Planinarenje

Planinarenje

Planina Loka - Velika Raduha

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeVelika Raduha / Planina Loka - Velika Raduha
   Planina Loka - Velika Raduha   
Vrijeme hodanja: 1 h 55 min
Ishodište: Planina Loka (1435 m)
Cilj: Velika Raduha (2062 m)
Visinska razlika: 627 m
Visinska razlika (po putu): 645 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Ob parkirišču opazimo planinske smerne table za kočo na Loki in Raduho, ki nas usmerijo na slabšo gozdno cesto, ki se vzpne skozi pas gozda. Že po nekaj 10 korakih hoje stopimo iz gozda na spodnji del planine Loka. Vzpon nadaljujemo po razmeroma strmi cesti, po kateri se v nekaj minutah povzpnemo do koče na Loki.
Od koče nadaljujemo po markirani poti v smeri Raduhe, le ta pa se že po nekaj 10 korakih razcepi na dva dela. Nadaljujemo rahlo levo (rahlo desno Durce) po poti, ki se zložno vzpenja po levem robu dolinice. Pot kmalu zavije v levo ter se strmo vzpne skozi pas redkega gozda. Strmina kmalu popusti, pot pa nas preko nekaj manjši travnikov povede v pas rušja, kjer se naprej zmerno do občasno strmo vzpenja. Po približno eni uri hoje od Koče na Loki, se nam z desne priključi pot od Durc, mi pa nadaljujemo levo po prečni poti v smeri Raduhe. Vse bolj razgledna pot, po južni strani obide vrh Male Raduhe, nato pa nas pripelje na glavni greben, s katerega se nam odpre lep pogled na severno stran.
Nadaljujemo po markirani poti, kateri se kmalu z desne priključi plezalna pot od Koče na Grohatu. Pot naprej se ponovno prične strmeje vzpenjati ter nas nato po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na 2062 m visok vrh.
Izhodišče - Koča na Loki 0:15, Koča na Loki - Velika Raduha 1:40.
zemljevid
Pristup do ishodišta:
Iz Mozirja se peljemo proti Logarski dolini, a le do vasi Struge (vas med Ljubnim in Lučami), kjer nas oznake za Snežno jamo na Raduhi usmerijo desno na ožjo vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti, ki ima nekaj križišč sledimo v smeri Snežne jame in koče na Loki (križišča so dobro označena). Po 16 km (od tega 9 km makadama) vožnje od mesta, ko smo zapustili glavno cesto pridemo do izhodišča, kjer v bližini manjšega križišča parkiramo (ob križišču so planinske oznake za kočo na Loki).
Pokraj puta:
Koča na Loki pod Raduho (1534m)
Prosječna ocjena izleta: 8,5/10  (br. glasova=14)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha Planina Loka - Velika Raduha
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Planina Loka - Velika Raduha
Gost     
23.4.2007
Pot je strma a ni naporna. Zelo lep razgled. Mi smo bili 15.aprila, snega je še za vzorec, tako da ni problem. Priporočam. Na vrhu pa res lep razgled na Koroško stran, tako da nam je zastal dih. Na drugi strani Raduha pokaže svoja lepa skalna pobočja.
Gost     
18.5.2007
zelo lahka pot je in je super razgle.
Gost     
26.7.2007
To je ena iz med lepših planin pot pa prijetna na koči loka pod raduho pa enkratni oskrbniki priporočam. Stanko.
majdicst     
17.9.2007
Navzgor smo šli v megli - vidljivost okrog 10 metrov mrk pogled na 1900 m pa se je odprlo in potem nas je celo pot spremljalo sonce velik nasmeh. Pot je v mokrem nekoliko spolzka, tako da je potrebno ob sestopu paziti. Sicer pa je res lahka (a strma) in v lepem vremenu nudi izjemen razgled. V koči na Loki pa imajo enkratne žgance, kislo mleko in gobovo juho. Splača se potem skočiti še v Snežno jamo (ob upoštevanju urnika ogledov!) - enkratno podzemlje. velik nasmeh
lubi     
2.5.2008
Praznični jutro, 2. maj, je bilo sveže oprano po nevihti. Opis poti odličen,vendar kljub pomladnemu datumu zimske razmere. Takoj za Kočo na Loki zaplate snega in z vsakim korakom višje več zimskih razmer. Korak za korakom, počasne in previdne stopinje in ZMAGA. Odličen razgled, malo obiskovalcev, pa tisti PRAVI. Oskrbnici ob vikendih na pomoč priskočita hči in zet; dobri hrani se pridruži dobra volja in praznično vzdušje. Pravi ljudje na pravem mestu!!!!!
Priporočam - še lepše bo, ko izgine snežna odeja.
Nadka
simonaplanina     
18.7.2008
Bila sem navdušena nad cvetjem ob poti in čisto do vrha V. Raduhe. Na vrhu rado piha, vendar je kljub vsemu luštno!
panda     
18.7.2008
Ja res luštna pot. Vsem, ki obiščete Raduho po tej poti (Čez Loko) poskusite svoj urnik "uskladiti", da obiščete še Snežno jamo. Ogled traja cca 1.45 in se začne vsako neparno uro (začetek ob 11. uri), zadnji ogled je ob 17.00. Preverjeno, saj sem bil po omenjeni poti in v jami 29.06.2008. Z Loke je cca 35 minut do Snežne jame. Če imate avto pod kočo, se je najbolje z avtom odpraviti naprej cca 1,8 km in parkirati, saj je veliko parkirišče in jo mahniti do vhoda v jamo peš (cca slabih 10 minut - je pa strm začetek). Pa srečno.
bobo     
14.8.2008
Od 15.julija do 31. avgusta je odprta VSAK DAN

Ogledi so vsaki 2 uri:
- od 9.00 do 17.00

lepenatka     
11.3.2009
Pozdravljeni,
kako je pa kaj s plazovi na področju Raduhe?
Mislim, da ni problematična, a ziher je ziher...nasmeh
Varen korak vsem in hvala za informacijo...
geppo     
11.3.2009
Če se ti ne mudi 21.3.09 je organiziran pohod na Raduho - če pa hočeš it sama - bo po tem pohodu pot zgažena. Težavna je pa pot z Grohata ( PLAZOVI )!!
Lp
lepenatka     
11.3.2009
geppo, najlepša hvala za informacijo in vse naj...
geppo     
11.3.2009
Še to - 19 Arničev pohod na Raduho - se imenuje..
LP
lepenatka     
14.3.2009
Sem jo kar danes popihala na Raduho...prečudovito...nikjer nikogar, tu pa tam kak turnoi smučar, lepota pa taka, da ni za opisat.Res seje udiralo, na vrhu je bilo pa super. Skoraj brez vetra,toplo, lep razgled.
Koča je skoraj vsak vikend odprta,zato vsa pohvala oskrbnici.
Prav zanima me, zakaj je bilo tako malo obiskovalcev.Veliko so zamudilinasmeh
Pa drugi teden...na pohod.
jerry     
7.5.2009
Pozdravljeni,
zanimajo me najnovejše razmere na poti od Loke do Raduhe. Ali je še kaj snega, predvsem na kakšnih izpostavljenih mestih?
Že vnaprej se zahvaljujem vsem za odgovorenasmeh
Jerry
Stolar     
7.5.2009
Na omenjeni poti je še nekaj snega. Izpostavljenih mest pa tukaj ni.
bandy     
10.5.2009
Pozdrav!
Od koče na Loki , se prične sneg , ki ga je še kar nekaj. Potrebno je čuvat, kjer sneg prekriva borovje, sneg je mehak in se vgreza.
jerry     
11.5.2009
Pozdravljeni, tudi mi smo bili to nedeljo (10.5.09) na Raduhi. Priblizno meter mehkega in razmocenega snega je se na celi poti, tako da je zares potrebna pazljivost na mestih, ki jih opisuje bandy. Rad bi se pripomnil, da je zadnjih 11 km ceste makadamske in na dolocenih delih precej razkopane, kar je po letosnjem obilnem snegu razumljivo. Na koncu nam je se dodatno polepsal dan tudi zelo prijazen oskrbnik koce.
sonce3     
2.6.2009
Včeraj (1.6.09) bila na Raduhi. Šla sva od Koče na Loki čez Durce. Pot je, razen majhnih zaplat snega in blata, kopna in lepa za iti. Imela super razgled. Nazaj sva šla čez Planino Arta nazaj do koče. Na poti leži kar nekaj podrtega drevja, drugače dobro prehodna.
Rada bi se zahvalila super prijaznima oskrbnikoma Koče na Loki Mariji in Jošku, ki sta naju lepo postregla in nasploh razvajala.(iz nedelje na ponedeljek sva tam prespala). Še enkrat lepa hvala za vse ! nasmeh
gabi     
3.9.2009
Po tej poti sem šla včeraj na Raduho, vendar sem za izhodišče izbrala kar konec asfaltne ceste. Po cca 10 min. hoje po makadamu se namreč na levi strani odcepi lepa gozdna steza, ki vodi do koče na Loki. Je markirana in vodi praktično ves čas po senci. Sprva je malo bolj strma, nato postane bolj položna. Na posamičnih mestih je nekoliko zaraščena. Od koče do vrha Raduhe je bila pot lepa in normalno prehodna. Oskrbnika na koči se pa resnično trudita.
gregor_k     
4.9.2009
Gabi: A mi lahko poves do kod je cesta asfaltirana? Hvala!

LP,gregor
gabi     
4.9.2009
Na cesti Ljubno - Luče se pri smerokazu "Struge" zavije desno, takoj za lokalom oz. gostilno. Od tam mi je števec naštel dobrih 7 km asfalta. Precejšen del tega so izgleda še pred kratkim na novo preplastili.
Zalas     
2.11.2009
Pozdravljeni;
včeraj sem bil na Raduhi mimo Koče na Loki in vse zaman iskal pri koči žig, da bi označil kočo v seznamu slovenske planinske poti.

Akdo ve kje se nahaja žig?
geppo     
2.11.2009
Kolikor vem, ko sva s sinom potepala spomladi tam okoli je dobil žig v koči! 15.10.2009 sem bil zopet na vrhu in sem klical po mobitelu oskrbnico - sem dobil odgovor, da je koča odprta še samo - sobota/nedelja.
Lp
nadrovic     
27.11.2009
CE MI LAHKO GDO POVE KAKSE SU SNEZNE RAZMERE NA PL.RADUHA VELIKA.L.P.P.
geppo     
28.11.2009
snežnih razmer ni, edino če danes pada gor sneg? kar je pa čisto mogoče!!
nadrovic     
28.11.2009
HVALA ...
nasmeh
geppo     
28.11.2009
tukaj imaš št.oskrbnika na koče Loki 041 593 889
koča je občasno po naročilu odprta in tudi običajno ve razmere. povprašaj in če bo vedel ti bo odgovoril.
lp
miranrebersek     
4.7.2010
Danes bil z družino na Raduhi. Vreme je bilo lepo pot je nezahtevna razen v zadnjem delu poti, kjer je potrebno malo več pazljivosti pri hoji po skalah.
Opozoril pa bi da je žig na vrhu Raduhe popolnoma obrabljen skratka neuporaben.
LukaSLO     
6.8.2010
Čudovita kratka tura (sprehod velik nasmeh). Pot je nezahtevna, razen pri vrhu je nekaj večjih skal. Se pa strinjam s predhodniki glede žiga, kajti komaj vidiš napis Raduha v knjižici.
mana65     
16.8.2010
Ja ti žigi?danes sploh nisva prišla do žiga -škatla je bila kot zašvasana tako da sem brez žiga...za poduk ostali, ki mislijo da bojo prišli gor brez vsake kondicije,bojo ampak čas nikakor ne bo takšen kot ga nakazujejo table??tako to je treba uzet v obzir....lep razgled,komaj prvi moj 2000ak,to je bil moj cilj,sedaj pa se držim 1000akov povsem ok zame,,,pa ne si naročit ajdovih žgancev ne vem če jih ne znajo pripravit ji naj ne strežejo...dobesedno sama suha moka...halo...pa tak vse ćisto in lepo urejeno glede tega ni kaj,,pa polno tujcev srečaš si bojo zapomnal naše žgance, ki so v bistvu ful dobri,,,vsem lepo hojo kjerkoli že....
hiter     
7.9.2010
Ta vikend se odpravljam Na Raduho.Kakšno je kaj zgoraj? Lep pozdrav
GričarA     
7.9.2010
Ni snega če se to bojiš.
hiter     
8.9.2010
Gričar hvala. Zanima me še,če so že uredili ta žig?
andrejjerina     
12.9.2010
Žig je še vedno uporaben, vendar je obvezno uporabiti malce moči v rokah in knjižico nasloniti na kovinsko škatlo na cepinu. LP Andrej
brish     
29.9.2010
V soboto se odpravljamo na Raduho.Zanima me v kakšnem stanju je cesta od vasi Struge do koče na Loki(plazovi,podori...) Lp
geppo     
29.9.2010
Koča na Loki
pokliči oskrbnico Marija 031 244 725
mislim, da ni panike za cesto
mcredfire     
12.1.2011
Lep pozdrav! Za vikend 15.1. planiramo obisk Raduhe, pa me zanima če kdo ve kakšno je stanje poti. Vreme bo baje lepo.. Hvala
Borut-Budna     
8.2.2011
Lep pozdrav, stanje na Raduhi, kar se vremena tiče, je odlično. Glede drugih stvari bi pa rekel takole: da je snega na vrhu še kakšnih 50-75 cm, in da je zadnji vzpon iz grebena pred veliko Raduho rahlo zaledenel zato previdnost ni odveč.
obisk 06.02.2011
aonuk1     
25.2.2011
Jutri gremo na Raduho ,mi kdo lahko pove,do kot se da z avtom? smer koča na Loki.
hvala lp
garmont     
25.2.2011
Do kmetije Miklavc brez problema. Cesta je ponekod poledenela,vendar posipana. Od Miklavca pa je k Radušniku potrebno strmo zaviti v desno, kjer sem danes zjutraj zaradi ledu obstal.Priporočam, da nadaljuješ naprej do Tevca.
Je bil pa danes eden gor , ki je parkiral na koncu asfalta na cesti proti koči. LP
aonuk1     
25.2.2011
garmont,najlepša hvala za opis,jo mahnemo točno tako, kot si opisal.
Majdag     
12.9.2011

Kratka, prijetna pot, primerna za vse. Na vrhu pa razgledi, super. Pa še Snežno jamo si lahko ogledate. Dve lepi stvari na en dan, čav...nasmeh
valterp     
30.9.2011
V kratkem (nedelja) se odpravljamo z družino na Raduho. Izhodišče nam bo planina Vodol. Ali kdo ve, če se da priti iz planine Vodol direktno na Jelovec in naprej proti Lanežu in Raduhi?
geppo     
1.10.2011
Će nisem prepozen?
Na planini parkiraš ( razpotje ) in greš do konca do grebena. Tam najdeš sledljivo lovsko stezico in prideš prečno pod vrhom Jelovca na njegov vrh. Ko si pa pri križu na vrhu je pa lepo sledljiva stezica proti Lanežu.
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=3&id=1345
Kokta     
6.10.2011
Lušna turca...kar obljudeno.
msevsek     
29.10.2011
Lp, gre kdo jutri na Raduho smer Planina Loka-Velika raduha?
sergejv     
24.12.2011
Jutri se odpravljam na Raduho iz Planine Loke. Zanima me ali ima kdo informacije o snežnih razmerah ?
Hvala in LP
jvali     
26.12.2011
sergejv:mi lahko poveš,kakšne so razmere na raduhi, če si te dni bil na vrhu? hvala.
Hallstatt     
30.3.2012
Jutri nameravam it na raduho. Oprema: gojzarji in palice. Mogoče kdo ve, je to izvedljivo ali je še sneg?
ŽigaB     
26.4.2012
Pozdrav! A morda kdo ve, kakšna je pot iz Planine Loke Na Raduho? Je še kaj snega?
Hvala!
geppo     
26.4.2012
Pobeljeno je vse!!
koliko ga je pa ne vem, ker sem gledal iz enga drugega hriba.
Lp
Janezs     
26.4.2012
Kolikor sem danes videl s Komna, ni hudega. Ob lepem vremenu je vseeno , pol metra gor ali dol. Lp Janez
ŽigaB     
26.4.2012
Hvala obema!
hribuc85     
27.4.2012
Pozdravljen, ŽigaB.

Če boš prehodil omenjeno pot, poročaj prosim o razmerah.

Hvala.

Srečno!
ŽigaB     
29.4.2012
Pozdrav!
Pravkar z Raduhe, pot je po večini kopna, razen nekaj zaplat snega pod vrhom, je pa med skalami ponekod precej blatno. Sta od koče do vrha Velike Raduhe šla tudi moja 7 in 11 letna otroka, torej izkušenim planincem nikakor ne bo težko! Srečno!
pjoter     
24.7.2013
zanima me če mi lahko kdo pove kako je z markacijami na slikah namreč ni razvidno če je pot dobro markirana ali lahko zaideš
hvala
bd     
24.7.2013
Pot je dobro markirana... nimaš kaj zgrešit nasmeh
Lp
lakkon     
25.7.2013
samo, če se vam gre za žig od Raduhe, ga na vrhun najbrž ne boste dobili. 22.7 v ponedeljek ga ni bilo. ga pa dobil v Koči na Loki pod Raduho.
radagremvhribe     
25.7.2013
žig dobite pri prijaznem oskrbniku v koči na Loki pod Raduho, ker ga na Raduhi ukradejo,
sicer pa imajo zelo dobro gobovo juho in slastne palačinke, preizkušeno!!!!
pjoter     
27.7.2013
hvala bd
bom jutri preizkusilnasmeh
smatjaz     
27.7.2013
pjoter, ne pozabi na dovolj tekočine, gor zna biti precej pasje zaradi vročine, če pa se boš spustil do Grohata imaš pa pred domom tudi pipo z pitno vodo, med tem ko od loke do vrha ni nič.
pjoter     
27.7.2013
hvala vode imam zmeraj na pretek kot pravijo od viška glava ne bolinasmeh
cedo     
31.7.2013
ali kdo kaj ve, če je na vrhu že žig?
lp
lakkon     
31.7.2013
cedo,
nekdo vam bo ze odgovoril konkretno. Sam pa predlagam, da naredite turo, ki vključuje kočo na Loki pod Raduho in samo Raduho, pa bo žig pridobljen.

drugače pa, če imate čas in potrebujete žige še za obe koči naokoli, predlagam tole krožno, ki sem jo sam 22.7 opravil:

Robanov kot (Rogovilec) (590m) - Koča na Grohatu (1460m) - Velika Raduha (2062 m) (po plezalni poti - lahko tudi manj zahtevna čez Durce, pa tudi tale 'moja' ni bav-bav) - Koča na Loki pod Raduho (1534 m) – Robanov kot.

pogled na zemljevid in bo.
damijanp     
31.7.2013
V nedeljo žiga na vrhu ni bilo. Oskrbnik koče na Grohatu je omenil, da ga je mogoče dobiti le v koči na Loki.
neph     
7.8.2013
Žig je že v vpisni skrinjici.
Pohodnica56     
13.8.2013
Danes na Raduhi. Žig je še vedno v vpisni skrinjici, blazinico je dobro imeti s seboj. Sama pot dobro markirana, nezahtevna. Spustila sem se do planine Arta in potem nadaljevala do koče na Loki. Cesta do koče na Loki v zelo dobrem stanju, mislim predvsem makadamski del. V koči izredno prijazni oskrbniki. Še se bom oglasila v tem koščku raja.nasmeh
mpurg     
4.9.2013
@lakkon, koliko časa se rabi za tole krožno pot iz Robanovega kota?
otiv     
4.9.2013
To je kar celodnevna tura 8-10ur.
simonmanutd     
5.2.2014
A je mogoce priti gor zdaj? V teh razmerah?
Plan imamo v nedeljo.
dejan68     
5.2.2014
Možno je že, ni pa pametno. počakaj 10-14 dni pa bo bolje, raduha bo še zmeraj tu. lp
pablo2     
7.2.2014
Možno najbrž je priti gor, še bolj je možno, da ti kaj zelo težkega pade na glavo.

Trenutno imaš na voljo Prekmurje, Brda, Kras, Istro. Če je še kaj varnega, preveri tu: http://stanje-poti.pzs.si/
punči     
14.2.2014
Mogoče kdo ve ali je cesta do Planine Loka prevozna in kakšne je? Je bil kdo na Raduhi? LP
geppo     
14.2.2014
V teh razmerah bo bolj težko, da se boš pripeljala do Loke....
Predlagam ti do Radušnika. Do te kmetije je sigurno spluženo in očiščeno!
Od kmetije je pa potem še slaba urca do Koče na Loki.
lp
geppo     
14.2.2014
V teh razmerah bo bolj težko, da se boš pripeljala do Loke....
Predlagam ti do Radušnika. Do te kmetije je sigurno spluženo in očiščeno!
Od kmetije je pa potem še slaba urca do Koče na Loki.
lp
Janez Seliškar     
14.2.2014
Pri Koči na Loki je dober meter snega (11.02.2014).
punči     
14.2.2014
Hvala obema nasmeh
jozeb     
2.5.2014
Je bil kdo te dni na Raduhi? Zanima me če je cesta do koče na Loki prevozna?
Lp
Zgembo     
19.5.2014
Bil sem včeraj na Veliki Raduhi, pot do koče je prevozna, od koča naprej pa se začenja snežna odeja, na vrhu je okrog 1,5 m snega.
jozeb     
20.5.2014
Hvala lepa za info.nasmeh
Lp
tuna.iris     
9.8.2014
Osvojeno,guzva pa hujs kot v nakupovalnem centru.
tancib     
19.11.2014
Pozdravljeni, zanima me, če kdo ve, koliko je zapadlo snega na podričju planine Loka
Janezs     
19.11.2014


Tako kot vedno, sem tudi pred nekaj dnevi premišljeval na tej poti,kako malo je bilo storjeno s strani ljudi na tej poti,kakor je narava (postlala", tako je ostalo do sedaj,v mislih imam samo podlago. Če se bo kdaj kaj delalo na tem, bom stal v prvi vrsti z "Krampom,Macolo ali z Železno štango". Kakšen kamen razbit drugi premaknit in nastala bi prava pot-steza Prav tako Durce,velika Raduha,ni podobno poti.
dprapr     
19.11.2014
"Veliko" je bilo storjeno s strani ljudi. Ravno ti so pot z množičnostjo napravili takšno, kot je. Je pa res neprijetno med tistimi kamni manevrirati... Sem zadnjič sestopal proti Arti, pa je v zgornjem delu tudi podobna.
Da bi se je pa kar s "težkim" orodjem lotili, pa nisem ravno pristaš. Počasi, pa previdno, pa bo šlo. Pa čim manj posegov v naš prelepi gorski svet.
vespuci     
19.11.2014
tancib,če ti pomaga današnja slika.....
vespuci     
19.11.2014
tancib,oprosti za dezinformacijo,slike sem objavil pod trenutne razmere-Menina planina
tancib     
20.11.2014
hvala vespuci.. sem iz obale in waw koliko snega je nasmeh imam zdaj vsaj predstavo..lepa hvala
magroman     
21.11.2014
Ali je koča slučajno za vikend odprta?

lp Roman
tancib     
22.11.2014
Grem jutri pogledat mežikanje ... Ce bo odprta, lohk povprasam, kako so za vikende odprti... Ce bos tam se vidimo nasmeh
SamoTheOne     
4.5.2015
A so še potrebne dereze?
otiv     
4.5.2015
Omenjena pot poteka po južni strani Raduhe in mislim, da ni prav veliko snega. Morda kje v bolj senčnih legah, kjer se pa da brez derez normalno prehoditi.
radegunda     
15.5.2015
Katero smer krožne poti bi bolj priporočali?
Planina Loka>Raduha> spust proti Snežni jami; ALI
Snežna jama > Raduha > spust proti Planini Loki?
Lp
otiv     
15.5.2015
Vsekakor prvo na vrh Raduhe in nato ogled Snežne jame, ki traja mislim eno uro in malo čez.
mirank     
15.5.2015
Loka -Durce spust na Grohat, od tam na Raduho po zahtevnejši. Dol čez Arto in v S. jamo pa je poln dan.velik nasmeh
navdušena     
1.6.2015
Je bil kdo ta vikend na Raduhi - z Loke ali pa z druge strani? Koliko je snega, kako je s potmi? Sta koči odprti?
seinfeld     
12.11.2015
Po tej poti sem danes šel na vrh. Vreme sanjsko, brez vetra in oblačka, na vrhu, samo v družbi kavk, sem sedel v srajci. Sem podaljšal čez Durce na Lanež in naprej(nazaj) proti Loki. Hoje 8km, za slabe tri ure.
Hribolazec81     
26.1.2016
KKAo je sedaj po tej poti na Raduho je sneg ali ke kopna?
rozka     
26.1.2016
Snegzavijanje z očmi
ŠpRo29     
2.2.2016
V soboto na Raduhi,gor mimo Snežne jame, dol mimo koče na Loki. Cesta do parkirišča pod kočo prevozna, po poti mimo snežne jame je sneg, a je bil zaradi toplega vremena mehak,proti vrhu in na vrhu tanka odeja snega, proti koči dol pa malo bolj pomzrznjen sneg,nižje blato.
Kidrock     
26.2.2016
A kdo ve kaksna je pot do raduhe? Se da pripeljati do Loke? Hvala
jozeb     
16.3.2016
Pozdravljeni.

Mogoče kdo ve kako (do kje) je prevozna cesta na Loko ter kakšne so razmere na Raduhi? In preden se spet vsujejo neumestni komentarji, vem da so zimske nasmehmežikanje

Lp
Jože
drdivx     
16.3.2016
Najbolj ziher je do Radušnika.
Zaradi vetra se razmere spreminjajo iz ure v uro. Ponekod je vidna shojena pot, ponekod jo zaradi vetra sproti zasuje.
Priporočam zimsko opremo, ker je bolje nosit 2kg več in jo neuporabit, kot da jo nimaš.
jozeb     
16.3.2016
Hvala lepa.

Lp
Jože
jprim     
16.3.2016
@ jozeb
To soboto bi naj bil tradicionalni pohod na Raduho, tako da mislim, da bo koča odprta, pokliči tja in dobiš informacije iz prve roke.
LP!
jozeb     
16.3.2016
@jprim
Hvala za informacijo.

Lp
Jože
vaso1975     
26.4.2016
lep pozdrav . mogoče kdo ve , kakšna je trenutno cesta do Loke , in seveda potem pot na vrh Raduhe . hvala.

dejan68     
28.4.2016
Sneg sneg sneg. Ampak ga bo po praznikih pobralo. Poudarek na po praznikih.velik nasmeh
Helena4     
2.8.2017
Pot od koče do Raduhe je malo strma, ampak lepa pot. Žig je sedaj pripet na kovinski verigi. Na koči zelo prijazni oskrbniki ter zelo urejena okolica. Cesta do Raduhe je ok, čeprav je makedam.
anazala     
27.10.2017
Kako je kaj s cesto do Loke, kdo kaj ve. Je prevozna. Je vse okej. Je koča odprta.
mornar     
28.10.2017
Bi na Loki 21.10. cesta vdokaj dobrem stanju.
kr ena     
30.12.2017
ka kdo ve kako je prvozna pot do Planina Loka in potem kako je pot naprej? hvala
ejti     
1.1.2018
Baje je spluženo do tam, kjer se odcepi pot proti Javorju.
majaronka     
29.1.2018
Kdo ve kaksne so razmere za na Raduho? Koliko je snega?? Pomrznjeno?? Mimo koce na Loki namrec ...
jozeb     
4.5.2018
A kdo ve ali je cesta do planine Loka že kopna in normalno prevozna?
Hvala.

LP
J.P.     
10.6.2018
Bili smo gor pred dvemi tedni. Zeleno in lepo :-) Priporočam pa borovničev štrudl v koči na Loki.Lp
Hribovc82     
22.7.2018
Lansko letni izlet na Raduho (2017)nasmeh

https://youtu.be/WarJAhdA17s
Hribovc82     
22.7.2018
Lanskoletni nasmehnasmeh (popravek)
kkac     
29.10.2019
Krajevna tabla ni več Struge ampak Strmec.
Valkuk     
7.8.2020
Pozdravljeni, ker se s sinom v kratkem odpravljava na Raduho iz te smeri, me zanima ali je najbolje parkirat preden se začne makadamska cesta, koliko je potem hoje do koče in če so markacije do koče dovolj pogoste in ali bi priporočili kakšno drugo dostopno izhodiščno točko
geppo     
7.8.2020
Če se prvič odpravljaš se kar zapelji do table pod Loko. Od tu imaš do koče še cck. 15 minut hoje in potem v vročini cck. 2 uri do vrha. Pot je meni precej zoprna v tem letnem času, pozimi se je lotim iz tega konca.
Lahko pa izbereš, da parkiraš ko se asfalt konča in potem še nekaj časa hodiš do koče. Markirano in težav bi ne smel imeti. Lahko izbereš tudi od Radušnika.Imaš tudi možnost da se pelješ do Planine Vodole, parkiraš na tistem znanem razpotju in preko planine Javorje.
Izberi si najprimernijše za vaju dva, možnosti je kar nekaj.
LP
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje