Planinarenje

Planinarenje

Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeZavetišče na Biba planini / Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini
   Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini (po cesti)  
Vrijeme hodanja: 2 h
Ishodište: Češnjice v Tuhinju (675 m)
Cilj: Zavetišče na Biba planini (1300 m)
Visinska razlika: 625 m
Visinska razlika (po putu): 625 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Zgornja Savinjska dolina 1 : 50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Iz Češnjic v Tuhinju nadaljujemo po glavni cesti, ki nas skozi pas gozda hitro pripelje do vasice Okrog pri Motniku, kjer se v levo odcepi slabše markirana pešpot proti Menini planini, mi pa nadaljujemo po cesti, katera kmalu izgubi asfaltno prevleko. Nad vasico cesta zavije ostro levo, nam pa se nato z leve priključita dve poti iz naselja Okrog pri Motniku, malo naprej pa prispemo do označenega križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri Doma na Bibi. V nadaljevanju se cesta prečno vzpenja proti desni, večinoma pa nas vodi skozi gozd. Ko se višje gozd konča, kmalu prispemo do levega ovinka, kjer se nam z desne priključi pot s prelaza Lipa. Nadaljujemo po cesti, ki nas ob lepih pogledih, ki sežejo vse do Snežnika, v nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do odcepa, kjer se v desno odcepi pot k Domu na Biba planini. Na omenjenem odcepu nadaljujemo desno ter v minuti nadaljnje hoje prispemo do omenjenega doma.
Pristup do ishodišta:
a) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo po regionalni cesti skozi Tuhinjsko dolino. Le malo za vasjo Laze v Tuhinju, bomo prišli do črpalke, ob kateri se v levo odcepi cesta proti vasem Golice, Češnjice v Tuhinju in Okrog pri Motniku. Tu zavijemo levo ter se po nekoliko ožji cesti hitro pripeljemo do naselja Češnjice v Tuhinju, kjer se nahaja športno igrišče. Parkiramo na primernem mestu ob cesti pred ali za vasjo.
b) Z avtoceste Maribor - Ljubljana, se usmerimo na izvoz Vransko, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Kamnika. Le malo za prelazom Kozjak (prelaz med Gorenjsko in Štajersko), pa bomo prišli do črpalke, ob kateri se v desno odcepi cesta proti vasem Golice, Češnjice v Tuhinju in Okrog pri Motniku. Tu zavijemo desno ter se po nekoliko ožji cesti hitro pripeljemo do naselja Češnjice v Tuhinju, kjer se nahaja športno igrišče. Parkiramo na primernem mestu ob cesti pred ali za vasjo.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Dom na Menini planini, Vivodnik
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=3)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Češnjice v Tuhinju - Zavetišče na Biba planini
grega_p     
9.1.2011
Cesta trenutno ni prevozna z avtomobili, saj je v zgornjem delu ostanek snežnega plazu. Se pa da kar visoko.

Danes tako zelo močan veter in megla (oblaki), da je kljub za zimske razmere prijetnim zunanjim 5°C, bilo treba obrniti..
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje