Planinarenje

Planinarenje

Žovneško jezero - Grad Žovnek

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeGrad Žovnek / Žovneško jezero - Grad Žovnek
   Žovneško jezero - Grad Žovnek (po cesti)  
Vrijeme hodanja: 0 h 10 min
Ishodište: Žovneško jezero (340 m)
Cilj: Grad Žovnek (409 m)
Visinska razlika: 69 m
Visinska razlika (po putu): 69 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki je zaprta za javni promet. Cesta se sprva vzpenja po manjši dolinici, višje pa jo postopoma zapusti. Nekoliko naprej prispemo do manjšega križišča, kjer gremo desno, nato pa se v nekaj minutah sprehodimo do gradu Žovnek, od katerega se nam odpre lep razgled proti dolini in okoliškem hribovju.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor, se usmerimo na izvoz Vransko, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti v smeri Celja. Nekoliko za krajem Kapla, zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Braslovč. Naprej se peljemo skozi Gomilsko, mi pa cesti proti Braslovčam sledimo do mesta, kjer nas oznake za grad Žovnek usmerijo levo. Naprej se peljemo po nekoliko ožji cesti ob Žovneškem jezeru, mi pa ji v križiščih sledimo v smeri gradu Žovnek. Cesta nato izgubi asfaltno prevleko in nas nekoliko naprej pripelje do prometnega znaka, ki prepoveduje nadaljnjo vožnjo. Tu parkiramo na parkirišču ob znaku za prepoved nadaljnje vožnje.
b) Z avtoceste Maribor - Ljubljana, se usmerimo na izvoz Šentrupert, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Mozirja. Pri kraju Parižlje zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo po lokalni cesti proti kraju Spodnje Gorče. Tu prečimo glavno cesto Gomilsko - Braslovče in z vožnjo nadaljujemo v smeri vasi in gradu Žovnek. Naprej se peljemo skozi Gomilsko, mi pa cesti proti Braslovčam sledimo do mesta, kjer nas oznake za grad Žovnek usmerijo levo. Naprej se peljemo po nekoliko ožji cesti ob Žovneškem jezeru, mi pa ji v križiščih sledimo v smeri gradu Žovnek. Cesta nato izgubi asfaltno prevleko in nas nekoliko naprej pripelje do prometnega znaka, ki prepoveduje nadaljnjo vožnjo. Tu parkiramo na parkirišču ob znaku za prepoved nadaljnje vožnje.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Sveti Janez in Pavel (Dobrovlje), Dom na Čreti, Grmada (Dobrovlje), Sveta Mati Božja na Čreti, Vrhe
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek Žovneško jezero - Grad Žovnek
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Žovneško jezero - Grad Žovnek
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje