Pozdravljeni, zanima me zahtevnost Kopinškove poti na Ojstrico v primerjavi s potjo iz Doma na Okrešlju na Brano - sestop iz Ojstrice planiram preko Škarji.

Hvala!
Daaam     
21.7.2014
Kopinškova je dosti zahtevnejša..
samsonite     
21.7.2014
Grdo! dobro bom raje pozabil na to pot, dokler se ne navadim/o
jax     
21.7.2014
Tako grozno zahtevna pa spet ni. Kopinškova je po moji oceni ena od poti, ki se jo v opisih rahlo precenjuje. V resnici ima samo eno malo zoprno mesto v strmem kaminu, kjer se zelo lahko zatakneš z nahrbtnikom, poleg tega pa še tisto prečenje nad severno steno, ki ni težko, zna pa biti zahrbtno, če je še sneg. Ostalo je bolj ali manj neproblematično, predvsem pa dobro zavarovano, daleč nad siceršnjim standardom po Kamniških Alpah.
Brana je, po drugi strani, bolj "tipična" pot po Kamniških - sicer ne pretirano zahtevna, vendar z nekaj delikatnimi nezavarovanimi deli. In seveda, nevarno zasneženo prečnico imaš tudi tam. Zdaj, definitivno je Kopinškova težja. Mislim pa, da v celoti ni noben bavbav in če se spogleduješ z malo težjimi potmi po naših gorah, zna biti kar dobra izbira za začetek. Vsekakor pa se v danih razmerah spodobi še malo počakat, da stvar kolikor toliko okopni.
redbull     
21.7.2014
se strinjam z jaxom,, zacetni del in tisti ozek del je malo težji, drugače je pa celotna pot hoja. Zdaj še počakaj nekaj tednov in se sredi avgusta podaj na pot, tedaj zagotovo ne bo niti flike ba markirani poti.

lp

Srečno

D
spela.jarc     
22.7.2014
živjo, je bil kdo v zadnjih dneh na Ojstrici po Kopinškovi? Prosim za koristne informacije..kako je z zimsko opremo, snežišči,..? hvala vsem!
redbull     
22.7.2014
spet klatite neiumnosti.. za takšna vprašanja so forum razmere ojstrica.
Če imaš izkušnje s prečenji v snegu, potem ni problema, pa tudi brez zimske opreme že hodijo. Če pa gre navadnega nedeljskega pohodnika potem ti pa odsvetujem to turo še kakšna 2 tedna.
pa brez zamere
lp

D
redbull     
22.7.2014
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=3&id=544
ms_primoz     
22.7.2014
redbull - veš, nekateri niso cele dneve na hribi.net in imamo v življenju še kaj drugega početi, kot samo si polniti ego na forumu. če nekaj vprašajo odgovori ali bodi tiho. Nimaš samo ti prav. Sploh pa bodi prijazen do ljudi na forumu, ki se javijo in vprašajo (pa čeprav ne na forumu za razmere).
redbull     
22.7.2014
razgledanost fant
ms_primoz     
22.7.2014
sej zato pa ima forum tebe...
spela.jarc     
22.7.2014
se opravičujem. nisem vedela, da so vprašanja glede razmer izključno na forumu! prehodila sem že veliko, kondicijsko mi ni problem...skrbijo me samo snežišča-sem jih že prečila, nimam pa cepina. Imam le dereze-tiste osnovne.
redbull     
23.7.2014
ni panike, nisi edina. varen korak
lp
zdravc69     
10.10.2014
Danes po tej poti gor in nato čez Škarje dol. Začetek brez oblačka, na vrhu veter, dež, mraz, ni da ni ... Pot je lepo varovana, ne pretirano težka. Snega pod vrhom na melišču ni, vendar melišče nevarno drsi čim stopiš nanj in je treba res previdno in čim hitreje čez.
Jesenske barve so lepo turo samo še dodatno polepšale nasmeh
jozeb     
22.6.2015
Pozdravljeni. Mogoče kdo ve če je melišče že kopno ali je tam še sneg?

Lp
Jože
Marx     
22.6.2015
Bil na poti včeraj , 21.06. Na melišču je bilo nekaj noega snega (Ta je do zdaj okopnil) in snežišče. Ampak , snežišče ni nikakov problem ker je sneg moker in so narejene stopine. Bilo nas je štirje in smo šli brez zimske opreme , ni bilo nikakovih problemov.
jozeb     
23.6.2015
Hvala za odgovor.

Lp
Jože
zipo     
10.7.2015
Pozdravljeni! Okoli zahtevnosti tele poti imam vprašanje. Sicer sem zlezel že na Mrzlo goro in me zanima, če lahko kdo primerja te dve poti po težavnosti. Hvala!
Viper     
10.7.2015
Sam tolk, da je pot na Mrzlo goro zahtevnejša.
zico10     
10.7.2015
@zipo, Kopinškova ni nic posebnega, tam kjer je prepadno oziroma izpostavljeno so varovala, ki so v odličnem stanju... Mrzla gora je vsekakor zahtevnejsa...
Sujcic     
19.7.2015
Ve kdo v kakšnem je stanju snežišče na sl. 49?
geppo     
19.7.2015
Ne boš imel težav. Le dovolj zgodaj zjutraj na pot, da se potem na povratku čez Škarje ne boš skuhalnasmeh
lp
Sujcic     
19.7.2015
Hvala geppo
redbull     
19.7.2015
ko bi le bilo še kaj snega, da bi se ofrišali,,že dolgo je od tega ko je bil tisti sneg na št.49 še prisoten

srečno
malimiha     
5.8.2015
Za vikend nameravam iti po Kopinškovi na Ojstrico. Za dol sem nameraval iti čez škarjev rob. Zanima me kje je odcep za ta del poti? Ali je to pri koči pri Korošici ali že na vrhu Ojstrice? Hvala in lp, Miha
Janez Seliškar     
5.8.2015
Le preberi:
*
http://www.hribi.net/izlet/_na_razpotju_ojstrica_cez_skarje/3/146/1726
otiv     
5.8.2015
@malimiha, odcepa za Škarje sta dva in sicer prvi je kar kmalu po spustu z vrha Ojstrice in drugi nekje na polovice poti proti Korošici.
panda     
5.8.2015
malimiha: Čez Škarjev rob vodi pot na Storžič. Direktni vzpon ali sestop Čez Škarje iz/na Ojstrico ti je opisal Otiv. nasmeh
Janez Seliškar     
5.8.2015
Le zakaj uporabnik foruma "malimiha" ne pogleda na planinsko karto, v papirnati ali e-obliki?
malimiha     
5.8.2015
otiv - hvala za info
panda - ja moja napaka v zapisu nasmeh

hvala in lp
dprapr     
5.8.2015
Res je, na karti zgoraj, nad fotografijami, so lepo vrisani vsi odcepi za Škarje!
garmont     
5.8.2015
Odcepi za Škarje so pravzaprav trije. Edino smiselno je,da se poslužiš prvega ( pri železnem kolu ),ker pri tem izgubiš najmanj višine.
lakkon     
8.8.2015
Do sedaj imam že nekaj izkušenj s plezarijo po zavarovanih poteh, tu pa tam pa tudi mimo njih... Prvič, ko sem šel v kaj vsaj malce bolj resnega, je bilo menda Ravenska Kočna - Kranjska koča na Ledinah (Slovenska pot), kjer sem se v praksi na licu mesta naučil uporabljati komplet za samovarovanje. Ga pa dejansko sploh nisem uporabljal, saj se počutim OK pri plezanju + me ni strah višine + kar premislim, če je bolj kritična situacija, kam prijeti in kam stopiti, itd... od takrat sicer nisem bil velikokrat na feratah... tudi na poti Aljažev dom v Vratih - Triglav (Tominškova pot) sem imel komplet za samovarovanje s sabo, na sebi, pa ga nisem uporabil... nazadnje mi Jalovec brez samovarovala ni predstavljal težav (prek Goličice gor, do zavetišča pod špičkom dol)... vem in zavedam se, da lahko žival, drug pohodnik naredi kak kiks, pa posledično brez zaščite še sam nasankam... sam sem tudi kar nagnjen k fotografiranju... pa za to pot navedno v knjigi o zavarovanih plezalnih poteh, da je 550m plezalnega dela... torej: vzamem ali ne komplet za samovarovanje s sabo ali ne?... spustil se bom do doma na Korošici in potem prek Škarje nazaj... malce bo dolga pot za vse nositi, kar morda res ne bi rabil... Hvala za pomoč
Keko     
8.8.2015
Ne bom ti rekel ali ga vzemi ali ne, ker glede tega se vsak naj sam odloči.
Rečem lahko samo to, da glede na to, kar si naštel zgoraj, Kopinškova od njih po ničemer ne izstopa.
Ksandarela     
1.9.2015
Vedno samo berem, pa nič ne komentiram... Ampak po tej poti pa moram nasmeh čez vikend sva s kolegom prehodila pot iz Brane preko Kamniškega Sedla, nato do Planjave in dol do Kocbekovega doma, zadnji dan pa sva se lotila še vzpona na Ojstrico iz Korošice, ki je bil mimogrede čudovit mežikanje Na vrhu pa sva se odločila, da sestopiva do Klemenče Jame po Kopinškovi, saj oba rada plezava in ne marava hoje navzdol po grušču in meliščih. In super sva se odločila, saj je bila pot polna adrenalinskih užitkov! Zame do zdaj najlepša pot v Alpah, veliko čudovitih razgledov po okoliških gorah in dolinah, še več prepadov in strmih sestopov jezik pot priporočam vsakomur, ki obožuje plezanje, tudi samovarovala niso potrebna, ker je več klinov kot jeklenic! Bi pa omenila posebno previdnost pri sestopu preko tistega kamina malo pred vrhom... Jaz sem se skoraj zagozdila na sredini, sem rabila kar kakšno minuto ali dve, da dobro premislim, kako in kam bom dala levo in desno nogo... sem se kar malo tresti začela, ko sem začutila prepad pod sabo in za mano... Previdno, s trdnim korakom, zaupanjem vase in spoštovanjem do Gore nasmeh
acjom     
12.11.2015
Pozdravljeni, je kdo morda šel v teh dne po tej poti na Ojstrico? Je kaj snega?zadreganasmeh
andr3ejj     
18.8.2016
Pozdrav. Zanima me, če se lahko Kopinškova primerja z vzponom na Veliko K. Babo po plezalni, ter še prej skozi Žrelo? Ali recimo vzponu na Triglav? Hvala velik nasmeh
Domch     
18.8.2016
Kopinškova pot je ena najlepših pri nas. Osebno mi je najlepša. Težavnostno je primerljiva s temi, ki si jih omenil, pa recimo s Kremžarjevo na Jezersko Kočno. Kondicijsko je kar naporna, ker če boš hotel nazaj v Logarsko imaš opcijo čez Škarje, ki je daljša in največkrat izbrana za povratek. Mislim, da ti ne bo žal, če boš šel po njej in da boš navdušen nad potekom poti in prekrasnimi razgledi naokrog. Snežišča pod vrhom ni več. Čelada pa obvezna.
B2     
18.8.2016
Ne bi rekel, da je primerljiva z potjo na V. Koroško Babo (ni niti klinov ne skob, ne navpične stene), niti skozi Žrelo (na Ledine). Tudi Kremžerjeva pot na Kočno je daleč težja od Kopinškove poti na Ojstrico. Na Kopinškovi poti je na nekaj mestih precejšnja izpostavljenost, toda nikjer direktnega "šusa", kot na vseh prej omenjenih poteh. Skratka Kopinškova pot na Ojstrico ni za podcenjevati, ni pa za izkušenega planinca noben "bav - bav"...
redbull     
19.8.2016
Lepo si napisal B2
Domch     
2.9.2016
Mnenja so različna, pa odvisno kaj je komu težje oziroma bolj neugodno. Tudi Kopinškova ima dvakrat lojtro navpično gor (kamin pred meliščem) pa zelo neugodno in strmo melišče za prečiti, pa daljša je od Kremžarjeve in V. Babe, štart je na nižji nadmorski višini, kar pomeni več višinske razlike, itd. Skratka, če upoštevaš vse dejavnike potem so nekje v istem rangu, ena pot ma tega več, pa drugega manj, druga pa obratno. Se strinjam vse poti za spoštovati niso pa bav.bav.
redbull     
2.9.2016
Samo podpisati se pod izjavo B2

super napisano
dprapr     
2.9.2016
Da je Kremžarjeva pot na Kočno daleč težja od Kopinškove?zmeden
Obe imata "težko" mesto, Kopinškova daleč v poletje snežišče, ki ga ni za podcenjevati, Kremžarjeva pa tisti nizki, nezavarovani prehod nad prepadom. V ostalem ni neke razlike.
Pot na Koroško Babo pa ni primerljiva, ker bolj spada v rang poti, kot so na Mrzlo goro (manj zavarovano, več poplezavanja).

S tistim kratkim prehodom čez Žrelo pa ni smiselno primerjati teh poti. Tam je predvsem prisotna objektivna nevarnost padajočega kamenja.
redbull     
3.9.2016
Tisto snežišče moramo kar odmisliti, če rine kdo gor ko se že v vstopu v Logarsko vidi zasnežena prečka je pač čuden. Govorim samo za letne pohodnikemežikanje
pohodnik38     
4.9.2016
Tudi letos o tej poti na Ojstrico v prekrasnem vremenu pot pa itak zmeraj navdušinasmeh

SLIKE in osebni vtisi z poti

Lp! Tonenasmeh
zokipoki     
9.9.2016
Tone, super video.. Lp
cebelicaU     
20.9.2017
Zdravo! Ali je pot suha ali zasnežena? Nameravam vzpon v soboto, 23.9.2017.
Hvala v naprej, LP, čebelica.
biba     
20.9.2017
Danes (verjetno) zasnežena... poglej spletne kamere v okolici.. lp
garmont     
21.9.2017
Snega je precej. Pojdi raje drugam...
redbull     
21.9.2017
a bi rada sneg ali kopno pot? Nič nisi povedala.
razmere na severni prečki sigurno niso ne vem kako dobre, če nisi dobro strenirana z prečno hojo z derezami.
Kopno pot boš morala počakati na drugo leto
Srečno
Arsen     
11.10.2017
Pozdravljeni, je kdo morda šel v teh dne po tej poti na Ojstrico? Je kaj snega?
Martin kokot30     
24.6.2018
A kdo ve mogoce ce je pot prehodna brez derez?
djimuzl     
25.6.2018
Edino snežišče na poti se da se previdnostjo obiti. Več: http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=3&id=544
Jigga     
2.7.2018
Lahko potrdim, da to snežišče je možno obiti, a previdno, melišče je zelo drobljivo in hitro zdrsneš.
Jigga     
2.7.2018
Drugače pa žive duše ni bilo na tej poti, ko sva šla s kolegom dva dni nazaj v soboto zjutraj.
green     
11.8.2019
Kakšno je stanje poti in varoval na Kopinškovi in za sestop čez Škarje?

Hvala, super ste mežikanje
tomazcopo     
14.7.2020
Pot je super. Tudi prečenje čez snežišče na severni strani je možno, vendar previdno!
aloha     
16.7.2020
Včeraj sem na poti izgubil ključe s srebrnim priveskom iz Prage. Če jih kdo najde bi bil zelo hvaležen, da me pokličete na številko 041 265 277.

Hvala
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje