Planinarenje

Planinarenje

Planina Podvežak - Ojstrica

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeOjstrica / Planina Podvežak - Ojstrica
   Planina Podvežak - Ojstrica (mimo Kocbekovega doma)  
Vrijeme hodanja: 4 h
Ishodište: Planina Podvežak (1500 m)
Cilj: Ojstrica (2350 m)
Visinska razlika: 850 m
Visinska razlika (po putu): 1200 m
Zahtijevnost: zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: veoma zahtjevno
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem
Preporučljiva oprema (zima): šljem, cepin, dereze
Opis puta:
S parkirišča se usmerimo na peš pot (ali cesto) v smeri planine Podvežak. Tako cesta, kot tudi peš pot, ki med vzponom preči gozdno cesto, nas v 15 minutah zmernega vzpona pripeljeta do pastirske koče na planini Podvežak, s katere se nam odpre lep razgled proti Rogatcu in Lepenatki.
S planine nadaljujemo po markirani, a sprva slabše vidni poti, ki gre kmalu v gozd. Pot skozi gozd se nekoliko strmeje vzpne, nato pa preide v manjšo neporaščeno dolinico, nad katero se povsem položi. Sledi nekajminutno prečenje pobočij pod stranskim grebenom deske, nato pa nas pot pripelje na manj opazno razpotje, kjer se v levo odcepi neoznačena pot, ki vodi proti Deski in Vodotočnemu jezeru. Nadaljujemo naravnost po markirani poti, ki se spusti v prijetno travnato ravnico, nato pa zavije nekoliko proti desni in se vzpne skozi pas rušja. Na vrhu vzpona se nam z desne priključi pot s planine Vodole, mi pa nadaljujemo levo, prečimo pašno ograjo in po nekaj nadaljnjih korakih pridemo do Inkretovega studenca, ki se nahaja le nekaj metrov s poti.
Sledi le še rahel vzpon, nato pa se pot ponovno položi in nas pripelje pod razmeroma strma in v snegu za plaz nevarna pobočja Tolstega vrha. Nekoliko naprej nas prijetna pot pripelje do označenega razpotja, kjer nadaljujemo rahlo levo v smeri Korošice (rahlo desno kapela na Molički peči (planini)). Pot naprej še nekaj časa preči pobočja pod Tolstim vrhom, nato pa preide na planotast svet Dleskovške planote, ki je prepreden s številnimi brezni in jamami. Pot, ki se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti pa nas nato hitro pripelje do razpotja, kjer se nam z desne strani priključi pot iz Robanovega kota in planine Ravne.
Nadaljujemo v smeri Korošice po poti, ki se prečno vzpne na sedlo med manj znanim Koroškim vrhom na levi in Malo Ojstrico na desni. Nadaljujemo naravnost navzdol (levo Prag, desno Ojstrica čez Malo Ojstrico) po markirani poti, ki se začne spuščati proti Korošici. Po nekaj minutah spusta stopimo na prostrana travnata pobočja Korošice, po katerih se nato v nekaj minutah sprehodimo do planinskega doma.
Od Kocbekovega doma nadaljujemo po markirani poti v smeri Ojstrice. Pot gre že nekaj metrov nad kočo v pas rušja, kjer se postopoma prične vse strmeje vzpenjati. Po dobrih 20 minutah vzpona od Kocbekovega doma se pot položi, le ta pa preide na travnata pobočja, katera kmalu zamenja kamenje. Pot naprej preči dve zaporedni grapi, nato pa se prične strmeje vzpenjati po vse bolj razglednem pobočju. Pot naprej nas vodi mimo dveh manj opaznih razpotij (v obeh primerih nadaljujemo desno v smeri Ojstrice, levo Planjava in Škarje) in se postopoma prične obračati vse bolj v desno. Višje pot postane še bolj strma in preide na precej gruščnato pobočje. Naprej se pot za kratek čas položi in nas skozi ožji prehod pripelje na glavni greben Kamniško Savinjskih Alp. Ko stopimo na greben nadaljujemo desno po zelo strmi poti, ki se naprej vzpenja po razčlenjenem skalovju. Tej zelo strmi poti, ob kateri nam je v pomoč nekaj klinov, sledimo vse do vrha Ojstrice, le tega pa dosežemo po približno 15 minutah nadaljnje hoje (v zadnjem delu je velika nevarnost padajočega kamenja).
planina Podvežak - Korošica 2:15, Korošica - Ojstrica 1:45.
zemljevid
Pristup do ishodišta:
Najprej se zapeljemo v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo v dolino Podvolovjek (smer Kamnik in Kranjski Rak). Pri oznaki ceste med 11 in 11,5 km, bomo prišli do manjšega križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Usmerimo se na to sprva še asfaltirano cesto, kateri v križiščih sledimo v smeri planine Podvežak. Po razmeroma dolgi (9,5 km) in v zgornjem delu tudi slabši makadamski cesti bomo prišli do parkirišča pod planino Podvežak (ob izhodišču so rampa in številne planinske table).
Iz Kamnika se peljemo proti prelazu Črnivec, a le do križišča, kjer se ostro v levo odcepi cesta proti Kranjskemu Raku (odcep je označen in se nahaja le 500 m pred omenjenim prelazom). V križišču pri Kranjskem Raku nadaljujemo naravnost po glavni cesti, ki se začne spuščati v dolino Podvolovjek. V omenjeni dolini bomo le 100 m za barom Gams prišli do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Naprej sledi zgornjemu opisu.
Pokraj puta:
Planina Podvežak (1564m), Sedelce (1900m), Kocbekov dom na Korošici (1808m)
Prosječna ocjena izleta: 8,4/10  (br. glasova=9)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica Planina Podvežak - Ojstrica
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Planina Podvežak - Ojstrica
Gost     
19.7.2007
Oprostite!

Ne čez Kocbekov dom, ampak mimo Kocbekovega doma.
Gost     
24.7.2007
na Kocbegovem domu smo prespali ta vikend, postrežba je bila RES prijazna!! vse pohvale gospodarici nasmeh
Gost     
27.7.2007
se ne strinjam ponudba nikakršna juha zelo redka in preveč mlačna
andrej767     
30.7.2007
mene precej bolj moti da nimajo res hladnega pira - bolj mlačen je kot berem tudi juhca nasmeh no bo že.velik nasmeh
jurs     
25.8.2007
Žalostno je to, ko prideš na vrh Ojstrice pa ni vpisne knjige in štampiljke! Kocbekov dom je pa čist vredu, sem dobil ledeno hladno pivo!nasmeh
Gost     
2.9.2007
Na vrhu Ojstrice sicer vpisne knjige ni, je pa tam zagotovo žig(1.9.07). Tudi midva sva bila deležna prijazne postrežbe in hladnega piva v Kocbekovem domu.
Gost     
3.9.2007
Same kritike in o juhah in o pivu in o...., samo nikjer nobene pohvale ljudem, kateri se trudijo, da se pohodniki v gorah prijetno počutimo.
Gost     
3.9.2007
Prebrali smo o mlačnosti juh itd. No ja, je po hrana okusna. Mi smo jedli ričet in pašta fižol, oboje zelo dobro. Že dolgo nismo jedli, tako okusnih enolončnic. Hvala osebju, vaši zvesti Celjani!
Gost     
14.9.2007
Štampiljka je na vrhu. Na skoraj vseh vrhovih so sedaj štampiljke "zabetonirane" in niso več v škatli.
simonaplanina     
18.7.2008
Bil je en lepših izletov, razgibana pokrajina. Od Kocbekovega doma do Ojstrice precej strma pot. Kdor rad pleza po skalah bo navdušen! nasmeh Vrnitev po slemenu mimo Male Ojstrice je paša za oči, razgledi levo in desno. V glavnem super!
vojko1     
7.10.2008
koča je za letos zaprta. če bo kdo šel na ojstrico naj računa iz koče in nazaj 6 ur.
urosl     
12.10.2008
Danes smo bili na Ojstrici.Imeli smo odlično vreme, pa tudi nekaj sreče, saj smo naleteli na odprto kočo na korošicinasmeh, le škoda je bila, ker ni več bilo Laškega in smo morali piti Unionjezen
Drugače pa prva liga!!!velik nasmeh
proplayer111     
8.8.2009
torej je pot malo strma ampak nikjer izpostavljena?
gasilec     
8.8.2009
Dejansko pot od Kocbekovega doma na Ojstrico nima izpostavljenih mest, je pa proti vrhu malce zagruščena-previdnost pri sestopu!
Lisa     
10.8.2009
Gasilec pozdravljen,

Povej mi prosim katera je boljša varianta za sestop iz Ojstrice??? Slišala sem, da proti Kocbekobem domu ne ravno!?

Hvala za odgovor
geppo     
10.8.2009
Oprosti, da se vmešam Lisa!
Odvisno, kam si namenjena in od kod si imel pristop na vrh?
SESTOPI
- Korošica
- Škarje in Klemenčeva jama
- Škarje in naprej Planjava
- Kopinškova ( zahtevna!! )
Lp
Lisa     
14.8.2009
Geppo pozdravljen,

Sorry za malo pozen odgovor mežikanje.
Ja, takole je....v nedeljo gremo in to iz smeri Korošice. Verjetno bi se spustile nazaj dol tudi na Korošico. Kaj predlagaš? zmedenUpoštevaj prosim, da smo v skupini vrtoglavih, tako da razno razne prepadne zadeve na ozko niso najboljša izbira.eek
Drugače pa si mi poznane tiste zgoraj poti., ki si jih našteval. Kopinškova nikakor ne bi prišla v poštev.eek
Čao

gasilec     
14.8.2009
Lisa - će se vračaš nazaj na Korošico, predlagam sestop po isti poti, po kateri boš šla gor (južna pot od Kocbekovega doma), saj ti bo ta že poznana.
Druga možnost je sestop preko Male Ojstrice (glej opis na portalu!), vendar ti verjetno ne bi odgovorjal (takoj na začetku je potrebno malce poplezati, če pa ti to uspe, nadaljna pot ne bo predstavlja težav).
In še nekaj- najlažji pristop na Ojstrico je ravno po poti mimo Kocbekovega doma, kot sem že omenil ni izrazitih izpostavljenih mest, vendar bodi na sedlu pripravljena na prvi višinski pogled v Logarsko dolino!
Če je tvoja skupina fizično pripravljena in ustrezno opremljena, je nameravana tura kar primerna, zato kar pogumno na pot!
Lep pozdrav!


Lisa     
15.8.2009
Gasilec, hvala ti, super in lepo si mi na kratko tole razložil!nasmeh.
Je, šle bomo iz Korošice in tudi vrnile se bomo tu. Tudi Mala Ojstrica mi priteguje, vendar za eno osebo to nikakor ne bi bilo, zato..kjer gor-tja dol.

Hvala ti še 1x za svojo uvidevno razlago.

Srečno!
Mirko01     
18.8.2009
Včeraj sem bil Na Ojstrici (izhodišče parkirišče pod planino Podvežak. Kar nekaj časa nisem vedel ali sem na pravem izhodišču. Ko sem se vrnil sem videl, da se tudi drugi lovijo. Zato bi dopolnil opis izhodišča.
"Po razmeroma dolgi (dopolnilo 1: 9,5 km) in v zgornjem delu tudi slabši makadamski cesti bomo prišli do parkirišča pod planino Podvežak (ob izhodišču so rampa in številne planinske table)." Dopolnilo 2: "Najbolj opazna tabla je za Moličko planino. Ob strani je tabla za Korošico po cesti. Markirana peš pot za Korošico je ob leseni lopi.
PUHI     
18.8.2009
Mogoče tole ne spada sem, ampak nekoliko lažji dostop je s planine Ravne, ki je višje izhodišče, na karti je lepo vidna in tudi v križiščih označena cesta. Od koče na pl. Ravne se gre še 1km do konca ceste z avtom, potem pa peš okoli Dleskovca proti V.vrhu in ob vznožju le tega proti poti ki pride iz planine Podvežak.Skratka na Dleskovški planoti je veliko lepih variant. L.P.
mojcej'72     
15.8.2010
V torek 10.8. opravili z 9-letno hčero turo Planina Podvežak - Kocbekov dom, nekaj pojedli, 2 uri opazovali gradnjo novega heliodroma, nato pa se odločili še za izlet do vrha Ojstrice, zaradi bližajočih se oblakov se nisva obotavljali s sestopom. Skupaj s cca 20 čehi sva prenočili, občudovali sončni zahod in nato zjutraj še vzhod in se v sredo počasi odpravili nazaj dol. Super izlet!
ZOJA     
2.10.2010
Pozdravljeni planinci!
Zanima me, kakšna je pot do planine Podvežak? Je koča odprta na Korošici?Je že kaj snega na Ojstrici?Prosim za odgovor čimprej, saj bi se jutri odpravili na Ojstrico.Lp
jprim     
2.10.2010
Će pogledaš Planisko zvezo Slovenije imaš podatke o kočah, sedaj je oznaka OSPN, odprto sobote, nedelje, praznike, kar bi pomenilo, da je verjetno jutri odprta, saj je tudi vremenska ugodna, drugače imaš tudi telefonske številke, tako da lahko pokličeš, glede ceste ne vem, kako je sedaj po tem deževju, pa mislim da ne bi smelo biti problemov, cesta je makedamska kakih 14 kilometrov, treba malo pazit, nasvet, če je avto nizek pa še poln, se zna zgoditi, da kje malo podvozje hrstne.
Tudi midva imava za jutri v planu Ojstrico ... ali pa ...
LP!
ZOJA     
2.10.2010
Hvala ti, jprim. Od kje pa prideta?
vkl     
27.6.2011
Živjo,
Zanima me ali je pot na Ojstrico primerna tudi za psa? Po slikah sodeč bolj ni kot je.
lp
Paintball     
27.6.2011
Če kje, potem je ta pot na Ojstrico primerja tudi za psa, ostale pa po mojem mnenju ne. Iz Korošice do vrha je praktično samo melišče, ki je sicer strmo vendar se po moje da. Na poti ni previsov ali težjih delov, ki bi bili varovani s klini ali jeklenicami.
vkl     
27.6.2011
hvala za pomoč. nasmeh
jvali     
12.8.2011
ju3 bi šla z možem na ojstrico. prebrala sem vse izjave in opise obeh poti (s korošice ali čez malo ojstrico). rada imava v eno smer gor, v drugo dol. kaj predlagate: gor čez malo ojstrico, ker je hiter vzpon in lažje plezato gor kot dol in nato sestop proti korošici? letos sva že bila grintovcu in storžiču čez žrelo, dva dni nazaj pa sem bila tudi krofički. torej, je ojstrica primerna izbira?
otiv     
12.8.2011
Seveda je,le zgodnja bodita,ker so za popoldne napovedane možne nevihte.Vsekakor pa prvo po Kocbekovi poti na vrh in po lažji z Ojstrice proti Korošici.
Pa srečno!
jvali     
12.8.2011
otiv: hvala. nasmehvreme pa bi moralo zdržati, vsaj tako kaže na netu. je pa res, da v gorah nikoli ne veš.
kristijan     
15.8.2011
Ravno sem se vrnil iz Ojstrice, na vrh od koče nazaj pa po Kocbekovi poti do doline Podvežak. Lepa pot ne prenaporna, lepo markirana. Edino naj nekdo nese zraven blazinico za žig je ni na vrhu, pa se nekaj improvizira, pa imam občutek, da počasi več kulijev ne bo nasmeh
Sam.volk     
15.8.2011
Pravi planinec ima blazinico v nahrbtniku.lp
IgorZlodej     
15.8.2011
Poznam vse več takih, ki jim je žig zadnja stvar pri hoji v gorezavijanje z očmi
GregorC     
15.8.2011
Sicer redko pobiram žige, ampak če pa že je pa blazinica vedno v nahrbtniku.Kuli pa imam tako ali tako vedno s seboj.
otiv     
15.8.2011
Z leti tudi strast zbiranja žigov malce mine,ostanejo le želje po lepih doživetjih med gorami.nasmehmežikanje
Marta1     
5.5.2012
V torek sva šla na Ojstrico mimo Kocbekovega doma. Do Sedelca je na poti še precej snega, ki se na mestih udira. Gaz, ki sva ji sledila, je šla večkrat naravnost čez ruševje, plezala sva skozi borovčke Morda pridejo prav gamaše.
ŽigaB     
29.6.2012
V dveh etapah opravil opisano pot, oskrbnica na Kocbekovem domu je izjemno prijazna in ustrežljiva, pot je čudovita, vpisna knjiga na Ojstrici pa tako polna, da so popisane tudi vse platnice... Pa še namig: če se boste na Korošici zadržali kakšen dan dlje, priporočam še skok na Lučkega Dedca (2023m), kratka a zanimiva turca.
juhejnaprej     
7.7.2012
Danes sem šel s planine Vodole prek male Ojstrice na vrh Ojstrice, nato pa mimo Kocbekovega doma nazaj med Tolstim in Črnim vrhom proti izhodišču. Vreme je bilo odlično, ljudi sva srečala precej, ob vračanju pa sva okoli tretje ure popoldne gledala helikoptersko reševanje malce pod vrhom na strani proti Škarjam. Na grebenu je bilo kup ljudi, helikopter pa je območje preletaval kako uro. Morda kdo ve, za kaj je šlo?
planinka eva     
22.8.2012
danes sem bila na Ojstricivelik nasmeh gor sem šla čez Malo Ojstrico nazaj pa na Kocbekov dom pot je odlična morda bi lahko bilo ponekod malce več klinov zavijanje z očmi ampak vseeno je super velik nasmehvelik nasmeh
dima     
3.9.2012
Zanima me, kakšen je makadam do planine Podvežak? Hvala vsem za info :-)
Gizmo     
3.9.2012
Po tej poti sem vozil približno 3 teden nazaj. Cesta je predvsem v zgornjem delu kar načeta, vendar gre. Počasi in previdno, kjer so plitvi jarki čez cesto. Včasih je treba tudi počez zapeljati, drugače se znamo z dnom avta dotakniti tal, kar ne priporočam, glede na to, da ponekod gledajo ven kar veliki kamni.

Srečno...
pohodnica53     
5.9.2012
dima@ cesta je v celoti prevozna, mi smo šli 2x v roku preteklih 3 tednov, se pa strinjam z Gizmo, da je treba voziti res bolj počasi in pazljivo; nazadnje je bil parking zaseden do zadnjega kotička, pa še precej ob cesti navzdol in navzgor, kar zagotovo ne bi bilo, če bi bila cesta večji problem; zelo lepo je "tam gori", naj te bojazen glede makedama ne ustavinasmeh;lp
Gizmo     
5.9.2012
Pohodnica53 nasmeh se podpišem pod izjavo. Res je lepo tam gor. Kraljica Ojstrica vabi. Cesta sigurno ne bo ovira.

Pa srečno pot.
Saš1967     
28.7.2013
Včeraj smo opravili to čudovito turo.Parkirišče je bilo ob osmih zjutraj že skoraj zapolnjeno.Do Korošice smo se odpravili po poti mimo Deske in Vodotočnika za kar smo porabili malce več kot dve uri.Vračali smo se čez Sedelce in mimo Inkretovega studenca ter zaokrožili lepo pot.Markacije do Korošice so obnovljene, proti vrhu Ojstrice pa že precej zbledele.Oskrbnica na korošici nam je prijazno posredovala vse einformacje. Še zahvala dvema prijaznima planincema na vrhu, ki sta nam posodila blazinico za žig, sicer bi naš sin ostal brez želenega žiga.
tamea     
27.10.2013
Pozdravljeni,
danes sem na poti med korošico in ojstrico izgubila telefon (motorola na preklop z rožnatim pokrovom).Predvidoma je bil pozabljen na južni jasi ob Kocbekovem domu. Če ga kdo najde, naj prosim piše na matejka.z@gmail.com
Borut1     
29.8.2014
Pozdrav, kakšna je kaj cesta do planine Podvežak?
Keko     
29.8.2014
Solidna in normalno prevozna.
jesen     
29.8.2014
Včeraj (28.8.2014)sem kmalu od odcepa naletel na tablo z napisom (nekako tako): zaradi sečnje je cesta zaprta.Odprta je ob 10; 12 in 14 uri. Kljub temu sem peljal naprej in dejansko naletel na zaporo. Prijazni gospod mi je dovolil, da sem lahko peljal mimo. Toliko v vednost. Bodite lepo!
nordkap     
21.9.2014
A je do planine še vedno napis glede sečnje in ure prevoza, ali je sedaj normalno odprta, mislim tam nekje okrog 6.00 ure zjutraj ali prej.
Da se ne vozimo brez veze in potem ne bi bil možen prevoz.
Kako je sedaj s tem?
nordkap     
21.9.2014
Pa še nekaj, kako je sedaj z žigom na Ojstrici, ali je in kje?
MPS     
7.5.2015
V nedeljo 10.5. se nameravam iti na Ojstrico po tej smeri, pa me zanima, kako je s snegom? Ga je še veliko? Hvala za odgovor. Lp nasmeh
Grenaleva     
8.5.2015
lani ga je bilo do konca junija do Cojzove, ampak lepo shojenega, letos je takole od daleč videti bistveno manj in vrh skoraj že brez snega - pa en pohodnik je ravno podal stanje na Kalškem grebenu, ki je 2224 n.m. in je poslikal, da je kopno
klemenb     
8.5.2015
Aktualne razmere: LINK

Lp!
MPS     
9.5.2015
Hvala Grenaleva in klemenb za odgovor! Bomo sprobali!
Mark0     
14.6.2015
Ravnokar sem se vrnil iz pohoda, zelo fajn tura, me je pa lepo presenetil frišen položen asfalt na cesti, ki pelje do izhodišča. Lepo so se potrudili, po asfaltu teče ko putrčk, no ja razen zadnjih 5 km, tist se pa že potrpi malo. Kakor sem slišal je bila prej cesta obupna.
Na vrhu Ojstrice je samo zguljen trikotni žig, tako da sem odtisnil en zmazek v trasverzalo, spodaj v koči pa je oskrbnica rekla da so ga zadnjo nedeljo prejšnje sezone odnesli mrk pogled. Oskrbnica zelo prijazna, pohodnikov veliko, razgledi krasni, priporočam!
alpin     
14.6.2015
Potem bo tudi kolesarska tura mogoča s specjalko,če je asfalt.!!nasmehnasmeh
Jurcekk     
1.7.2015
Pozdravljeni! Ravno polnimo knjizico in se odpravljamo na Ojstrico.. Kako je zdaj z zigom ,je ali ni? Ce ga na vrhu ni a je vsaj v koci na korosici od vrha ojstrice?lp
garmont     
9.7.2015
Pri tem opisu poti je edini večji omembe vreden spust iz Sedelca ( 1900m ) do Doma na Korošici ( 1808m ), tako, da je skupna razlika v višini največ 150m in ne 350m, kot je v opisu. zavijanje z očmi
Tadej     
11.7.2015
Hvala za opozorilo, sem popravil. Lp, Tadej
Zdenkob     
31.7.2016
Bil včeraj na Ojstrici. Prekrasno vreme, dosti ljudi, vendar lepi razgledi in prijetno vzdušje. Pot do planine Podvežak je sedaj res boljša, makadama je ostalo le še zadnjih 4 km.
Stamp     
1.8.2016
Da li se može bez problema na Malu Ojstricu popeti direktno sa istoka iz smjera Stare Kocbekove Koče i Crkve Cirila i Metoda ? hvala
Stamp     
1.8.2016
saznao na Forumu.. može nasmeh
awirex     
6.8.2016
Bil danes na Ojstrici. Zelo . slabo vreme na vrhu, gosta megla, in močan veter. Večina pohodnikov se je obrnila. Na vrhu je težava z žigom, ker je močno izrabljen, tako da se od žiga vidi le obris, pa še to moraš močno odtisniti. V Kocbekovi koči pa je prijazno osebje.
DarkoZ     
8.8.2016
Tudi včeraj bilo na vrhu podobno, brez razgleda in vetrovno.
rodica     
3.7.2017
V kakšnem stanju je cesta do Podvežaka, mi lahko kdo pove, prosim.
geppo     
3.7.2017
Nisem se vozil. Kolega je bil pred dvema dnevoma. Brez posebnosti, tam pa tam jarek od nalivov. Tako kot običajno.
lp
Hribolazec81     
24.6.2018
Pozdravljeni, kako je z žigov od Kocbekovega doma, se še da dobiti? Namen imam iti na Ojstrico te dni
maks57     
29.6.2018
Glede žiga Kocbekovega doma pa tudi mene zanima, kje se ga da dobiti. In zelo bom hvaležen za odgovor.
NYG     
1.7.2018
Žiga na Korošici ni.

Če bi bila PZS resna organizacija, bi do 1. julija poskrbela, da bi bil žig gor za to največjo slovensko vezno pot. Ampak ne morem reči, da sem presenečen, glede na odnos PZS do SPP v preteklem obdobju.
garmont     
1.7.2018
Za žig je odgovorno izključno PD, ki s kočo upravlja, v tem primeru Celje - Matica. PZS nima prav nič pri tem. zavijanje z očmi
Da pa je Dom na Korošici del SPP, ima največji interes omenjeno planinsko društvo, saj se jim je na ta način povečal promet v koči.
Seveda, ko je le ta še stala. mrk pogled
NYG     
1.7.2018
Tako nekako je v praksi ja, PZS je določil kontrolne točke, vse ostalo prepušča društvom. Malce več aktivnosti s strani PZS ne bi škodilo.
maks57     
1.7.2018
Danes smo bili na Ojstrici. Seveda žiga Kocbekovega doma nismo dobili. Na mestu, kjer naj bi žig bil, sem že vpisal današnji datum. Zame je stvar čista in še na misel mi ne pride, da bi zaradi šlamparije določenih odgovornih ljudi ponavljal to turo. Res je smešno, nedopustno in nesprejemljivo, da od dvajsetega oktobra lani, ko je dom pogorel, do danes, nihče ni poskrbel za žig. O pogorišču doma, ki ga lahko razumem zgolj kot veliko sramoto, pa bom mogoče spregovoril na forumu in priložil še kakšno sliko, ki sem jo posnel danes?
Mara66     
19.4.2019
Lep pozdrav,


Načrtujemo pohod na Korošico in naprej na Ojstrico in nazaj. Zanima nas, kakšne razmere so na Ojstrici? Sneg? Da se bomo lahko pripravili.
Glede žiga na Korošici. Kako je s tem?

Hvala
garmont     
19.4.2019
Snega je na poti na Ojstrico seveda še dosti, zato ne bi o potrebni opremi.
Žig SPP pa je bil lani v Orlovem gnezdu pri slapu Rinka, kamor ga je prinesla Mojca. mežikanje
Blazina     
29.10.2019
V soboto sem bila na Ojstrici. Na vrhu ni bilo vpisne knjige.
ljubitelj gora     
2.1.2020
Na Ojstrici 2.1, do nekje slike 50 je blo vredu za hodit. Naprej pa same ledne razmere. Nekaj časa se še vzpenjal a je blo mal tvegano (klasična oprema) in se malo vrnil ter prečno do JZ grebena in po njem na vrh. Vrnil se nazaj po JZ grebenu nato pa pod steno Ojstrice v smeri Male Ojstrice. Zvečer se razmere spremenijo, sneg pomrzne še pred sončnim zahodom in iz sten poneha odpadat led.

http://shrani.si/f/24/13g/a7dOEXU/img2285.jpg

http://shrani.si/f/a/69/mTnPIOf/img2289.jpg

[img>http://shrani.si/f/1G/X/3PMiTg1t/img2304.jpg[/img>
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje